Ποδόσφαιρο

Κωνσταντινέας: “Η κερδισμένη ΕΡΤ, η αναδιάρθρωση που θα γίνει και το VAR”

Δηλώσεις για τα θέματα που απασχολούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση. Λείπει μια τροπολογία, θα τη φέρει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Πρέπει να γίνει, γιατί έχει μπει το σχέδιο για τα τηλεοπτικά στη Super League και στη Football League.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Δεν μπορεί να αλλάξει. Και ο προγραμματισμός των ομάδων τόσο καιρό έχει γίνει πάνω σε αυτό το πλαίσιο.

Όντως δεν έχει κατατεθεί η τροπολογία. Μας έχει ενημερώσει ο υπουργός ότι θα κατατεθεί. Υπήρχαν κάποια προβλήματα και με τη Βουλή. Εννοώ ότι δεν υπήρχε πλαίσιο-νομοσχέδιο, ώστε να μπει μέσα. Αλλά η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα ετοιμαστεί και θα κατατεθεί.

Μπορεί και τώρα με το νομοσχέδιο του αθλητικού νόμου. Θέλει λίγη επεξεργασία.

Σκεφτείτε τι πρόβλημα είχαμε στη Super League και στη Football League, όταν οι σύλλογοι ζητούσαν περισσότερες ομάδες και το σχέδιο ήταν η διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών. Φεύγει όλο το μπάτζετ από τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ.

Οι επτά ομάδες που υπέγραψαν με την ΕΡΤ, υπέγραψαν αποδεχόμενες και την αναδιάρθρωση. Και η Football League. Και σκεφτείτε ότι υπάρχουν πιέσεις γιατί τώρα είμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και καθορίζονται και οι θέσεις στις βαθμολογίες και οι ομάδες επηρεάζουν και τη Γ’ Εθνική. Ευελπιστούν ότι θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Ο στόχος μας είναι, από τη στιγμή που ξεκίνησε έτσι το πρωτάθλημα να περάσει η τροπολογία και βάσει του προγραμματισμού που έχουμε κάνει”.

Για τις ομάδες που πλήττονται (Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Γιάννενα, Καλαμάτα κ.α.) και αν υπάρχουν πιέσεις από βουλευτές της περιφέρειας να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση:

“Δεν ήρθαμε να κάνουμε δημόσιες σχέσεις, αλλά έναν προγραμματισμό. Κι εγώ πιέζομαι στον τόπο μου και είναι λογικό, αλλά πρέπει να λέμε την ωμή πραγματικότητα. Αυτό το αλισβερίσι που υπήρχε τόσο καιρό, να κοιτάμε την ομάδα του χωριού μας και της πόλης μας για τους ψήφους, δεν πρόκειται να τραβήξει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το γνώριζαν οι ομάδες στον προγραμματισμό που είχαν να κάνουν. Αυτή είναι η λύση. Αυτή η κυβέρνηση με τα τηλεοπτικά έσωσε δύο πρωταθλήματα. Είναι ανεπαρκής η Super League, στο να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανεπαρκέστατη.

Ήρθε ο πρόεδρός της στην Επιτροπή και είπε το πιο τραγικό απ’ όλα. Είπε όσοι διώκονται και δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις να μπορούν να διατηρούν τις μετοχές τους σαν προέδροι. Δεν υφίσταται αυτό και δεν πρόκειται να γίνει από αυτή την κυβέρνηση. Δε νομοθετεί η κυβέρνηση με βάση τα συμφέροντα και πόσο μπορούμε να χαϊδέψουμε αυτιά”.

Για τα χρήματα των τηλεοπτικών στις ομάδες:

“Είναι ανταποδοτικό και στην ΕΡΤ, που την κλείσανε και στους τηλεθεατές της Κρατικής τηλεόρασης, αλλά και γιατί μπήκανε και άλλα αθλήματα. Τα νούμερα της ΕΡΤ είναι πολύ μεγαλύτερα όταν παίζονται οι αγώνες. Δεν μπορεί ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει συνδρομές στα συνδρομητικά κανάλια. Πρέπει να ενεργήσουμε σε αυτή τη βάση με την ανταποδοτικότητα και να σώσουμε μια κατάσταση. Αυτή τη δουλειά έπρεπε να την κάνει η Super League, όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάμε και με το VAR, που το χρηματοδοτούμε για την αμφισβήτηση της ελληνικής διαιτησίας”.

Για το VAR και αν θα υπάρχει από το Σεπτέμβριο:

“Υπάρχει μια διαδικασία. Βλέπετε δεν υπάρχει κτήριο από την ΕΠΟ για να μπει το VAR. Σκεφτείτε που κωλυσιεργεί το θέμα”.

Για τα χρέη των ομάδων:

“Υπάρχει ένα προσχέδιο, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι όχι σε βοήθεια σε ομάδες για ψηφοθηρικούς και πολιτικούς λόγους και να χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο. Όχι σε δανεικά κι αγύριστα. Το να βοηθάμε ένα σωματείο που έχει πολλά τμήματα και πληρώνει τις υποχρεώσεις του, όπως βοηθήσαμε με τις 120 δόσεις τον Έλληνα φορολογούμενο, ναι. Αλλά αυτό είναι ακόμη στο προσχέδιο.

Ο αθλητικός νόμος θα ψηφιστεί αύριο. Μπαίνει στην ολομέλεια. Μετά τους φορείς αντιλαμβάνονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση”.

Για τη διαιτησία όσον αφορά τους συνδέσμους και την ΟΔΠΕ:

“Είμαι υπέρ των συνδέσμων και από τη θέση που βρίσκομαι. Αλλά η διαιτησία έχει κάνει σοβαρά λάθη. Είμαι εναντίον των ξένων διαιτητών. Πιστεύω ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι πολύ ανώτεροι από τους άλλους. Αρκεί να τους αφήσουν οι παράγοντες να παίξουν έτσι όπως πρέπει, χωρίς πιέσεις και να προστατεύσουν το κλίμα γύρω τους.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με τα εργαλεία που έχει, όπως το VAR που φέρνουμε, να βοηθήσουμε την ελληνική διαιτησία.

Πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιο σχέδιο ώστε σε συνεργασία της ΕΠΟ με τους συνδέσμους να φτιαχτεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, να λειτουργούν μαζί.

Πριν χρόνια δόθηκε η διαιτησία του Πειραιά από τους ίδιους τους διαιτητές στην ΕΠΟ. Αυτά είναι τα λάθη της διαιτησίας. Έφερε βέβαια και καλά αποτελέσματα γιατί οι παράγοντες δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να επηρεάζουν τόσο πολύ τη διαιτησία”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button