Ποδόσφαιρο

Κούγιας στο Yellow Radio: «Ο Σαββίδης ξέρει ότι αγόρασε τη Ξάνθη, το μαύρο χρήμα από στοίχημα και οι μη ανεξάρτητες ΠΑΕ»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Μπακότερμα» μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος και ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, για την έναρξη του πρωταθλήματος, τις καθαρές και μη ομάδες, τις συμμαχίες και το στοίχημα.

Όσα είπε στην Πόπη Αστεριάδου:

Για το νέο πρωτάθλημα:

«Είμαι βέβαιος θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα και η άποψή μου στηρίζεται στο ότι το προηγούμενο πρωταθλήματα είχε καλύτερη διαιτησία από άλλα χρόνια. Έτσι και φέτος είμαι βέβαιος με τον Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θα έχει ξένους διαιτητές μαζί του και όχι τον Τριτσώνη, ο οποίος κουβαλούσε στην πλάτη του διαιτησία προηγούμενων χρόνων.

Ελπίζω να έχουμε καλύτερη εφαρμογή του VAR και όχι των προηγούμενων χρόνων. Έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα μέχρι και το VAR θα καταργήσει.

Όσον αφορά τις ομάδες είμαι βέβαιος ότι θα είναι καλύτερες. Ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει το ρυθμό του, ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες ότι θα είναι καλύτερος, γιατί κράτησε τον προπονητή του. Ο Παναθηναϊκός είναι βελτιωμένος. Η ΑΕΚ θα είναι βελτιωμένη, με την πώληση μάλιστα του Μάνταλου.

Ο Άρης διατήρησε, παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις (σ.σ. με το ban) πολλούς από τους ποιοτικούς παίκτες του, από την προηγούμενη χρονιά, θα είναι αξιόπιστος.

Ο ΟΦΗ είναι σε σωστή λογική και ο Ατρόμητος είναι αξιόπιστος, με τον Κάναντι. Ο Αστέρας είναι εξαιρετική ομάδα και εμείς πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι από κάθε άλλη χρονιά. Ο Παναιτωλικός δεν πιστεύω να παρουσιάσει τα χάλια που είχε πέρυσι. Ο ΠΑΣ έχει δύναμη έδρας και φανέλας. Δεν ξέρω αν θα ανέβει η Ξάνθη ή ο Απόλλων».

«ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ NOVA ΜΕ ΤΟΥΣ «ΠΕΝΤΕ»

Για τις σχέσεις των ΠΑΕ στη Super League με τα τηλεοπτικά:

«Εκ του επαγγέλματος μου και τις σχέσεις που έχω αναπτύξει, θα σας πω ότι έχει τελειώσει το τηλεοπτικό. Η Nova έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις ομάδες που δεν έχουν συμβόλαιο. Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα ανακοινωθεί η συνεργασία τους.

Μένουν εκτός Nova οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν τηλεοπτική στέγη».

Εξαιρουμένων των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αν θα υπάρχει ουσιαστικά κεντρική διαχείριση:

«Κατά κάποιον τρόπο. Ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟ είναι μεγάλες ομάδες, οπότε δεν μπορούμε να πούμε πως είναι κεντρική διαχείριση. Καλό θα ήταν να είχαμε».

«ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ»

Επίσης τόνισε:

«Καλό θα ήταν να έχουμε ανεξάρτητες ομάδες και όχι θυγατρικές. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ο Βόλος και η Ξάνθη είναι ανεξάρτητες ομάδες; Ήρθε τώρα ένας στη Ξάνθη να πάρει την ομάδα με μηδέν φιλάθλους, χωρίς προπονητικό κέντρο και την πιθανότητα να παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Με ένα γήπεδο που δεν μπορεί να πουληθεί… Περίεργα πράγματα.

Υπάρχουν ”σκιές” για τον Παναιτωλικό αλλά και για τον ΟΦΗ, βλέπετε τη διαδρομή φερέλπιδων παικτών του ΠΑΟΚ, που αντί να φαίνονται δανεικοί, δίνονται ως ελεύθεροι στον ΟΦΗ, όπως ο Διαμαντής κλπ. Βλέπουμε τη συμπεριφορά του Μπούση, έχει εξαφανιστεί. Οι πραγματικοί ιδιοκτήτες αυτών των ομάδων έχουν εξαφανιστεί. Αν οι ομάδες είναι ανεξάρτητες, θα υπάρξει άνοδος του ποδοσφαίρου».

«Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΒΒΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗ ΞΑΝΘΗ»

Για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης:

«Όλα οφείλονται δυστυχώς σε κακές επιλογές του νομικού και διοικητικού επιτελείου του ΠΑΟΚ. Θα δημιουργήσουν κάποια προβλήματα που εύχομαι να μη δημιουργηθούν. Σε μία προσπάθεια να μη ταυτιστεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ με μία μαύρη σελίδα, έγιναν σοβαρά ννομικά λάθη. Η οικογένεια Σαββίδη ξέρει ότι με τον ανιψιό τους αγόρασαν τη Ξάνθη. Εκεί που θα διαλυόταν η Ξάνθη, ξαφνικά ήρθε ένας από Αυστραλία και αγόρασε τη Ξάνθη, χωρίς γήπεδα, προπονητικά κέντρα κλπ. Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΠΑΟΚ αγόρασε τη Ξάνθη και αυτό έγινε πολύ πιο πριν από ό,τι δημοσιεύτηκε.

Με μία χαριστική τροπολογία ο υποβιβασμός έγινε αφαίρεση βαθμών. Αυτό έπρεπε να το αγκαλιάσει ο ΠΑΟΚ αλλά αντ’ αυτού το τράβηξαν το σκοινί. Γράφανε ότι ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε, ενώ δεν έγινε κάτι τέτοιο. Το CAS είναι ανεξάρτητη αρχή. Μόνο στην Ελλάδα οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που ήταν ίδιοι, αμφισβήτησαν τις δεσμευτικές αποφάσεις ανεξάρτητων αρχών.

Πάλι θα μπουν Έλληνες δικαστές στην επιτροπή εφέσεων, παρά το μπούλινγκ δημοσιογράφων και διοικούντων του ΠΑΟΚ. Όταν συνταχθεί επιτροπή, τότε η απόφαση θα βγει αλλά θα είναι ίδια. Η απόφαση θα εκδοθεί μετά τον Οκτώβρη. Πότε θα εκτειθούν οι ποινές; Τότε θα αρχίσει ένας νομικός παραλογισμός. Η ποινή της Ξάνθης δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι συνάρτηση αυτής του ΠΑΟΚ. Πώς σκέφτονται οι νομικοί του ΠΑΟΚ ότι μπορεί να αλλάξει η δική τους ποινή;»

«Ο ΠΑΟΚ θα προχωρά στο πρωτάθλημα και ξαφνικά θα του αφαιρεθούν επτά βαθμοί. Κι επειδή ο κόσμος δεν ξέρει από νομική θα αρχίσει ένας παραλογισμός. Τον ΠΑΟΚ τον έχει ο Σαββίδης με δύναμη στα κέντρα αποφάσεων, με σταθμούς. Σε όλον τον κόσμο γίνεται αυτό. Ίσως να μη γίνεται στην Αγγλία ή στη Γαλλία αλλά γίνεται στον κόσμο. Σκάνδαλα υπήρχαν και με τη Λανγκάρντ. Η πολιτική είναι συνδεδεμένη με το ποδόσφαιρο».

«ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Επιπλέον σχολίασε:

«Οι δημοσιογράφοι που τάσσονται υπέρ μιας ομάδας, φτάνουν σε ακρότητες για βιοποριστικούς λόγους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό το είδαμε με την τροπολογία. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρωτοτυπίας».

Για την πολιτική παρέμβαση που πρέπει να υπάρχει με τον κορονοϊό:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς τιμήν της έχει μειώση τη φορολογία στο 23%. Πληρώναμε εμείς με καθαρές ΠΑΕ. Πληρώναμε τους παίκτες και δεν λειτουργούσαμε με μαύρα χρήματα, από στοίχημα και ανθρώπους που κρύβονται με ξέπλυμα. Εμείς γλιτώσαμε γιατί πληρώναμε τεράστια εφορία. Ιστορικές ομάδες πτώχευσαν, όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής, η Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ, η ΑΕΛ. Όλοι με τεράστια χρέη.

Βλέπετε μία σιωπή των αμνών από το νέο πρόεδρο της σούπερ λιγκ, την ΕΠΟ και τον υπουργό αθλητισμού για τα κέρδη των ΠΑΕ από το στοίχημα. Εγώ θα το είχα κορυφαίο θέμα αν ψηφιζόμουν στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ. Βλέπετε ο Αλαφούζος έχει ένα νέο δικηγόρο, στέλεχος της ομάδας και τον έκανε πρόεδρο στην σούπερ λιγκ. Οι δύο ομάδες, τα μέλη της συμμαχίας, είναι ο Μελισσανίδης, με μέρος μετοχών στον ΟΠΑΠ. Παίρνουν χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Η ΑΕΚ παίρνει από αυτά 5 εκατομμύρια τον μήνα. Ο Παναθηναϊκός 2,5 εκατομμύρια με τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

Η Λαμία έχει τον Σταϊκούρα, ο ΟΦΗ έχει πολύ δύναμη στην Κρήτη με πολιτικούς, το Αγρίνιο κ.ο.κ.»

«ΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»

Για την απουσία της ΕΡΤ:

«Σωστή η απουσία της. Δεν μπορεί το Δημόσιο να μπαίνει στο ποδόσφαιρο και να εμπλέκεται. Γιατί η Ξάνθη να παίρνει περισσότερα από την ΑΕΛ; Γιατί ο Βόλος των 50 εισιτηρίων να παίρνει συμβόλαιο από το δημόσιο και να αντιδρά μάλιστα; Δεν έχουν σχέση αυτές οι ομάδες με ιστορία. Η Ξάνθη έπαιρνε χρήμα από τη Skoda, δεν έβαζε χρήματα ο πρόεδρός της. Δεν είναι ίδιοι ο Άρης με τον Απόλλωνα για παράδειγμα».

Για την κυβέρνηση:

«Το θέμα είναι η κυβέρνηση να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο έχει τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον, για τη ζωή των πολιτών, ιδίως των φτωχών. Αν συνειδητοποιήσουν ότι το καθαρό ποδόσφαιρο θα βοηθήσει τους Έλληνες, με καθαρές ιδιοκτησίες και ομάδες θα είναι καλό».

«Για ομάδες με ιστορία όπως ο Άρης και η ομάδα μου δεν υπάρχει το στοίχημα, όπως με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πάνε να κάνουν συγχώνευση της β εθνικής με τη γ’. Οι ιδιοκτήτες των περισσότερων ομάδων δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν».

Αν αρχίσει το πρωτάθλημα έγκαιρα:

«Κανονικά θα αρχίσει. Αν όχι άμεσα, τότε σύντομα πιστεύω θα πρέπει να ξεκινήσει η συζήτησ για οπαδούς στα γήπεδα έστω και με ποσοστό. Εμείς που έχουμε κόσμο το θέλουμε. Πέρυσι η ΑΕΛ είχε 3.000 διαρκείας, δεν είναι εύκολο μια ομάδα περιφέρειας να έχει τόσα. Άλλο να είσαι ο Άρης και να έχει 7.000. Πάει καλά φέτος ο Άρης και ο κόσμος αγοράζει διαρκείας, συγχαρητήρια στους οπαδούς του. Αυτό σημαίνει ότι είναι μεγάλη ομάδα, με τον κόσμο της».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button