Ποδόσφαιρο

Καρατζιοβαλής: “Πιστεύω πολύ στην ομάδα, στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη”

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Δημήτρης Καρατζιοβαλής φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για την επιστροφή του Άρη στην Σούπερ Λίγκα:

Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Άρης είναι μία από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες. Είναι μία δυνατή ομάδα σε αυτή την κατηγορία, άσχετα αν έρχεται από την Β εθνική, ο Άρης πάντα πρέπει να στοχεύει να κάνει μία πολύ δυνατή προσπάθεια και μία πολύ καλή πορεία για να πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη. Για εμένα αυτός πρέπει να είναι ο σκοπός και όχι κανένας άλλος. Εκείνη η χρονιά κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και για εμάς, είχαμε λίγο χαμηλούς τους τόνους από την αρχή της χρονιάς αλλά μετά από 1 μήνα προετοιμασίας είδαμε ότι η ομάδα είχε όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει όπως και έγινε εκείνη την χρονιά. Αυτό τα λέει όλα. Η δυναμική τόσο του κόσμου όσο και της ομάδας ιδίως μέσα στην έδρα μας τον κατέστησε δυνατό τον Άρη και μπόρεσε και βγήκε στην Ευρώπη.

Για τον κόσμο:

Ο κόσμος έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι αγαπάει την ομάδα και στηρίζει κάθε υγιείς προσπάθεια και αν αυτό συνδυαστεί με καλό ποδόσφαιρο και η ομάδα πηγαίνει καλά τόσο καλύτερα θα είναι για τον κόσμο της ομάδας γιατί μη ξεχνάμε ότι είναι αρκετά πικραμένος.

Για το αν είναι η προετοιμασία ο καθρέφτης της σεζόν:

Για κάθε προπονητή που έρχεται και σε όλες τις ομάδες το 80 με 90% των ποδοσφαιριστών είναι σημαντικό να βρίσκονται στην προετοιμασία ώστε να αφομοιώσουν αρκετά πράγματα. Να μπορέσει να γνωρίσει ο ένας τις δυνατότητες του άλλου και μέσα σε 1 μήνα να δημιουργηθεί ένα σύνολο αρκετά δυνατό. Οι προσθήκες που θα γίνουν μακάρι να κουμπώσουν στην μηχανή που θα δημιουργηθεί έτσι ώστε η ομάδα να μην έχει προβλήματα στην διάρκεια. Παρ’όλα αυτά έχουν αποδείξει κάποιες ομάδες οι οποίες δεν είχαν κάνει στο παρελθόν προετοιμασίες αρκετά δυνατές ή δεν είχαν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους είχαν πετύχει αρκετά πράγματα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που δεν χρειάζονται να αναλύσουμε.

Για το αν παρακολουθεί τις κινήσεις που γίνονται:

Όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων παρακολουθώ αρκετά πράγματα. Νομίζω ότι έχουν γίνει αρκετά καλές κινήσεις. Πιστεύω σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έρχονται από την Ισπανία επειδή είχα αρκετούς συμπαίκτες, νομίζω οι Έλληνες μαζί με τους Ισπανούς δημιουργούν ένα πολύ καλό σύνολο και θεωρώ ότι είναι πολύ καλοί επαγγελματίες και οι δύο και μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά και θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Νομίζω εκείνες οι χρονιές που ήμουν στην ομάδα από το 2005 μέχρι το 2010 παρουσιάσαμε ένα καλό σύνολο. Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές που έρχονται έχουν καλή τεχνική, κυρίως οι Λατίνοι, μπαίνουν στο πνεύμα της ομάδας και μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για τον στόχο του Άρη:

Φυσικά και ο στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη. Τουλάχιστον να είναι εκεί κοντά γιατί δεν αρμόζει κάτι άλλο σε αυτή την ομάδα.

Για τον ανταγωνισμό των τερματοφυλάκων:

Νομίζω ο υγιείς ανταγωνισμός είναι ότι καλύτερος σε μία ομάδα και μακάρι να πάρουν και οι 3 ίσες ευκαιρίες για να δείξουν ότι αξίζουν να είναι σε αυτή την ομάδα.

Για την αναδιάρθρωση:

Φυσικά και επηρεάζει τον ποδοσφαιριστή διότι όταν ξεκινάς μία προετοιμασία και σου ορίζουν μία ημερομηνία αντιλαμβάνεσαι τον σχεδιασμό για να πατήσει η ομάδα και να μπορέσει να σταθεί και να οργανωθεί και να είναι έτοιμη. Στην Ελλάδα δεν γίνεται σχεδόν τίποτα από αυτά που λέμε, αυτό είναι εις βάρος των ποδοσφαιριστών και των ομάδων και όταν καλούνται πρέπει να δείξουν ότι είναι έτοιμοι. Ο στόχος τους είναι πάνω απ’όλα να είναι έτοιμοι κάθε στιγμή.

Για την αναβολή του παιχνιδιού Άρης-ΑΕΚ:

Εξαιρετική κίνηση από όλες τις ομάδες. Είναι μία εθνική τραγωδία. Εξαιρετική κίνηση από όλα τα σωματεία και ήταν ότι καλύτερο να αναβληθεί το παιχνίδι ως ένδειξη πένθους στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους.

Για το αν θα είναι δίπλα στην ομάδα:

Όπως κάθε χρόνο προσπαθώ να είμαι σε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Όσο μπορώ θα είμαι εκεί.

Για το αν θα ήθελε να είναι ένα βήμα πιο κοντά στον Άρη:

Φυσικά, δεν νομίζω να υπάρχει ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από την ομάδα και να μη θέλει να είναι εκεί για να βοηθήσει. Είναι ότι καλύτερο να βρίσκεται σε μία τέτοια ομάδα.

Για τον Γιώργο Κολτσίδα:

Δεν έχω μιλήσει μαζί του. Παρ’όλα αυτά χάρηκα για την επιστροφή του γιατί ο Γιώργος είναι ένα παιδί που τον γνωρίζω προσωπικά, ήμασταν αρκετά χρόνια συμπαίκτες και νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από την ομάδα. Θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχουν γίνει. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.

Η πρόβλεψη του για την επόμενη σεζόν:

Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στις μεταγραφές θα βοηθήσουν αρκετά. Θεωρώ ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά. Η γνώμη μου και η άποψη μου είναι ότι θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button