Ποδόσφαιρο

Κατάθεση ψυχής από τον σκόρερ του κυπέλλου Κεραμιδά στο Yellow Radio! “Υπερήφανος πρεσβευτής της Β.Ελλάδας μόνο ο Άρης”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και σκόρερ στο κύπελλο του 1970, Μανώλης Κεραμιδάς φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για τα χρόνια που ήταν στον Άρη είπε:

Η ομάδα του Άρη είναι ένας θρύλος. Όλοι μιλάνε για την δική εποχή, εγώ θα μιλήσω για την δική μου. Εγώ και οι συμπαίκτες μου είχαν φέρει 10 κύπελλα διεθνών εκθέσεων κάθε χρόνο που έπαιζε ο Άρης και 1 τελικό κυπέλλου. Μπορούσε να πάρει και τα πρωταθλήματα αν δεν τον πρόδιδαν άλλες ομάδες. Ένα παιχνίδι με τον Πιερικό που παίξαμε αν φέρναμε έστω και Χ μέσα στην Κατερίνη από μία ομάδα την οποία σώσαμε την προηγούμενη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα. Μέχρι το 88′ που ήταν 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αν δεν έκανε μέχρι τότε το γκολ ο Παναθηναϊκός θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Χάθηκε ένα πρωτάθλημα τζάμπα μέσα από τα χέρια μας από την μεγάλη αισιοδοξία που είχαμε. Ο Άρης εκείνον τον καιρό εκπροσωπούσε την Βόρειο Ελλάδα καμία ομάδα δεν μπορούσε να νικήσει τον Άρη, όποιες ομάδες έρχονταν στο Χαριλάου -το λέω με μεγάλη συγκίνηση- ερχόντουσαν για να φάνε όσο τον δυνατόν λιγότερα γκολ και όχι να πάρουν αποτέλεσμα και σε αυτή την ομάδα είχα την τιμή να παίζω 10 χρόνια. Ο Άρης κάθε χρόνο έφερνε τις καλύτερες ομάδες του κόσμου μέσα στο Καυτατζόγλειο. Ο Άρης είναι θρύλος γιατί έχει και ιστορία και έναν πολύ μεγάλο φίλαθλο κοινό που πάντοτε τον υποστήριζε. Δεν μπορείς να φανταστείς, όταν μπαίναμε στον αγωνιστικό χώρο και σηκωνόταν το κοινό και χειροκροτούσε, τι δυνάμεις παίρναμε και λέγαμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση όποιος και να έρθει θα “πεθάνει” εδώ μέσα. Ο κόσμος είναι δύναμη της κάθε ομάδας.

Για το κύπελλο του 1970 είπε:

Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής μου. Εγώ και οι συμπαίκτες μου ήμασταν αποφασισμένοι γιατί πήγαμε στον τελικό κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη αποκλείοντας μεγάλες ομάδες. Εκείνη την μέρα δεν θα χάναμε με τίποτα. Είχαν μπει άλλα 2 γκολ και τα ακύρωσε ο διαιτητής. Σαν ομάδα ήμασταν όλοι φίλοι, το κάθε παιχνίδι το χαιρόμασταν και δίναμε όρκο τιμής ότι θα κερδίσουμε και το κάναμε. Τα αποτελέσματα τα οποία φέρναμε, τα θέλαμε. Κανένας Αρειανός δεν έσκυψε κεφάλι πότε εκείνες τις χρονιές. Ο Άρης ήταν ομάδα η οποία εκπροσωπούσε την Βόρειο Ελλάδα.

Για το ότι ο Άρης εδώ και 48 χρόνια δεν έχει πάρει τίτλο είπε:

Δεν υπάρχει “πιστεύω” γι’αυτό. Μπήκαμε πάλι στην Α εθνική και θα πρέπει να ξαναφέρουμε τον θρύλο. Να μπαίνει μέσα η ομάδα και ύστερα να φεύγουν οι φίλαθλοι ευχαριστημένοι γιατί αυτό είναι το όνειρο του κάθε φιλάθλου. Αν δεν υπάρχει πιστεύω σε αυτούς που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο Άρης είναι μία τιμημένη ομάδα και η φανέλα έχει πολύ βάρος και όταν μπαίνουν να μη σκέφτονται τίποτα πάρα μόνο το πως θα δώσουν χαρά στους φιλάθλους.

Σε μία ομάδα για να την κάνεις ομάδα πρέπει να έχεις ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα. Ο Άρης μπορεί να έχει έναν κορμό αυτή την στιγμή αλλά θέλει άτομα τα οποία θα μπορούν να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους γιατί τους πληρώνουμε γι’αυτό το πράγμα. Πρέπει να υπάρχει προγραμματισμός. Ο Μπάγιεβιτς είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι 10 χρόνια πιο μακριά από όλους. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχει αξιοποίηση, δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί έκανα και ήμουν και εγώ μάνατζερ στον Άρη και ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Για να μπορέσεις να πάρεις ένα ταλέντο και να το ανεβάσεις είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, πρέπει να του δείξεις εμπιστοσύνη.

Για το αν πληγώθηκε που έπεσε κατηγορία η ομάδα είπε:

Δεν μπορείς να βλέπεις μία ομάδα που είναι θρύλος στη Μακεδονία και από την μία στιγμή στην άλλη να παίζει Γ Εθνική. Δεν μπορούσα να το ανεχτώ ούτε για αστείο γιατί άλλες στιγμές ένιωθα εγώ μέσα στο Χαριλάου και άλλο όταν έπαιζε στην Β και την Γ εθνική. Εγώ σαν Αρειανός που είμαι γιατί την φανέλα την τίμησα θέλω να πω στο προεδρείο του Άρεως ότι οι κινήσεις που θα κάνει φέτος να είναι σίγουρες γιατί η κατηγόρια αυτή είναι μεγάλη να μη πάμε και γυρίσουμε πίσω. Ο Άρης έχει κόσμο, έχει γήπεδο, έχει ιστορία, έχει να πάρει όμως ορισμένους παίκτες, να μη πάρει 10 αλλά 2 και να συμπληρώσει. Οι παίκτες έτσι όπως τα παίρνουν όμορφα και ωραία θα μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και θα τα δίνουν όλα. Να έχουν και τους φιλάθλους μαζί τους.

Όταν είχα μπει στον αγωνιστικό χώρο είχα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει ο Άρης από εκεί ηττημένος. Παλέψαμε και νικήσαμε εκείνη την χρυσή πενταετία του ΠΑΟΚ. Επί 10 χρόνια δεν είχαμε χάσει από τον ΠΑΟΚ.

Προσοχή στον κ. Καρυπίδη και στους άλλους. Να φέρουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να παίξουν μπάλα στον Άρη. Καλύτερα να κάνει 2 μεταγραφές βόμβες παρά να κάνει 10 και να μη παίζει κανένας.

Για το αν μιλάει με τους παλιούς του συμπαίκτες είπε:

Μιλάω με όλους. Με τον φίλο μου τον Βασίλη Ψηφίδη μιλάω πολύ. Για μένα ο μεγαλύτερος παίκτης που πέρασε από την Ελλάδα ήταν ο Λουκανίδης. Μετά από αυτόν ήταν οι υπόλοιποι.

Μακάρι να πάρει ο Άρης το κύπελλο. Εκείνο το γκολ το έβαλε ο Κεραμιδάς με όλους τους συμπαίκτες του. Πιστέψαμε στην νίκη και κερδίσαμε. Εύχομαι να έχει μια καλή πορεία ο Άρης και οι παίκτες να ευχαριστούν τους ανθρώπους που κάθονται εκεί γιατί υπάρχουν άτομα που στερούνται το ψωμί τους για να δουν τον Άρη. Να δώσουν εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχει από κάτω ο Άρης και να υπάρχει το πιστεύω και η τόλμη.

Χάρηκα πολύ που μίλησα για την ομάδα μου, την Αρειανάρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button