Ποδόσφαιρο

Κυριάκος Μπιμπισίδης: «Πρέπει να στοχεύουμε κάθε χρόνο και πιο ψηλά»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης», φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Yellow Radio 101.7, «Αθλητικό X-Press» με τον Γιώργο Τότσικα μιλώντας για τον Άρη αλλά και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Για τις πυρκαγιές:

“Για άλλον έναν χρόνο αποτύχαμε σαν χώρα και είμαι πάρα πολύ απογοητευμένος. Ελπίζω να το προσπεράσουμε όλο αυτό και να μπει μια δικλείδα ασφαλείας στη χώρα.

Εγώ έτυχε να είμαι στην Εύβοια καθώς ο πατέρας μου ήταν προπονητής εκεί, κι έχοντας αναμνήσεις από τα μέρη, το να τα βλέπω σε αυτήν την κατάσταση τώρα, ήταν σοκαριστικό.

Για την εικόνα του Άρη μέχρι στιγμής:

“Δυστυχώς και φέτος δεν κάναμε κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη κι αυτό είναι ένα αρνητικό στοιχείο. Ένας σοβαρός λόγος σίγουρα ήταν και το ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές, αλλά και ο Φαμπιάνο που πήραμε δεν μπόρεσε να παίξει στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ήμασταν πολύ κακοί.

Κάναμε πολλά λάθη και ενώ φτάσαμε στην πηγή δεν ήπιαμε νερό. Η καθοριστική στιγμή του αγώνα με την Αστάνα ήταν η κόκκινη του Γκαρσία. Δυστυχώς ο Άρης εδώ και 10ετίες δεν μαθαίνει από τα λάθη του και δεν έμαθε και φέτος.

Κάναμε καλές μεταγραφές και ηλικιακά και ποιοτικά ειδικά μαζί με τις 2 που έρχονται (Καμαρά, Μπρούρσον) αν έρθουν. Ο πρόεδρος έχει κάνει καλή δουλειά σε όλα τα κομμάτια. Μακάρι η ομάδα είναι καλή ώστε να είμαστε δυνατοί του χρόνου στην Ευρώπη και να βοηθηθούμε οικονομικά.”

Για τα επαναλαμβανόμενα λάθη του Άρη:

“Το σκάουτινγκ πρέπει να δουλεύει από την προηγούμενη χρονιά για την επόμενη για να δει το τι λείπει από την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα για να ναι δυνατή, να ξέρει τι της λείπει και που πρέπει να ενισχυθεί. Δυστυχώς φέτος αργήσαμε.

Η ομάδα έδωσε μεγάλη βάση στον Μήτρογλου αλλά αυτός δεν μπορούσε να βοηθήσει, έπρεπε να ενισχυθούμε στην θέση του φορ, όπως και στην θέση του Ρόουζ. Αν είχαμε ενισχυθεί πιο νωρίς, θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Για Φαμπιάνο και Ντένις:

“Ο Ντένις στο πρώτο ματς φάνηκε να μην είναι έτοιμος, καθώς στο δεύτερο ήταν καταπληκτικός. Έκανε πολλές καίριες επεμβάσεις που έσωσαν την ομάδα. Ο Φαμπιάνο ήταν καταπληκτικός, έλειπε από το πρώτο ματς, άλλαξε όλη την άμυνα με την παρουσία του.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

“Ήταν πολύ κρίσιμη η αποβολή του και έπρεπε να τιμωρηθεί, όχι μόνο αυτός, αλλά και ο κάθε Ματέο Γκαρσία. Πρέπει να σταματήσουμε να συγχωρούμε τα πάντα, πρέπει κάποιος να “τραβήξει” τα αυτιά στους παίκτες και οι παίκτες να σέβονται την προσπάθεια και του προέδρου αλλά και τον υπολοίπων.

Ο Ματέο δεν έχει βοηθήσει καθόλου μέχρι στιγμής, ειδικά από αυτά που περιμέναμε, πρέπει όμως να το κάνει γιατί η ομάδα έχει βασιστεί πολύ σε αυτίον.”

Για τον Μήτρογλου:

“Δεν ξέρω τι προβλήματα είχε ο Μήτρογλου, αλλά δυστυχώς δεν βγήκε στον Άρη. Μου φαίνεται περίεργο το πως δεν έφτασε σε σωματικό επίπεδο να μπορεί να βγάλει ένα ημίχρονο, δεν είχε ούτε δυνάμεις, ούτε διάθεση μέσα στο παιχνίδι.”

Για τις μεταγραφές:

“Νομίζω πως αν γίνουν οι προσθήκες των 2 παικτών (Καμαρά, Μπρούρσον) αν και του Καμαρά είναι δύσκολη οικονομικά περίπτωση, θα βοηθήσουν την ομάδα να εξελιχθεί.

Ο Άρης πρέπει να βρίσκει γκολ από όλες τις επιθετικές θέσεις, το βρίσκει από Γκάμα και Μπερτόγλιο, όπως και Σάσα, αλλά η ομάδα πρέπει να βρίσκει γκολ από όλους, δε γίνεται να κάνουμε 30 τελικές και 18 κόρνερ και να μη βάζουμε γκολ. Αφού δεν έχουμε πρόβλημα στην δημιουργία του παιχνιδιού, πρέπει να βρούμε τρόπο να σκοράρουμε από όλες τις θέσεις.”

Για το ποιος πρέπει να ναι ο στόχος του Άρη για του χρόνου:

“Πάντα πρέπει να πηγαίνουμε ένα σκαλί πιο πάνω. Η ομάδα με τις προσθήκες που έχει κάνει και θα κάνει, θα έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ομάδα πρέπει να ναι και πάλι στην πρώτη 3αδα. Κάθε παιχνίδι, η ομάδα πρέπει να προσπαθεί για το καλύτερο και φέτος θα την βοηθήσει πολύ και ο κόσμος, και ψυχολογικά και οικονομικά.”

Για την ελληνική ταυτότητα της ομάδας:

“Πρέπει να υπάρχει το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Είχαμε προσθήκες από την Κ19 κι έτσι πρέπει να γίνεται. Ελπίζω με τα χρόνια να έχουμε και ακόμη καλύτερη οργάνωση στις ακαδημίες, στελεχώνοντας μια ομάδα με ελληνικό στοιχείο αλλά και καλούς ξένους παίκτες και να ζηλεύουν την ομάδα, όλος ο ελληνικός φίλαθλος.”

Για τα χρέη του παρελθόντος και την ποινή του -6 που θέλουν να επιβάλλουν στον Άρη:

“Ο πρόεδρος πρέπει να το κοιτάξει αυτό με το νομικό επιτελείο, η ομάδα πρέπει να δυναμώσει και σε αυτό το κομμάτι. Δεν πρέπει να βασανιζόμαστε άλλο σε αυτούς τους τομείς.”

Τέλος είπε:

“Συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έφεραν τα μετάλλια στη χώρα μας. Ο αθλητισμός στην Ελλάδα είναι πολύ πεσμένος και ελάχιστα στηριγμένος και πρέπει επιτέλους να στηριχθεί. Μπράβο σε όλα αυτά τα παιδιά.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button