Ποδόσφαιρο

«Καρφιά» Διαμαντόπουλου για διαπλοκή, ΠΑΟΚ, ομάδες εφόδου και την… σιωπή!

Ο πρώην βουλευτής, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, εξέθεσε στον «αέρα» του Yellow Radio 92.8, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την διαπλοκή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη και τις σχέσεις των «ασπρόμαυρων» με την Αστυνομία.

Όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα & Ιάσονα Μίσχο:

Για τον αδικοχαμένο Βούλγαρο οπαδό:

«Καταρχάς να πω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια. Είναι ένα εξοργιστικό γεγονός. Ό,τι και να έκανε ο ίδιος δεν του άξιζε η απώλεια της ζωής. Δεν συζητάμε για αφαίρεση ζωής, από αυτό πρέπει να παραδειγματιστούμε. Οτιδήποτε κι αν διαπράξει κανείς δεν αξίζει το θάνατο. Το αυτονόητο γίνεται κάτι που πρέπει να διεκδικούμε. Αυτά είναι περιστατικά της Θεσσαλονίκης.

Με τις πληροφορίες που έχουμε, πρόκειται για κατάσταση διαπλοκής, ξεκινάει από το χώρο του αθλητισμού και εκφράζεται από τους οπαδούς. Είναι πολιτικό το ζήτημα. Για πρώτη φορά ήταν άμεση η αστυνομία στο θέμα της φωτογράφισης των οπαδών. Είναι δολοφόνοι, είτε σκοτώθηκε το παιδί από τους τύπους, είτε από το αυτοκίνητο».

Τόνισε επίσης:

«Από ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η μητέρα του ενός δολοφόνου είναι ή ήταν στο τμήμα της αθλητικής βίας. Δεν ήταν τυχαίο το περυσινό πανό με τον ΠΑΟΚ. Η μία μορφή ήταν μίας γυναίκας και αναρωτιόμασταν ποια είναι εκείνη η ξανθιά. Ταυτίζεται η μητέρα του ενός δράστη.

Για τις σχέσεις αρχών – ΠΑΟΚ:

«Δεν είναι τυχαίες οι δωρεές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Αστυνομία, ούτε το ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας, όταν αποστρατεύονται δουλεύουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όλο αυτό το σύστημα αρχίζει να εμφανίζεται από όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πολλά χρήματα και ο ιδιοκτήτης της ήθελε την ΕΠΟ. Εξελίσσεται μία κατάσταση επιβολής παρακρατικής εξουσίας. Αυτό που ζούμε τώρα είναι το αποκορύφωμα».

Για τις ομάδες εφόδου:

«Υπάρχουν ομάδες εφόδου. Λίγο καιρό πριν είχε καεί η libertatia, λέγεται ότι κάηκε από ομάδες εφόδου του ΠΑΟΚ. Το είπαν και ανακοινώσεις αναρχικών».

Το ζήτημα Άρη – ΠΑΟΚ – Ηρακλή συσκοτίζει την κατάσταση. Όλος ο κόσμος της πόλης πρέπει να ζητήσει διαλεύκανση. Οφείλουμε όλοι να κινητοποιηθούμε. Η μαζική απαίτηση θα πρέπει να είναι να καταδικαστούν οι ένοχοι. Εγώ είμαι αριστερός και αναρχικός. Δεν πρέπει να υπάρχει το «ΠΑΟΚ αφού». Και οι ίδιοι πρέπει να το καταλάβουν.

Πρέπει να διαλυθούν οι ομάδες εφόδου και αυτό είναι ευθύνη του Χρυσοχοϊδη και του Αυγενάκη. Να ελέγξουν το σύστημα διαπλοκής. Σε περίπτωση που δεν φαίνονται ικανοί, όπως τώρα, υπάρχουν περιστατικά που μπορούν να τους κινητοποιήσουν, όπως η δολοφονία Φύσσα και τώρα του Βούλγαρου οπαδού. Όλοι οι παράγοντες να απαιτήσουν παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, να μη μπορούν να δράσουν πουθενά».

Για τη σιωπή των Μέσων και της κοινωνίας:

«Στο χώρο του αθλητισμού υπάρχει εκκωφαντική σιωπή. ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ δεν έχουν καταδικάσει ακόμα το γεγονός. Τις προάλλες έπεσε κροτίδα και έσπασαν τζάμια και έκαναν χαμό. Καλά έκαναν αλλά εδώ πέρα είναι πιο σοβαρό το θέμα».

Για το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο η αρχή:

«Μία φωτοβολίδα έπεσε πέρυσι στην οικογενειακή κερκίδα του Πανιωνίου. Υπάρχει μια κουλτούρα που λέει ότι αυτό είναι μαγκιά. Στο σύλλογο του Άρη υπάρχουν άλλοι κώδικες. Ευτυχώς υπάρχουν και λογικοί ΠΑΟΚτσήδες αλλά δεν είναι οι περισσότεροι έτσι. Αυτοί που κινούν τη μάζα είναι το θέμα. Μακριά από εμάς οι άνανδρες επιθέσεις».

Τέλος είπε:

«Να βγει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τώρα να συμμορφώσει τον κόσμο της και να εκφράσει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Βούλγαρου. Να το καταδικάσει. Αν δεν το κάνει επικροτεί τέτοιες ενέργειες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button