Γενικά

Κατερινή : Αστυνομικοί χτύπησαν καρκινοπαθή και το γιο του – Έπαθε έμφραγμα ο 58χρονος

Τον άγριο ξυλοδαρμό τους από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν πατέρας και γιος στην Κατερίνη, λίγες ώρες προτού ο 58χρονος άνδρας μεταφερθεί στο νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα.

Σύμφωνα με όσα περιγράφει η οικογένεια μιλώντας στην εκπομπή Live Νews, o 58χρονος άνδρας ο οποίος δίνει μάχη με τον καρκίνο και ο 28χρονος γιος του συγκεντώθηκαν έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έξω από το πλέγμα.
Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να βεβαιώσουν πρόστιμα στους παρευρισκόμενους που παραβίασαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό ωστόσο σύντομα ακολούθησαν σκηνές χάους.
«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του»

Σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του 58χρονου αλλά και του ίδιου του 28χρονου, οι αστυνομικοί ζήτησαν τα έγγραφα τους όμως ο πατέρας δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 58χρονος επικαλέστηκε τα προβλήματα υγείας όμως οι αστυνομικοί απάντησαν ότι δεν τους ενδιαφέρει. «Ζήτησε ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός. Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί» καταγγέλλει η σύζυγός του.
Ο 58χρονος και ο γιος του συνελήφθησαν με κατηγορίες για κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση. Λίγη ώρα αργότερα όμως ο 58χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και σύμφωνα με όσα αναφέρει η σύζυγός του ζητούσε επίμονα επί δύο ώρες να τον δει ένας γιατρός. Η ίδια συνεχίζει την περιγραφή της αναφέροντας ότι η κόρη της κάλεσε ασθενοφόρο και μόλις ο 58χρονος έφτασε στο νοσοκομείο, υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο.
«Βλέπω να αρχίζουν να τον χτυπάνε τον μπαμπά μου»
Για το περιστατικό αστυνομικής βίας μίλησε στην εκπομπή και το θύμα ξυλοδαρμού, ο γιος του 58χρονου: «Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου. Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου» καταγγέλλει ο Χρήστος Μυστρίδης.
Σύμφωνα με τον 28χρονο που έχει ακόμα εμφανή τα σημάδια στο σώμα του, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν με γροθιές: «15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας»
Η κατάστασή του είναι πλέον σταθερή, όμως η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση κατά των αστυνομικών.

ΠΗΓΗ : https://press-room-ioa.blogspot.com/

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button