ΓενικάΜουσική

Κυκλοφορία και επανεκδόσεις Seahorse + Mushrooms από την Labyrinth Of Thoughts (VIDEO)

Οι Mushrooms δημιουργήθηκαν σε μια περίοδο που τα πάντα στη χώρα μας βιωνόντουσαν ακραία και διαφορετικά, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Μας άφησαν κληρονομιά δύο δίσκους  πραγματικά Rock ‘n’ Roll διαμάντια.

Bουτηγμένα στο punk, τη ψυχεδέλεια και το Garage, δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στίχοι και κιθάρες, λεπίδια κοφτερά μέσα σε μία άκρατη ευγένεια, τα “Taste of” (1986) και “Scarecrow princes” (1989) υπήρξαν δίσκοι ορόσημα για την ελληνική ανεξάρτητη σκηνή.

Γύρω στο 1991 η μπάντα αν και συνέχιζε να δουλεύει σε νέα κομμάτια, περνάει σε μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας που τα μετέπειτα γεγονότα την έκαναν οριστική. 4 από αυτά τα τραγούδια (Sinner – As tears go by – Eyes wide open – In true mental), διασώθηκαν σε μία demo κασέτα και αποτελούν το υλικό του EP “Sinner”, το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά.  Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας πηγαίνει στις Τρύπες, ο Γιώργος Ατματζίδης (aka Atmas) στους Blackmail και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Οι Γιώργος Κυριάκος (aka Grandfather) και Κώστας  Τρυψάνης (aka Tripsunny) δεν ασχολήθηκαν ξανά με τη μουσική, όπως και ένας από τους πλέον χαρισματικούς τραγουδιστές που είχε ποτέ αυτή η σκηνή, ο Γιώργος Αντωνιάδης (aka Pluto), ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2004.

Η Labyrinth of Τhoughts records κυκλοφορεί τη δισκογραφία της μπάντας, στις εξής εκδόσεις:

Die Hard Edition: 100 χειροποίητες τσάντες που θα περιλαμβάνουν το “Taste of” σε ροζ βινύλιο, το “Scarecrow Princes” σε κίτρινο και το “Sinner” σε χρυσό. Επίσης, ένθετο με φωτογραφία του Pluto συνοδευόμενο από κείμενο του Χρήστου Δασκαλόπουλου, σε επιμέλεια του Σίμου Σαλτιέλ. Οι εκδόσεις σε έγχρωμο βινύλιο είναι αυστηρά περιορισμένες σε 100 αντίτυπα για το κάθε album και θα περιέχονται μόνο σε αυτή την έκδοση, όπως και το ένθετο.

Αποκλειστική διάθεση – Labyrinth Of Thoughts Mailorder: www.labyrinthofthoughts.gr/opencart/
Τaste of LP: 300 αντίτυπα σε μαύρο χρώμα.
Scarecrow princes LP: 300 αντίτυπα σε μαύρο χρώμα.
Sinner EP: 300 αντίτυπα σε μαύρο χρώμα.
Μastering – audio restoration: Νίκος Στυλίδης @ Labyrinth Of Thoughts.
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 / 3 / 2019
Label – Mastering:  http://labyrinthofthoughts.gr
Band: https://www.instagram.com/themushroomsband/
Handmade bags: https://www.instagram.com/zanderella.skg/

SEAHORSE – Heaven Is Underground Cd

Οι Seahorse φτιάχτηκαν το 2017 από μουσικούς με πολύ μεγάλη ιστορία στην Ελληνική ροκ σκηνή. Οι Ασκληπιός Ζαμπέτας στις κιθαρες (Τρύπες, Mushrooms, Ghost Note Project),  Αλέξης Αποστολάκης στα τύμπανα και τα live samples (Blues Wire, Θ. Παπακωνσταντίνου – Λαϊκεδέλικα, αμέτρητα sessions), Nomik στα φωνητικά (Universal Trilogy, Sleepin’ Pillow, solo καλλιτέχνης) έφτιαξαν το δικό τους όχημα και πρόσθεσαν τον Bill Vassilo στο μπάσο (Johnny Carbonaras, Super Stereo, Γκούλαγκ).

Η μουσική τους είναι ατόφιο, σύγχρονο rock, χωρίς να χρειάζεται να προσθέσουμε κάποια άλλη ταμπέλα από τις δεκάδες που κυκλοφορούν στη μουσική βιομηχανία. Με πολλή ενέργεια, που τους επιτρέπει να κινούνται αβίαστα και με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα από τεράστια riffs και ambient τοπία. Μεγάλο τους πλεονέκτημα, ο ήχος τους που είναι ογκώδης, ρυθμικός και συμπαγής και βασίζεται σε αληθινό παίξιμο χωρίς studio trickery.

Τον Μάρτιο του 2018 ηχογράφησαν το πρώτο τους album “Heaven is underground” στο Royal Alzheimer Hall των Χρήστου Χαρμπίλα και Τίτου Καργιωτάκη οι οποίοι επιμελήθηκαν επίσης τη μίξη και το mastering. Αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, πως η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι ένας πάντοτε ζωντανός οργανισμός που συνεχώς τροφοδοτεί την ανεξάρτητη σκηνή με πραγματικά σπουδαίες μπάντες.

Η Labyrinth Of Thoughts records κυκλοφορεί το album σε περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων σε CD.

Hμερομηνία κυκλοφορίας: 22 / 3 / 2019.
Label:  http://labyrinthofthoughts.gr
Mailorder: http://labyrinthofthoughts.gr/opencart/
Band: https://www.facebook.com/abandnamedseahorse/
“Snake friends” track on youtube: https://youtu.be/4CDATB90Z6Y

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button