Ποδόσφαιρο

Κεμπαρίδης: «Αλλάζουν τα σφυρίγματα τους με τον Άρη! Ο Κομίνης επηρεάστηκε και από τα… πρόσωπα που ήταν στην κερκίδα»

Ο πρώην διαιτητής, Μάκης Κεμπαρίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Αυτό που συμβαίνει με εμένα σε ένα παιχνίδι είναι ότι το βλέπω 50% σαν διαιτητής και 50% σαν φίλαθλος. Έτσι αισθάνομαι.

Για την διαιτησία είπε:

Είναι ένα δύσκολο κομμάτι αυτό. Αν και πέρυσι έγιναν κάποιες προσπάθειες και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ γνωρίζοντας τον και ξέρω πως σκέφτεται και θέλει να διορθώσει τα πράγματα. Έφεραν έναν μεγάλο διαιτητή τον οποίο τον είχα ίνδαλμα διαιτητικό, τον Περέιρα και είχα γνωριστεί μαζί του το 2002 σε ένα σεμινάριο διαιτητών στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μία μεγάλη διαιτητική ικανότητα και προσωπικά τον έχω παρακολουθήσει πολλές φορές. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στους πίνακες εδώ και δύο χρόνια στους διαιτητές. Ο διαιτητής βάλλεται από παντού, από τα ΜΜΕ, από παράγοντες που έχουν δύναμη και αισθάνεται ανυπεράσπιστος. Όταν μπαίνει μέσα να σφυρίξει δε μπαίνει με καθαρό μυαλό και γίνονται αυτά που γίνονται.

Για την διαιτησία στα παιχνίδια του Άρη είπε:

Στα δύο τελευταία παιχνίδια που παρακολούθησα τον Άρη ήταν δυο διαιτητές που άλλα σφυρίγματα έκαναν στο πρώτο ημίχρονο και άλλα στο δεύτερο. Ο Κουμπαράκης μπήκε μέσα στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα και έδειχνε ντε και καλά να μη κατέβει ο Άρης στο κέντρο του γηπέδου με υπεράνθρωπη προσπάθεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ηρέμησε και μπήκε διαφορετικά μέσα. Ο Κομίνης ήταν σε καθαρή θέση, ήξερε τι γίνεται και δεν κατευθύνθηκε στην άσπρη βούλα. Θα ήταν επηρεασμένος από τα πρόσωπα που ήταν στην κερκίδα, τους δύο υπουργούς, τον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Παππά. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να κάνει εικασίες μόνος του. Η κυβέρνηση θεωρώ ότι έκανε κάποιες ενέργειες αλλά ο διαιτητής που δεν έχει δυνατή προσωπικότητα μπορεί να σκέφτεται πράγματα μόνος του. Ο Κεϊτά έπρεπε να έχει φάει τρεις κόκκινες.

Για το αν πιέζουν οι ενώσεις τους διαιτητές είπε:

Εγώ δε μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Από εδώ και πέρα όμως έχουν μπει καινούριοι διαιτητές εδώ και δύο χρόνια. Οι διεθνής που έχουν μείνει ο Σιδηρόπουλος και ο Παπαπέτρου μπορούν να παίξουν μόνο σε μεγάλα παιχνίδια. Αναγκαστικά πήγαμε σε ξένους διαιτητές. Όλες οι ομάδες αμφισβητούν τους πάντες. Ο διαιτητής αν δεν έχει ισχυρή προσωπικότητα δε μπορεί να σταθεί μέσα.

Για τους ξένους διαιτητές είπε:

Βλέπουμε ότι αυτή την στιγμή οι Έλληνες διαιτητές μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους. Βλέπουμε ότι έρχονται ξένοι χωρίς μεγάλα παιχνίδια, χωρίς βιώματα παίζοντας σε μικρότερα επιπέδου παιχνίδια και είναι πιο αποδεκτοί.

Για τα ντέρμπι του Άρη είπε:

Δεν χρειαζόταν να κατέβει κάτω ο κ. Καρυπίδης να το ζητήσει. Αυτό έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Με τέτοια δυναμική που έχει ο Άρης μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Για τον Περέιρα είπε:

Είναι πολύ μεγάλη προσωπικότητα. Οι διαιτητές θα έπρεπε να ζητήσουν παιχνίδια του Περέιρα για να δουν τα σφυρίγματα που έκανε και να πάρουν μαθήματα.

Για το αν θα έχει αποτέλεσμα η συζήτηση του Καρυπίδη με τον Περέιρα είπε:

Βεβαίως θα έχει αποτέλεσμα. Ο Άρης πρέπει να δείχνει ότι είναι παντού είναι δυνατός έχει φωνή. Το έχουν αποδείξει και οι φίλαθλοι σε παιχνίδια μικρής εμβέλειας. Είναι η δεύτερη επαφή που έχουν. Πρέπει με κάθε τρόπο ο Άρης να κάνει αισθητή την παρουσία του και όχι μόνο στη διαιτησία αλλά και στα όργανα. Επιβάλλεται ο Άρης να έχει στελέχη στα όργανα. Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να γνωρίζουν τι γίνεται πριν και μετά και να μιλάνε με επιχειρήματα.

Για το αν είναι αλλοιωμένη η βαθμολογία της Super League είπε:

Αν μιλήσω για τον Άρη, στα Γιάννενα έδειξε ότι κάτι του έλειπε και είχαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο. Προχθές στο παιχνίδια με τον Πανιώνιο την ισοπαλία την δικαιούταν. Δεν είναι μόνο ο βαθμός αλλά και η ψυχολογία. Ο Άρης δε μπόρεσε να κάνει πολλές φάσεις. Όταν βλέπει ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής ότι μπορεί να παίζει με αυτό τον τρόπο και δεν τιμωρείται η μία ψυχολογία της μίας ομάδας ανεβαίνει και της άλλη πέφτει.

Για το VAR είπε:

Αποδείχτηκε ότι πρέπει να έρθει το VAR στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες μου ήταν ότι θα έρθει από την αρχή της χρονιάς αλλά πιστεύω ότι όλα πάνε προς τα εκεί.

Για το αν μιλάει με τον Γραμμένο είπε:

Τον γνωρίζω αλλά δε μιλάω μαζί του. Γνωρίζω τι θέλει να κάνει, βλέπω τις ενέργειες του.

Για το πως βλέπει τον Άρη είπε:

Είναι χαρά για όλους τους Αρειανούς να βλέπουμε μία ομάδα ανταγωνιστική έχει πολύ δημιουργία. Μου θύμισε τη δημιουργία του Κούπερ. Έχουν έρθει καλοί ποδοσφαιριστές. Θέλει υπομονή και τύχη. Αν είχε τύχει ο Άρης θα ήταν 3 βαθμούς πάνω. Πιστεύω ότι θα πάει ακόμα πιο καλά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button