Μπάσκετ

Καστρίτης: “Βρήκα ανθρώπους έτοιμους να παλέψουν για τον Άρη”

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για το σημερινό αγώνα βασισμένος στον χαρακτήρα των παικτών του. Μίλησε για αυτό που πρέπει να κάνει ο Άρης στους επόμενους αγώνες. Και ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που παρευρέθηκε και στήριξε την ομάδα.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του κόουτσ των “κιτρινόμαυρων”:

«Όλοι καταλαβαίνουμε τη σημασία του αγώνα αλλά και η νίκη. Πέρα από βαθμολογικής σημασίας, μετράει περισσότερο στην ψυχολογία. Είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμε συνέχεια, αλλά είναι μία από τις αιτίες. Ευελπιστώ αυτή η νίκη να αλλάξει την ψυχολογία τους και να δούμε το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Οι 54 πόντοι που δεχθήκαμε τα λέει όλα, τα παιδιά έβαλαν τα κορμιά τους στη φωτιά και δείχνει την αυταπάρνησή τους στην άμυνα. Κάναμε 15 κλεψίματα και αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει 25 λάθη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης όπου κάθε Δευτέρα είναι στο γήπεδο μετά από ήττες. Σε ένα ακόμη παιχνίδι είχαμε μεγάλη διαφορά και χρειάστηκε να τη διαχειριστούμε. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι ο Ήφαιστος ήθελε να μπει στο παιχνίδι αλλά εκεί κάναμε πολύ καλή δουλειά», είπε αρχικά.

Για τα δικά του συναισθήματα μετά το παιχνίδι: 

«Ένιωσα πολύ όμορφο γνωρίζοντας το πόσο πολύ άγχος υπήρχε. Ένιωσα όμορφα για τους παίκτες μου καθώς ξέρω τι έχουν περάσει, για τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση και για τον κόσμο».

Σε ερώτηση για τον Βασίλη Τολιόπουλο: 

«Είναι ένα παιδί το οποίο έχει να παίξει μπάσκετ 3½ χρόνια, χρειάζεται χρόνο για να βρει τον εαυτό του. Έχει αποδείξει την ποιότητά του όταν ήταν στον Κολοσσό κι έχει τεράστια δίψα για να παίξει κι αυτό μετράει για μένα».

Για την έντονη παρουσία του κόσμου σε συνδυασμό με τις διαδοχικές ήττες: 

«Είμαι ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για τον κόσμο του Άρη. Ακόμη και αντίπαλοι χρησιμοποιούν τον κόσμο του Άρη ως ένα στοιχείο υπέρ τους, ότι δηλαδή δημιουργεί επιπλέον βάρος, προσωπικά πιστεύω όμως ότι χωρίς τη βοήθεια του κόσμου πολλά από τα αποτελέσματα δεν θα ήταν θετικά. Τους ευχαριστούμε και να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά δίνουν καθημερινά ό,τι έχουν και δεν έχουν».

Για τον αγώνα που ακολουθεί απέναντι στο Ρέθυμνο:

«Πολλές φορές η διαχείριση μιας νίκης είναι πιο δύσκολη. Είναι ένα κομμάτι που θα συζητήσουμε. Τα παιδιά είναι ώριμοι άντρες και επαγγελματίες και θα πάμε για να κερδίσουμε».

Για την απόδοση του Λάκι Τζόουνς αλλά και του Γκάρι Μπελ: 

«Στα δικά μου μάτια να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από αυτά που φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε εικόνα για το κάθε παιδί. Σπανίως αναφέρομαι προσωπικά σε παίκτες. Για παράδειγμα, είπατε ότι ο Τζόουνς δεν κατάφερε να αντέξει το βάρος. Πήρε κάποια ελεύθερα σουτ τα οποία τα έχασε κι αυτό είναι σύνηθες. Ο Λάκι έδωσε την καρδιά του στην άμυνα. Ο Γκάρι Μπελ ήταν άστοχος στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά σήμερα είχε αυτοπεποίθηση. Ειλικρινά, αντιμετωπίζω τα παιδιά σαν σύνολο. Δεν είμαστε ομάδα που μπορεί να ποντάρει σε ηγέτες, αλλά μπορεί να καταθέτει το 100% στην άμυνα και να σουτάρει αυτός που είναι στην πιο σωστή θέση»

Σε ερώτηση για το αν βλέπει κάποια προοπτική στον Άρη: 

«Δεν είναι άχαρος ο ρόλος του προπονητή του Άρη. Βρισκόμαστε σε δύσκολη καμπή αλλά είμαστε όλοι εδώ. Εγώ βρήκα ανθρώπους έτοιμους να παλέψουν για τον Άρη. Είναι εύκολο να μπω σ’ αυτό το κλίμα και θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να τελειώσει η σεζόν έτσι όπως πρέπει. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον».

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button