Ποδόσφαιρο

Καταστροφικό εικοσάλεπτο και ατομικά λάθη «πλήγωσαν» τον Άρη που ηττήθηκε με 3-1

Ο Άρης ηττήθηκε με 3-1 από τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, με τα τραγικά ατομικά λάθη του πρώτου ημιχρόνου να «πληγώνουν» τους “κίτρινους” σε ένα καταστροφικό εικοσάλεπτο και να δέχεται τρία γκολ που τον καταδίκασαν με ήττα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Σισέ, Μπα, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Καμαρά στον άξονα (ο πρώτος «6άρι»), τον Μασούρα στο δεξί άκρο, τον Βαλμπουενά στο αριστερό και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.  

Οι «κίτρινοι» είχαν τον Κουέστα στο τέρμα, τους Ροζ, Βελέθ, Δεληζήση, Κόρχουρτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σάσα, Ματίγια στα «6αρο-8άρια», τους Φετφατζίδη, Μπρούνο Γκάμα στα «φτερά» και τον Λάρσον ουσιαστικά στην ίδια ευθεία με τον Ιντέγε, αλλά σε πιο ελεύθερο ρόλο. 

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, έγινε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι από το ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό να έχει οργανωμένη πίεση «ψηλά» και κατοχή μπάλας ως συνήθως, βρίσκοντας την πρώτη ευκαιρία του μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Άρης όμως απάντησε με αντίστοιχα γρήγορες αντεπιθέσεις και 2 καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο που «θορύβησαν» τον Μαρτίνς.

Το πρώτο φτηνό λάθος των φιλοξενούμενων έγινε από τον Δεληζήση στο 27ο λεπτό, όταν ο Καμαρά του έκλεψε τη μπάλα και μετά από ασίστ του Βαλμπουενά άνοιξε το σκορ. Με τον Άρη να μην έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ του να βρεθεί πίσω στο σκορ χωρίς ουσιαστικά ο αντίπαλος να έχει τελική μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός τον τιμώρησε αμέσως για δεύτερη φορά. Αυτή τη φορά το λάθος το έκανε ο Σάσα στον χώρο του κέντρου, ξανά μετά από έντονη «ερυθρόλευκη» πίεση και κλέψιμο του Μασούρα. Αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί έβγαλε την κάθετη στον σωστό χρόνο και ο Καμαρά που επίσης είχε συμμετάσχει στο πρέσινγκ, έκανε το 2-0 με πλασέ στην κίνηση.

Επί της ουσίας το ματς είχε καθαρίσει μέσα σε ένα δίλεπτο, ωστόσο το… τυπικό του θέματος ο Ολυμπιακός το σφράγισε ένα ακόμη δεκάλεπτο αργότερα, στο 38′, όταν ο Καμαρά αυτή τη φορά έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας διαμόρφωσε το 3-0. Ως το φινάλε του πρώτου μέρους οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν το σκορ και είχαν και μεγάλη ευκαιρία για το 4-0 στο 45′.

Για αρκετά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο πια, ο ρυθμός ήταν αρκετά πιο χαμηλός, ίσως και από επιλογή των γηπεδούχων. Προς αυτό βοήθησαν σίγουρα και οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς, με τους «ερυθρόλευκους» πάντως να διατηρούν με σχετική άνεση τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά, μετά από μια «ερυθρόλευκη» στραβοκλωτσιά αυτή τη φορά, από τον Σισέ, ο Ιντέγε μείωσε σε 3-1 στο 64′ και έδωσε ξανά λίγο ενδιαφέρον στο ματς. Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως το φινάλε ως προς την εικόνα του αγώνα, με τον Άρη να μην μπορεί να απειλήσει και τον Ολυμπιακό να μην ρισκάρει από τη μέση και μπροστά. Στο φινάλε είχε την ευκαιρία για το 4-1 με πέναλτι, όμως ο Κουέστα νίκησε τον Φορτούνη, διατηρώντας αυτό το 3-1 ως το τελευταίο σφύριγμα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button