Ποδόσφαιρο

Κουέστα: «Να παλέψουμε μέχρι τέλους για ομίλους Europa League και τέταρτη θέση»

Σε μία εκτενή συνέντευξη, ο Χούλιαν Κουέστα μίλησε στο YellowRadio.gr για τη νέα σεζόν στον Άρη, την «οικογένεια» τερματοφυλάκων, τον Βέλεθ και τους παίκτες που έμειναν στα πλέι οφ.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Νίκος Οικονόμου

-Χουλιάν, τρίτη χρονιά, τρίτη προετοιμασία. Διαφορές;

“Οταν ήρθα, υστερούσαμε στο οργανωτικό κομμάτι. Η ομάδα πλέον όμως μεγαλώνει και οργανώνεται καλύτερα. Μέρα με την μέρα θα είμαστε όλο και καλύτεροι”.

-Είσαι πλέον από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Είχες ξανά τέτοια μεγάλη παρουσία σε άλλη ομάδα;

“Στην Σεβίλλη ήμουν επτά χρόνια και άλλα τέσσερα στην Αλμερία. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Στην πόλη, στην ομάδα. Τόσο εγώ όσο και η σύντροφός μου. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος με το νέο μου συμβόλαιο”.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

-Δεν είσαι μόνος βέβαια, αφού υπάρχουν ακόμα τρεις τερματοφύλακες και φυσικά ο Αλέκος Ράντος. Δουλεύετε αρκετές ώρες μόνοι σας…

“Είμαστε σαν μία μικρή οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Δεν είναι εύκολο, διότι προπονούμαστε μόνοι μας συνέχεια. Ο Φάμπιαν (Έμαν), ο Γιάννης (Ράντος) και ο Κώστα (Κυριαζής) είναι μικρότεροι και συλλέγουν εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση. Μέρα με την μέρα όλοι θα γινόμαστε καλύτεροι”.

-Νιώθεις μία παραπάνω ευθύνη πλέον, λόγω του τρίτου χρόνου σου στην ομάδα;

“Είμαι… παλιός, αλλά η ευθύνη υπάρχει από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ. Έτσι δουλεύω. Πιέζω τον εαυτό μου. Κάποιες φορές θα είμαι καλός, άλλες κακός. Έτσι είναι όμως αυτή η θέση”.

«ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΣ EUROPA LEAGUE»

-Σκέφτεσαι πλέον και το περιβραχιόνιο ως… παλιός; Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε συζητήσει στην ομάδα για αυτό το θέμα…

“Δεν μιλήσαμε ακόμα για αυτό. Αλλά είμαι εδώ και νιώθω καλά. Αυτό είναι το σημαντικό. Δεν σκέφτομαι αν θα είμαι αρχηγός”.

– Ποιές είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας αλλά και οι δικές σου για φέτος;

“Να παλέψουμε για την 4η θέση. Φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα όσον αφορά τις ευρωπαϊκές θέσεις. Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει επίσης. Υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία. Αρχικά όμως επικεντρωνόμαστε στο Europa League και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να φτάσουμε στους ομίλους”.

-Πέρυσι ήταν μία δύσκολη χρονιά για σένα αλλά στα πλέι οφ έκανες τρομερές εμφανίσεις. Ήταν παιχνίδια που σου έδωσαν αυτοπεποίθηση;

“Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό. Στην αρχή μου έλεγαν ότι μπορεί να μείνω εκτός για 3-4 μήνες, αλλά επέστρεψα μετά από περίπου 1,5 μήνα. Ένιωθα πάλι κάποιους πόνους και μετά ήρθε η καραντίνα. Σε εκείνο το διάστημα προσπάθησα να δουλέψω όσο καλύτερα μπορούσα για τον ώμο μου και απαλλάχτηκα από τον πόνο”.

«ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ»

-Πόσα πέναλτι θα πιάσεις την νέα σεζόν;

“Δεν με νοιάζει αυτό (σ.σ. γέλια). Απλά θέλω να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια”.

-Ησουν από τους λίγους παίκτες που επέλεξαν να συνεχίσουν στα πλέι οφ, την ώρα που αρκετοί επέλεξαν να φύγουν.

“Περιμέναμε την εξέλιξη με την FIFA, το οποίο τελικά λύθηκε. Μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε μία καλή ομάδα και να παλέψουμε για την είσοδο στους ομίλους. Από εκεί και πέρα απολαμβάνω πολύ την ζωή στην Θεσσαλονίκη, όπως και η σύντροφός μου. Όταν νιώθεις έτσι σε ένα μέρος, θέλεις να μείνεις”.

-Οι καινούργιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανέβει το επίπεδο της ομάδας;

“Είναι πολύ καλοί. Τα πηγαίνουν εξαιρετικά μέχρι στιγμής. Έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Θα τους δούμε και μέσα στο γήπεδο φυσικά, αλλά έως τώρα τα πηγαίνουν πολύ καλά”.

«Ο ΒΕΛΕΘ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ»

-Φέτος έχασες και τον κολλητό σου, τον Φραν…

“Ναι (σ.σ. γέλια), τον αδελφό μου. Έτσι είναι η ζωή. Του εύχομαι το καλύτερο αλλά όταν έρθει εδώ πρέπει να χάσει”.

-Και κάτι τελευταίο για την Σεβίλη. Είναι η ομάδα που σε ανέδειξε. Πιστεύεις ότι ο Άρης μπορεί να εξελιχθεί όπως οι Ανδαλουσιανοί; Να φτιάξει δηλαδή ένα καλό πρότζεκτ και κάποια στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω;

“Δεν ξέρω… Αλλά εύχομαι να μπούμε στο Europa League. Είναι δύσκολο αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Στην Σεβίλλη είναι όλοι μία οικογένεια. Όταν συμβαίνει αυτό, μπορείς να πετύχεις πολλά”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button