Ποδόσφαιρο

Κατά της Ευρωπαϊκής Super League και η Premier League

Ανακοίνωση έβγαλε και η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος που κατακρίνει την ίδρυση της ESL

Η Premier League ακολούθησε το παράδειγμα της La Liga , καθώς πήρε θέση και κατέκρινε την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Super League (ESL).
Έχει δημιουργήσει «πόλεμο» η ίδρυση αυτής της κλειστής λίγκας μεταξύ των ομάδων αλλά και των διοργανώσεων γενικότερα. Αρχικά η La Liga με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως στέκεται στο πλευρό της UEFA και στο πλάνο της, κατακρίνοντας τη νέα διοργάνωση.

Και η Premier League πλέον βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι , η οποία καταδίκασε κάθε πρόταση που επιτίθεται στις αρχές της αθλητικής αξίας και του ανοιχτού ανταγωνισμού που βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Το παράδειγμα της La Liga ακολούθησε η Premier League, καθώς πήρε θέση και κατέκρινε την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Super League (ESL).https://a63c2ca8fece9f6abe5407bf8f06c423.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.htmlΗ ίδρυση αυτής της κλειστής λίγκας έχει δημιουργήσει «πόλεμο» μεταξύ των ομάδων αλλά και των διοργανώσεων γενικότερα. Η La Liga αρχικά με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως στέκεται στο πλευρό της UEFA και στο πλάνο της, κατακρίνοντας τη νέα διοργάνωση.

Στο ίδιο μονοπάτι βαδίζει και η Premier League, η οποία καταδίκασε κάθε πρόταση που επιτίθεται στις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου. 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Premier League καταδικάζει κάθε πρόταση που επιτίθεται στις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου. Οι οπαδοί οποιουδήποτε συλλόγου στην Αγγλία και σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι η ομάδα τους μπορεί να ανέβει στην κορυφή και να παίξει ενάντια στους καλύτερους. Πιστεύουμε ότι η ιδέα μίας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ θα καταστρέψει αυτό το όνειρο.

Η Premier League είναι υπερήφανη που διοργανώνει έναν ανταγωνιστικό και συναρπαστικό ποδοσφαιρικό διαγωνισμό που το έχει καταστήσει το πιο ευρέως παρακολουθούμενο πρωτάθλημα στον κόσμο. Η επιτυχία μας μας επέτρεψε να κάνουμε μια ασυναγώνιστη οικονομική συνεισφορά στην εγχώρια πυραμίδα ποδοσφαίρου.

Μία Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ θα υπονομεύσει την ελκυστικότητα όλου του παιχνιδιού και θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις άμεσες και μελλοντικές προοπτικές της Premier League και των συλλόγων μελών της, καθώς και όλων εκείνων στο ποδόσφαιρο που βασίζονται στη χρηματοδότηση και την αλληλεγγύη μας για να ευημερήσουν. Θα συνεργαστούμε με τους οπαδούς, τις FA, EFL, PFA και LMA, καθώς και άλλους ενδιαφερόμενους, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και τις μελλοντικές προοπτικές του αγγλικού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button