Μπάσκετ

“Κοιτάει” Κιθ Κλάντον ο Άρης

Στον έμπειρο ψηλό έχει καταλήξει ο Παναγιώτης Γιαννάκης

Στο πρόσωπο του γνωστού μας -από το πέρασμα του από την Α1 και τον Π.Α.Ο.Κ.- Κιθ Κλάντον βλέπει ο “Δράκος” τον κατάλληλο άνθρωπο όσον αφορά τις θέσεις front line.

Ο έμπειρος Αμερικάνος πέρασε τα κολεγιακά του χρόνια στην πατρίδα του, την Florida όπου ξεκίνησε εντυπωσιακά, καταγράφοντας 14,2 πόντους, 7,7 ριμπάουντ ανά αγώνα, σουτάροντας με 52,9% και 37,5% στα τρίποντα από την πρώτη του κιόλας χρονιά.

Τα νούμερα του αυξήθηκαν ελαφρώς την δεύτερη του χρονιά (14,5 πόντοι) (8,2 ριμπάουντ) ενώ ενόψει της τελευταίας του χρονιάς στο Κολέγιο ενδιαφέρον εξέφρασαν κορυφαία Κολέγια της χώρας με αυτό του Kentucky να ξεχωρίζει.

Τελικώς ο Clanton παρέμεινε στην Florida και τους UFC Knights πραγματοποιώντας άλλη μια καλή σεζόν (14,8 πόντοι, 8,5 ριμπάουντ) χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει την θέση του στο NBA καθώς δεν επιλέχθηκε στο Draft του 2013.

Έπειτα ο ύψους 206 εκατοστών Αμερικάνος αγωνίστηκε σε Πολωνία, Νότια Κορέα και Πουέρτο Ρίκο πριν επιστρέψει στην Γηραιά ήπειρο για να παίξει στην Β’ κατηγορία του Ισραήλ με την Χαποέλ Μπερσεβά, η οποία ήταν ο τελευταίος του σταθμός πριν την Ελληνική Α1.

Στην πρώτη του χρονιά στην Basket League ως παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε σε 4 αγώνες πρωταθλήματος και 3 αγώνες play off αριθμώντας 7,8 πόντους και 7,1 ριμπάουντ ανά 24 λεπτά ενώ την δεύτερη του σεζόν στην Ελλάδα “άγγιξε” double-double σε μέσους όρους καθώς ανά 26 λεπτά είχε 10,2 πόντους και 9,5 ριμπάουντ.

Φέτος με την φανέλα της Βουλγαρικής Lukoil Academic είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 12,5 πόντους αλλά και πρώτος ριμπάουντερ μαζεύοντας 9,1 “σκουπίδια” ανά παιχνίδι.

Αυτήν την στιγμή ο Κλάντον έχει συμβόλαιο με την Lukoilη οποία δεν σκοπεύει να τον αφήσει ελεύθερο πριν τους προημιτελικούς του Βουλγαρικού κυπέλλου (10/1), με την Κ.Α.Ε. Άρης παρόλα αυτά να σκοπεύει να κάνει μια ακόμη προσπάθεια, μετά τον Σαββατιάτικο αγώνα της Βουλγαρικής ομάδας με την Balkan.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button