Ποδόσφαιρο

Κολτσίδας: «Ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει χρήματα από την ΕΠΟ»

Υπάρχει δόλος σε ότι συνέβη στην ομάδα σε σχέση με το ban και ο Άρης πρέπει να ζητήσει χρηματική αποζημίωση από την ΕΠΟ, είπε ο Γιώργος Κολτσίδας μιλώντας το Yellow Radio και την εκπομπή “Μπακότερμα” με τις Πόπη Αστεριάδου και Λία Μπαλαμπέκου.

Χαρακτήρισε θετική τη συνολική παρουσία των Ένινγκ και Χαριστέα λέγοντας ότι η προσπάθειά τους θα ήταν τέλεια αν η ομάδα περνούσε στον τελικό του Κυπέλλου. Σχολίασε επίσης την απόδοση των Φετφατζίδη
και Κουέστα , αλλά και την προσφυγή του Βέλεθ.

Για τον ημιτελικό του κυπέλλου: Όλοι πιστέψαμε και πραγματικά φτάσαμε μέχρι το τέλος της προσπάθειας. Δυστυχώς θα έλεγα εγώ μια αδράνεια μας στέρησε τη συνέχεια. Ακούω και τείνω να πιστέψω για λίγο ορισμένους που λένε ότι αν δεν είχαμε πετύχει το δεύτερο γκολ, θα παίρναμε το ματς. Όμως δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα. Σίγουρα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη και μπορούμε να πούμε χιλιάδες πράγματα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε εκ των υστέρων. Την ώρα εκείνη τα παιδιά ξέρουν τι μπορούσαν να έχουν συνειδητοποιήσει ή τι είχαν ενδεχομένως σχεδιάσει, δηλαδή να κάνουν καθυστέρηση. Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Και επειδή το έχω πάθει, μόνο εκείνη την ώρα μπορούν οι ποδοσφαιριστές να αποφασίσουν τι πρέπει να κάνουν, να μιλήσουν μεταξύ τους, να συνεννοηθούν. Τώρα δεν βοηθάει σε τίποτα να λέμε τι θα μπορούσαν να έχουν κάνει. Τώρα τελείωσε. Πάμε για το επόμενο.

Για τις προοπτικές του σημερινού Άρη: Σήμερα που μιλάμε τα πράγματα έχουν να κάνουν καθαρά με εξωαγωνιστικά θέματα. Αυτά που δε θέλαμε να πιστέψουμε στις αρχές του χρόνου ότι υπάρχουν, αυτά που αφορούν το ΒΑΝ και τους πρώην παίκτες που ζητάνε τα χρήματά τους και δυστυχώς δεν μας αφήνουν σε ηρεμία να κάνει ένα σχεδιασμό ο προπονητής, η διοίκηση. Οπωσδήποτε πρέπει να λυθεί αυτό γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον. Άκουσα με ευχαρίστηση τον πρόεδρο που είπε «θα το λύσω». Αφού το λέει ο πρόεδρος προφανώς κάτι θα έχει κατά νου και εύχομαι και ελπίζω να το καταφέρει και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα που θα είναι και πιο δύσκολη. Έχουν φύγει αρκετοί ποδοσφαιριστές και σε κανέναν δεν άρεσε η εικόνα της ομάδας να αγωνίζεται με 12 -13 παιδιά. Δεν μπορώ να πω γιατί έφυγαν και πως έφυγαν. Για μένα το πρόβλημα με τις παρατάσεις των συμβολαίων λόγω παράτασης της αγωνιστικής περιόδου θα έπρεπε να το λύσει η UEFA . Να παραταθούν τα συμβόλαια έως ότου λήξει το κάθε πρωτάθλημα. Γιατί τώρα αφήνει τις ομάδες, κάποιες από τις οποίες μπορεί και να μην έχουν στόχο, να αποφασίσουν αν θα δώσουν χρήματα για να ανανεώσουν κάποιους παίκτες.

Για το πόσο σημαντικός ήταν ο χαρακτήρας των παικτών ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της φετινης σεζόν: Στην ομάδα οι καταστάσεις πολλές φορές δημιουργούν τους χαρακτήρες. Φάνηκε κάποιες φορές μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ότι δέθηκαν πιο πολύ και ήρθαν πιο κοντά και προσπάθησαν να βγάλουν όπως λέμε, το κάρο από τη λάσπη .Ενδεχομένως μάλιστα έφτασαν σε ακραίες περιπτώσεις που δεν μπορούσαν να κάνουν και τίποτα. Έπαιζαν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Έπρεπε εκείνοι να λύσουν το πρόβλημα. Χαίρομαι που εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτές οι εμφανίσεις που έκαναν, μερικές μπορεί να μην είχαν τα σωστά αποτελέσματα , και μόνο που δέχθηκαν να μείνουν στην ομάδα είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές σε ομάδες που αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα , δεν μένουν μέχρι να τελειώσει τις υποχρεώσεις η ομάδα.

Για τον Μίχαελ Ένινγκ: Δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν υπήρχε άλλος προπονητής στον Άρη τι θα συνέβαινε. Ο προπονητής που έχουμε είχε συνολικά θετική παρουσία στην ομάδα και πήγε αρκετά καλά την υπόθεσή μας, αν και πρέπει να πούμε ότι ήταν σε μειονεκτική θέση γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να σχεδιάσει ο ίδιος την ομάδα. Και σας είπα ότι αν ο ημιτελικός είχε λήξει 2-0 θα μιλούσαμε διαφορετικά σήμερα. Από την ώρα που τελείωσε το παιχνίδι με την ΑΕΚ φάνηκε ότι άδειασαν όλοι. Ψυχολογικά. Πάντως είναι άδικο να προσπαθούμε να κρίνουμε τον προπονητή, γιατί δεν είχε την ευκαιρία να έχει δικές του επιλογές. Διαχειρίστηκε ένα υλικό που βρήκε στην ομάδα αρκετά καλά και μένει να τους δούμε και στις επιλογές που θα κάνουν τώρα. Βεβαία το υλικό μας δεν ήταν κακό. Να το πούμε κι αυτό. Υπήρχαν ελλείψεις αλλά αυτοί που έπαιζαν , οι βασικοί , ήταν καλοί ποδοσφαιριστές. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Ένινγκ και ο Χαριστέας σε αυτό που πετύχαμε φέτος είχαν μερίδιο και δεδομένων των συνθηκών το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό.

Εάν ο Χαριστέας έχει το πείσμα και τη δυναμική να ανταπεξέλθει και απέναντι στα προβλήματα που δημιουργούν τα εξωαγωνιστικά θέματα, αλλά και απέναντι σε αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Θόδωρου Καρυπίδη: Ο Χαριστέας είναι ένα παιδί που είχε μεγάλες επιτυχίες, που βγήκε από την ομάδα μας και οφείλουμε να του δώσουμε τον χρόνο και τη στήριξη που πρέπει για να προχωρήσει στα πρώτα βήματα που κάνει. Ευχής έργο είναι να έχει και την απαιτούμενη τύχη. Είναι παιδί του συλλόγου . Ξέρει και πράγματα, γνωρίζει και καταστάσεις, εγώ με όλη μου την καρδιά θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα. Αν μπορούσε να είναι και στον τελικό θα είχε πετύχει το τέλειο. Ας το πετύχει του χρόνου με την ομάδα που θα κάνει και θα ειμαστε εκεί να τον χειροκροτήσουμε.

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: Ο Γιάννης είναι βαρόμετρο για την ομάδα μας. Είναι εξαιρετικός παίκτης με πολύ καλή παρουσία στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας παίκτης ρολίστας που απλά συμπληρώνει την 11άδα. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις και μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα καταλυτικά. Ερχόμενος πίσω, νομίζω ότι έδωσε μια έξτρα ώθηση και στην υπόλοιπη ομάδα.

Για το τι άλλαξε φέτος για τον Γιάννη Φετφατζίδη: Πολλές φορές τα παιδιά ερχόμενα σε μια ομάδα χρειάζονται το χρόνο τους για να βρουν τα πατήματά τους. Εκτός αυτού ενδεχομένως να παίζουν ρόλο και κάποιοι άνθρωποι με την παρουσία τους. Είτε στα αποδυτήρια είτε εκτός. Προφανώς βρήκε το κίνητρο που του έλειπε που δεν το είχε βρει πριν και συνεχίσει σε πολύ καλό ρυθμό. Όταν είσαι και καλός ποδοσφαιριστής όπως είναι ο Γιάννης αυτή η διαφορά φαίνεται πολύ εύκολα.

Σε μία ενδεκάδα και πάλι μαζί με τον Ματέο Γκαρσία θα τον έβλεπες να παίζει το ίδιο ποδόσφαιρο; Έπαιξε ρόλο στο να δούμε έναν πολύ καλύτερο Γιάννη Φετφατζίδη το ότι έλειπε ο Γκαρσία φέτος; Όταν γίνει ο σχεδιασμός της ομάδας και γίνουν οι μεταγραφές προφανώς αυτά θα μπουν στη ζυγαριά. Υποθετικά έπαιξε ρόλο. Ενδεχομένως να έπαιζε αλλού, από την άλλη πλευρά. Πιστεύω όμως ότι ο Γιάννης έχει να κάνει πιο πολύ με τον δικό του τον εαυτό. Δεν είναι ποιος παίζει και που παίζει. Έχει παίξει και αλλού. Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Όσο έχει αυτή την τεχνική που έχει και δίνει έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές που βλέπουν ότι υπάρχει μια διαφορετική ποιότητα στην ομάδα, πραγματικά βοηθάει τη ομάδα και δίνει και στα υπόλοιπα παιδιά την αίσθηση ότι αγωνίζονται με ένα όπλο παραπάνω. Και αν είναι και είναι ευχής έργο να είναι, και ο Γκαρσία στη ομάδα μας ακόμα καλύτερα. Θα μπορούμε να μιλάμε για πιο μεγάλα πράγματα. Ότι λέμε εμείς όμως είναι υποθετικό γιατί αφορά τον σχεδιασμό της ομάδας. Τι έχει στο μυαλό του ο προπονητής, ο Χαριστέας, ο πρόεδρος…

Για το διαφορετικό πρόσωπο του Κουέστα μετά το lockdown: Ο Κουέστα είναι ένας πολύ αξιόλογος τερματοφύλακας, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να έχει ανταγωνιστή. Δεν το βοήθησε ότι ήταν η μοναδική επιλογή της ομάδας. Το ότι τώρα βρίσκεται στις συζητήσεις για ανανέωση του συμβολαίου του δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Το ότι δεν είχε ανταγωνισμό δεν τον βοήθησε μέσα στη χρονιά.

Για τον Βέλεθ την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε είχαμε πει ότι τον είχαν προσεγγίσει άτομα εκτός της ομάδας κτλ. Η εξέλιξη στο θέμα Βελεθ ήταν αυτή που περίμενες; Όχι όχι. Το ότι πήγε και υπέγραψε σε μία άλλη ομάδα δε με πειράζει. Οι ποδοσφαιριστές πλέον βλέπουν τι οικονομικά οφέλη μπορούν να έχουν. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι ένας ποδοσφαιριστής που έρχεται από την Ισπανία είναι Άρης. Ο Βέλεθ ήταν ένας ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στην ομάδα μας και βρήκε μια ομάδα που του έδωσε περισσότερα. Μέχρι εκεί είμαστε ΟΚ. Τώρα σε ότι αφορά την προσφυγή θα μπορούσε από την μεριά του να μην το κάνει. Θα ήθελα να το αποφύγει.

Δεν πιστεύεις ότι παρασύρθηκε από κάποιον άλλον; Ενδεχομένως. Δεν μπορώ να πω. Λίγες μέρες πριν είχε κάνει κάποιες δηλώσεις και αναφέρθηκε στον κόσμο, στην ομάδα . Αυτό δεν ταίριαζε με αυτό που ακολούθησε. Θα μπορούσε προφανώς να το αποφύγει με μια συζήτηση. Μπορεί να έγινε και η συζήτηση. Δεν ξέρω, αλλα ούτε εμένα μου άρεσε η προσφυγή. Πάντως δεν είναι πλέον ποδοσφαιριστής μας οπότε ως εκεί. Να είστε σίγουροι ότι και τα λεφτά του θα τα πάρει, γιατί όλοι τα παίρνουν τα λεφτά τους. Εγώ θα ήθελα να μην γίνει αυτό που έγινε. Δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής τη μια μερα να αποθεώνει την ομάδα και την άλλη να κάνει προσφυγή.

Για τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ προς παίκτες: Αυτό είναι τρέλα. Μόνο σε εμάς μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι περίεργα πράγματα. Είναι τραγικό να ακούς την Ομοσπονδία να μιλά για εσωτερικούς ελέγχους για να βρει που πήγαν τα έγγραφα. Περιμένω όμως για όλα αυτά να αποδοθούν και ευθύνες. Επίσης περιμένω από τον Άρη που έχει χάσει χρήματα από αυτή την υπόθεση, να διεκδικήσουμε κάποια χρήματα ως αποζημίωση από την ΕΠΟ. Από τη στιγμή που ΕΠΟ λέει για παράδειγμα για την υπόθεση Ντουρμισάι ότι έβγαλε δελτίο, αλλά δεν ξέρει, δεν γνωρίζει, δεν άκουσε τι συνέβη, ο Άρης πρέπει να διεκδικήσει χρήματα από την ΕΠΟ. Υπάρχει δόλος. Κάποιος φταίει. Πρέπει να δούμε ποιος φταίει. Κυνηγάει κάποιος την ομάδα; Να δούμε ποιος είναι αυτός.

Είσαι ένας άνθρωπος που έχει βαθιά σχέση με τον λαό του Άρη. Περιμένουν πολλοί λοιπόν να ακούσουν από τον Γιώργο Κολτσίδα τι πρέπει να κάνουν. Τι πρέπει να περιμένουν: Ποτέ μα ποτέ ο κόσμος δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Ο κόσμος πάντα συμπαραστέκεται και αυτό πρέπει να κάνει, ακούει, προβληματίζεται ενδεχομένως και δυσανασχετεί σε κάποια αποτελέσματα. Είναι λογικό. Από τη στιγμή που έρχεται στο γήπεδο και συμπαραστέκεται στην ομάδα έχει όλα τα δίκια με το μέρος του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα και να γίνεται καλύτερη. Μέχρι εκεί. Η συμπαράσταση είναι ούτως ή άλλως δεδομένη. Ξέρω ότι υπάρχει δυσαρέσκεια όταν δέχεσαι γκολ στο 96 και χάνεις την πρόκριση, όλοι αναθεματίζουν τα πάντα και είναι φυσιολογικό. Αλλά θεωρώ ότι η συμπαράσταση είναι δεδομένη. Όταν γίνονται λάθη σίγουρα θα υπάρχει και κριτική. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λυθεί το πρόβλημα με το ΒΑΝ γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει λογική. Δεν υπάρχει τίποτα. Όταν λυθεί αυτό μετά θα δουν οι υπεύθυνοι τι πρέπει να γίνει. Η δική μου προτροπή είναι η ομάδα να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και να γίνεται καλύτερη. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε άλλα θέματα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button