Ποδόσφαιρο

Κυζερίδης: «Ο Άρης δεν είναι κομπάρσος, πρέπει να πρωταγωνιστήσει, αρκεί να έμαθε από τα λάθη του»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Νίκος Κυζερίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, είναι αυτό που με εκφράζει είναι αυτό που αγάπησα, αυτό που έμαθα. Τώρα που έχω σταματήσει ασχολούμαι με την προπονητική και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά και ευτυχία. Είμαι ευλογημένος που μπορώ και κάνω αυτό που αγάπησα από μικρός. Βοηθάω τα παιδιά να μάθουν τα κόλπα, τα μυστικά της μπάλας και όχι μόνο.

Για το επάγγελμα του ως προπονητής είπε:

Προπονώ αρκετά παιδιά, στο σύνολο είναι περίπου 52. Η μπάλα είναι η ίδια, αλλά είναι αναλόγως και οι ηλικίες, δηλαδή έχω ηλικίες από πεντέμισι χρονών μέχρι 18. Οι μικρές ηλικίες είναι σίγουρα πιο ευαίσθητες, πρέπει να χαρούν αυτό που κάνουν να βγάζουν την ψυχούλα τους, το ταλέντο τους πρέπει εκτός από προπονητής να είσαι και πατέρας να τους εξηγείς αυτό που θέλεις χωρίς φωνές αλλά με αγάπη, όρεξη, υπομονή και επιμονή. Κάποια παιδιά είναι πιο έτοιμα για να κάνουν το άλμα σε αυτό που αγαπάνε και αυτό που θέλουν, εκεί χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια. αυτοσυγκέντρωση και πρέπει να ασχοληθείς διαφορετικά σε κάθε ηλικία, αυτό είναι αυτονόητο. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που μου δίνει δεύτερη ευκαιρία ζωής ο Θεός, έχω τους ανθρώπους που με αγαπάνε δίπλα μου, αυτό είναι το φάρμακο μου. Κρατάω τις γνώσεις που μου μάθανε άλλοι προπονητές, παράγοντες, συνάδελφοι, τα γήπεδα, οι κερκίδες, τα αποδυτήρια να τα εκφράσω και να τα πω και εγώ από την μεριά μου στα παιδιά και να τους διαμορφώσω μία άποψη για το ποδόσφαιρο όχι μόνο προπονητικά αλλά και θεωρητικά για να είναι η άποψη τους πιο τεκμηριωμένη και έμπειρη.

Έχω παιδιά που είναι Αρειανοί, Παοκτζήδες, έχω φανατικούς Ολυμπιακούς, έχω Μπάγερν, Γαλατασαράι, έχω απ’όλα. Ο καθένας υποστηρίζει αυτό που αγαπάει, είτε από τους γονείς είτε μαθαίνοντας, αυτό δεν είναι κακό είναι ανθρώπινο και λογικό εγώ αυτό που έχω να κάνω εκτός από την προπόνηση είναι να τους δώσω παιδεία όπως μου δώσανε και εμένα, όπως δίνω στα παιδιά μου.

Ότι και να κάνεις στη ζωή δεν είναι εύκολο, αλλά έχει σημασία πόσο το θες, πόσο το αγαπάς, πως σκέφτεσαι, πως αντιδράς γιατί κακά τα ψέματα στο επάγγελμα αυτό υπάρχουν πάρα πολλοί χαρακτήρες που είναι πολύ διαφορετικοί, δεν είναι όλοι το ίδιο και πόσο μάλλον σε μια ομάδα που είναι 20-23 παιδιά και πρέπει να διαμορφώσεις τον χαρακτήρα του καθενός ξεχωριστά αλλά να υπάρχει και το “όλοι μαζί”. Εκεί φαίνεται ο έξυπνος ο προπονητής σαν άνθρωπος, εκεί δείχνει τα προσόντα του.

Για την ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο είπε:

Σίγουρα είναι δύσκολες στιγμές, το έχω πει ξανά ότι αυτός που το περνάει μόνο ξέρει την σημασία αυτής της στιγμής και της κάθε μέρας. Βλέπω καθημερινά το πόσο σημαντική είναι αυτή η ζωή που ζούμε, τα παιδιά μας, η οικογένεια μας, οι φίλοι μας. Το πόσο σημαντικό είναι να περπατάμε, να αναπνέουμε. Δεν θέλω να πω πολλά λόγια ούτε να κάνω τον έξυπνο ή οτιδήποτε αλλά πραγματικά ζούμε μια φορά και όποιος “έφυγε” από τους δικούς μας ανθρώπους δεν μπορεί να γυρίσει να μας πει πως είναι. Η ζωή είναι πάρα πολύ όμορφη. Εγώ τρόμαξα γιατί όταν περιμένεις αποτελέσματα από κάποιες αρρώστιες που είναι άσχημες και βλέπεις τον κόσμο να βγαίνει από την πόρτα μέσα στα δάκρυα τότε καταλαβαίνεις γιατί ζούμε. Κάποιες στιγμές θα είναι χαραγμένες στη μνήμη μου.

Για την συμπαράσταση που δέχτηκε από την οικογένεια του Άρη είπε:

Σίγουρα μου στάθηκε δεν έχω λόγια για να τα εκφράσω. Το έχω ξαναπεί ότι ο κόσμος του Άρη με αγαπάει, με εκτιμάει, με σέβεται, τον έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου έχω φορέσει την φανέλα αυτής της ομάδας, έχω δεθεί με αυτή την ομάδα. Κάποιοι άνθρωποι δεθήκαμε περισσότερο, κάποιοι λιγότερο δεν έχει σημασία γιατί η αγάπη παραμένει. Μετά από τόσα χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας πήρα πάρα πολύ αγάπη και από κόσμο που δεν είναι της ομάδας μας. Ο κόσμος του Άρη, φίλαθλοι της ομάδας, ποδοσφαιριστές, όλοι αυτοί για εμένα είναι άγγελοι πάνω από το κεφάλι μου.

Για τον ποδοσφαιρικό Άρη είπε:

Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια. Το είπα και την τελευταία φορά που μίλησα ότι ο Άρης έχει μάθει από τα λάθη του και πιστευώ να έχουν μάθει όλοι εκεί πέρα γιατί ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να καταλάβουν ότι όποιος είναι στην οικογένεια του Άρη είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε είναι παράγοντες ότι η φανέλα αυτής της ομάδας είναι πολύ βαριά και έχει μια ιστορία. Όσοι τη φοράνε πρέπει να την τιμάν, να την σέβονται και αν είναι προσγειωμένοι σε αυτό που κάνουν. Ο Άρης φέτος έχει γυρίσει αρκετά παιχνίδια, δείχνει ότι έχει τις λύσεις, ότι έχει παίκτες που εκεί που δεν πάει η ομάδα μπορούν να πάρουν στην πλάτη τους τα παιχνίδια. Ο Άρης είναι δίκαια εκεί που είναι, πρέπει να κάνουν σχέδια για την σούπερ λίγκα και να μη ξαναγυρίσουν στα ίδια λάθη αλλά να κοιτάξουν μπροστά.

Για την επιστροφή του Άρη στην SuperLeague:

Σίγουρα, αυτό περιμένει και ο κόσμος. Μετά από τόσα χρόνια μία ομάδα σαν τον Άρη που έχει κάνει ρεκόρ στα εισιτήρια, που στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό μιλάνε για αυτήν αυτά τα τελευταία χρόνια που δεν είναι στην μεγάλη κατηγορία αυτό είναι πολύ άσχημο. Ο καθένας πρέπει να έχει την δική του θέση και την δική του ευθύνη.

Για το ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις του Άρη όταν ανέβει κατηγορία:

Σίγουρα θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και αυτό το ξέρουν καλύτερα αυτοί που έχουν τα ινία της ομάδας και την διαχειρίζονται. Να δουν αν θα έχουν τον ίδιο προπονητή ή όχι, ποιο θα είναι το τεχνικό team, ποια θα είναι η στελέχωση της διοίκησης, ποιοι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί και ποιες θέσεις θα πάρουν. Η φιλοσοφία και η νοοτροπία να αλλάξει λίγο, να δωθεί μεγάλη σημασία στις ακαδημίες, πρέπει να βγαίνουν ταλέντα από τις ακαδημίες. Αυτό που με στεναχωρεί σαν Νίκος είναι ότι ο Άρης πρέπει να καταλάβει ότι περάσαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, άνθρωποι που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορα πόστα όπου νομίζει ο πρόεδρος κλπ. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους φέρει πίσω όσα και αν είναι, άλλες ομάδες έχουν τους παλαίμαχους και παιδιά που φόρεσαν την φανέλα. Αυτό εμένα με στεναχωρεί. Όταν πήγα εγώ ήταν ο Βένος, ο Κούης και έπαιρνα θάρρος, μου έριχναν μια ματιά, ένα χαμόγελο και εμένα ανέβαινε η ψυχολογία μου. Υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν γράψει την δική τους ιστορία μέσα στον Άρη, είναι ανεπίτρεπτο να μη τους γνωρίζει ο κόσμος. Βλέπω άλλες ομάδες που έχει πολλούς παλαίμαχους, ντυμένους με φόρμες, με κοστούμια να κάθονται να βοηθάνε και να τρέχουν για την ομάδα, ο Άρης δεν το έχει αυτό. Τα τελευταία χρόνια δεν βλέπω κανέναν εκεί.

Για την βοήθεια που είναι πρόθυμος να δώσει στον Άρη και για την επικοινωνία του με τον Άγγελο Χαριστέα είπε:

Μου την κάνουν την ερώτηση εδώ και δύο χρόνια ίσως και παραπάνω. Το έχω δηλώσει και το έχω ξαναπεί, αν κάτι είναι πάρα πολύ καλό, σεβαστό και εκτιμητέο πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω. Ο Νίκος δεν μπορεί να παρακαλάει αν δεν θέλει η άλλη πλευρά. Αν γίνει αυτό με παρακαλετά, δεν θα κάνω την δουλειά μου καλά.

Για το αν μπορεί ο Καρυπίδης να σηκώσει το βάρος του Άρη στην σούπερ λίγκα και να τον έχει πρωταγωνιστή είπε:

Δεν ξέρω αν μπορεί ή δεν μπορεί αυτό πρέπει να το εκφράσει ο ίδιος, τώρα στα μάτια τα δικά μου δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά γιατί δεν γνωρίζω όχι για να μην εκτεθώ. Πρέπει να σκεφτεί και να καταλάβει ότι ο κόσμος ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα. Να έχει ανθρώπους δίπλα που θα αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Ο κόσμος θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια και θα γεμίσει το γήπεδο, δεν βλέπει μόνο πρόσωπα. Η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί και να την βοηθήσει ο Ο Άρης δεν είναι κομπάρσος πρέπει να πάει και να πρωταγωνιστήσει. Είσαι ο Άρης και δείχνεις ποιος είσαι στην SuperLeague, από την πρώτη στιγμή, το πρώτο λεπτό. Εγώ έτσι θα ενεργούσα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button