Γενικά

Κοροναϊός: Ανησυχία της κυβέρνησης για τις μέρες του Πάσχα

Ανησυχία υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο για πιθανή «χαλάρωση» των μέτρων στη διάρκεια των γιορτών.

Για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να διαμηνύει πως είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδρομής ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και δυο διαγράμματα με τα οποία εξηγεί την απόδοση των μέτρων που πήρε η ελληνική κυβέρνηση, συγκρίνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και τον θυμάτων του κοροναϊού σε Βέλγιο και Ολλανδία, χώρες με παρόμοια πληθυσμιακή έκταση και σχεδόν ταυτόσημη έκρηξη της επιδημίας.

«Τα αυστηρά, έγκαιρα, προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό του #κορονοιου που πήρε η Ελλάδα, αποδίδουν. Κανένας εφησυχασμός! Εγρήγορση, πειθαρχία, πίστη. Και θα τα καταφέρουμε!». Με αυτό το σχόλιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το γράφημα που δείχνει τα στατιστικά της χώρας σε κρούσματα και των θυμάτων του κορωνοϊού σε σύγκριση με την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η κυβέρνηση πάντως ανησυχεί για τη συμπεριφορά της κοινωνίας ενόψει Πάσχα και ειδικότερα από την πιθανή έξοδο που θα μπορούσαν να επιδιώξουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, αφού η πιθανότητα διάδωσης του κορονοϊού σε περιοχές που ο πληθυσμός δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, θα επιβάρυνε δραματικά το υγειονομικό σύστημα της Περιφέρειας και κατ’επέκταση της Αττικής, αφού πολλά περιστατικά θα έπρεπε μετά να μεταφερθούν στην πρωτεύουσα. Ακόμη πιο δύσκολο θα είναι να μεταφερθεί κόσμος από περιοχές με δυσκολία στην μετακίνηση, ειδικά σε μια περίοδο που εκ των πραγμάτων οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί με δραματικό ρυθμό.

“Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς”, είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Γιατί φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε. Μένουμε σπίτι”.

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης φαίνεται πάντως πως έχουν αποδώσει, αφού δεν έχει καταγραφεί ραγδαία εξάπλωση της νόσου στη χώρα, ενώ όσο η “καμπύλη” των κρουσμάτων παραμένει οριζόντια και όχι κάθετη, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα κερδίζει συνεχώς χρόνο προετοιμάζοντας καλύτερα το σύστημα υγείας “στέλνοντας” παράλληλα προς το καλοκαίρι την όποια εξάπλωση, όπου κατά τις εκτιμήσεις της πλειοψηφίας του ιατρικού κόσμου, το θερμό κλίμα θα αποτελέσει σύμμαχο για τη μη διάδωση του ιού. Όπως άλλωστε είπε χθες ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας “η Ελλάδα παραμένει στο καλό σενάριο καθώς τα περιστατικά περιορίζονται”, καθώς όπως είπε, η χώρα βρίσκεται στη φάση του μετριασμού με τη μείωση της φυσικής επαφής με τον κόσμο

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button