Ερασιτέχνης

Καραγιάννης: “Θέλουμε την Κυριακή να ακούσουμε ΑΡΗΣ”

Ο Πασχάλης Καραγιάννης, αρχηγός του υγρού στίβου και έφορος πόλου, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “ο ερασιτέχνης έχει φωνή” με την Ελένη Γρηγοράκη.

Για τον διπλό τίτλο

Στο σύλλογο ήρθα σαν έφορος κολύμβησης. Αυτή την εποχή που ήμουν έφορος ανέλαβα το τμήμα του πόλο, γιατί ήταν διαλυμένο, να το φτιάξω. Στο τελείωμα εκείνης της χρονιάς, το 2014, είχα πει πως δυο καρπούζια είναι πολλά δεν μπορώ να τα κρατήσω ούτως ή άλλως υπήρχε όπως και υπάρχει η συνεργασία με τον Τάσο Αναστασιάδη και τον Κυριάκο Κεχαγιά. Έτσι αφιερώθηκα μόνο στο πόλο.  Ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ΔΣ μου έκαναν μια πρόταση επειδή πρώτον και κυριότερο ο σύλλογος επειδή έχει δύο αθλήματα και το κολύμπι και το πόλο πρέπει να έχει έναν, όπως οι περισσότεροι σύλλογοι, εκπρόσωπο στην ομοσπονδία. Πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος στην ΚΟΕ από εκεί προέκυψε και ο τίτλος. Βέβαια έχει φόρτο εργασίας, έχει προστεθεί και το κολυμβητικό τμήμα.

Δεν είναι τυπικό καθώς υπάρχει η εκπροσώπηση  στη περιφερειακή επιτροπή κολύμβησης και γενικά όπου χρειάζεται το κολύμπι να έχει φωνή.  Πρέπει να υπάρχει μια συνολική γνώση, άποψη και έκφραση του συλλόγου όπως κάνουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι που έχουν και τα δύο τμήματα όχι όλοι.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο επειδή υπάρχουν πλέον ανάμεσα στο κολύμπι και το πόλο κάποια συγκοινωνούντα δοχεία, πρέπει να συναποφασίζονται γι’ αυτό και έγινε αυτό. Δεν γίνεται διαφορετικοί άνθρωποι να παίρνουν διαφορετικές αποφάσεις άλλοι στην περιφερειακή της κολύμβησης και άλλοι στην περιφερειακή υδατοσφαίρισης ειδικά όταν πρόκειται για αγώνες, για την τέλεση τους και για τον προγραμματισμό ολόκληρης της αγωνιστικής  χρονιάς.

Από εκεί και μετά σιγουρά υπάρχει και η εκπροσώπηση του συλλόγου στην κολυμβητική ομοσπονδία η οποία κάθε χρόνο κάνει μια γενική συνέλευση είτε είναι για διαδικαστικό χαρακτήρα όπως είναι για τον ισολογισμό της ομοσπονδίας κάθε χρόνο είτε για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Αλλά κάθε χρόνο η ομοσπονδία έχει κάτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα επειδή υπάρχει από την μια η ημιτελική φάση του πρωταθλήματος πόλο των κορασίδων και από την άλλη υπάρχει από το ίδρυμα Σταύρος Νυαρχος το κλιμάκιο το οποίο παίρνει τα ανταλλακτικά στους κολυμβητές . Έγινε ένα κακός σχεδιασμός και επειδή το κλιμάκιο αυτό παίρνει τα ανταλλακτικά και δοκιμάζει τις δυνατότητες των αθλητών γίνεται πάντα στην πενηντάρα την κλειστή του ποσειδωνίου οι μετρήσεις αλλά και τα πρωταθλήματα.

Πρέπει όλοι να είμαστε κοινωνοί αυτών των εκδηλώσεων και των προγραμματισμών γι’ αυτό προσπαθούν να γίνει από όσο των δυνατών λιγότερο κόσμο. Από εκεί και πέρα υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει συνεργασία με όλους.

Για την σύνδεση και αλληλοβοήθεια των δύο αθλημάτων

Κάθε φορά που χρειάζεται ο Άρης μεγάλη παρουσία στα προαγωνιστικά πάντα βοηθάει το πόλο με την συμπλήρωση από τα δικά του τα παιδιά όλων των κατηγοριών και το αντίστοιχο  όποτε χρειάζεται το πόλο παιδιά για να συμπληρώσουν τις 13αδες βοηθάει το κολύμπι.

Το κολύμπι έχει βοηθήσει το πόλο με την πρόσληψη  κάποιων παικτών οι οποίοι είναι στην γυμναστική ακαδημία, σπουδάζουν στην γυμναστική ακαδημία και τους έχει προσλάβει στην μικρή πισίνα για να κάνουν προπόνησή τα παιδάκια του συλλόγου. Θέλεις να υπάρχει ένα αντίτιμο, να πληρώνονται από το κολυμβητικό τμήμα το οποίο βοηθάει τα παιδιά που παίζουν πόλο. Στην ουσία είναι ένα κρυφός μισθός τον οποίο το δίνει το κολύμπι για το πόλο, φυσικά με δουλειά. Υπάρχει αγαστή συνεργασία. Κάθε τμήμα έχει την αυτοτέλεια του αλλά υπάρχει ένας εκπρόσωπος για να εκφράζει τον σύλλογο.

Προέρχομαι από το κολύμπι σαν αθλητής ακόμα και σαν έφορος παράγοντας από το κολύμπι ξεκίνησα, πήγα στο πόλο και πιστεύω αυτός είναι ο λόγος που ανατέθηκε αυτός ο ρόλος. Γιατί και σαν αθλητής ξεκίνησα με το κολύμπι έχω την γνώση κολύμβησης και του πόλο.  Ο προγραμματισμός της ομοσπονδίας ξεκινάει πάντα από το κολύμπι και μετά συμπληρώνεται από το πόλο γιατί είναι πολυπληθέστερο το κολύμπι από το πόλο και έχει πολύ περισσότερες διοργανώσεις εκτός από κόσμο.

Να μην ξεχνάμε  ότι το Ελληνικό πρωτάθλημα Α1 είναι μέσα στα πέντε καλύτερα του κόσμου. Όπως και είναι μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Πριν από πέντε χρόνια έκανα και τα δύο και δεν έβαλε ποτέ το κολύμπι πάνω από το πόλο ή το πόλο πάνω από το κολύμπι.

Για εκλογές στην ομοσπονδία

Εκλογές στην ομοσπονδία δεν έχουμε. Έχουμε όμως εκλογές τον Φεβρουάριο αλλά έπρεπε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να δηλώσουμε ως σύλλογος την συμμετοχή μας στις περιφερειακές της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης.

Για το ντέρμπι της Κυριακής

Την Κυριακή 2 το μεσημέρι είναι το μεγάλο ντέρμπι όλου του ομίλου όχι μόνο αυτής της αγωνιστικής. να μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Πανιώνιος έπαιζε Α1 έπεσε, έπεσε στα μπαράζ δηλαδή μιλάμε για μια ομάδα πάρα πάρα πολύ δυνατή. Δεν έχασε τους παίκτες της πέφτοντας από την Α1 στην Α2 οι μόνοι οι οποίοι δεν παίζουν φέτος είναι οι δύο ξένοι που είχε πέρυσι στην σύνθεση του γιατί απαγορεύονται οι ξένοι στην Α2. Από εκεί και πέρα η ομάδα είναι όπως ήταν στην Α1. Εμείς με την πολύ μεγάλη προσθήκη του Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος είναι ένας αθλητής που άνετα έπαιζε σε οποιαδήποτε 7άδα στην Α1. Ο Γιώργος με εντυπωσίασε για την γνώση που είχε για τον Άρη. Μου είπε ότι επειδή προέρχεται από την Κρήτη έχει πάρα πολλούς φίλους από τον Super3 Χανίων, που παρακαλούσανε να πέσουμε στον ίδιο όμιλο με τον ΟΦΗ για να πάμε Κρήτη.

Για τον φετινό στόχο

Ένας είναι ο στόχος. Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε  στα πλέι οφ  από εκεί και πέρα να μπούμε στους τέσσερις και αν όλα πάνε όπως ευχόμαστε να κάνουμε το μεγάλο βήμα για την Α1. Είναι ο στόχος που βάλαμε πριν πέντε χρόνια όταν μαζευτήκαμε όλοι. Δώσαμε μια υποσχεση ότι θα φτιάξουμε το τμήμα ξανά και θα το πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το όσο πιο ψηλά μπορούμε για έναν σύλλογο όπως ο Άρης. Μεταφράζεται στο εκεί που ήταν το τμήμα εκει που δοξάστηκε το τμήμα, εκεί που έχει γράψει τις πιο χρυσές του σελίδες. Δεν χρειαζόταν να το ονοματίσουμε, βέβαια το ονοματίσαμε. Κάποιοι είπαν ότι είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι το θέμα είναι ότι πέρυσι από λεπτομέρειες χάσαμε την άνοδο που για μένα καλά έκανε και έγινε. Δεν είμασταν έτοιμοι να παίξουμε στα σαλόνια της Α1 για πολλούς λογούς. Ας ξεκινήσουμε πρώτα απ’ όλα από εμένα, από την διοίκηση, πρέπει να μάθεις πολλά πράγματα πρέπει να μάθεις όλους όσους ασχολούνται γύρω από την Α1 και Α2 στο πανελλήνιο και με μια χρονιά δεν την μαθαίνεις, δεν μαθαίνεις τις κακοτοπιές, τα μαχαιρώματα.

Για το αν είναι έτοιμοι για την Α1

Θα μιλήσω για το αγωνιστικό σκέλος. Το αγωνιστικό σκέλος  του τμήματος είναι 100% έτοιμο. Το οικονομικό σκέλος του τμήματος αυτήν την στιγμή για την Α2 είναι επίσης 100% έτοιμο. Για να πάμε στην Α1 υπάρχει ένα χάντικαπ γύρω στα 70.000 ευρώ. Αυτό το χάντικαπ των 70.000 το οποίο είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσό για το πόλο. Φανταστείτε ότι αυτή την στιγμή έχουμε γύρω στα 60.000 ευρώ μπάτζετ στο ανδρικό πόλο και πρέπει να πάμε στα 130.000. Φέτος δεν έχουμε μεγάλο χορηγό, έχουμε μόνο μικρούς χορηγούς οι οποίοι σίγουρα δεν καλύπτουν το μπάτζετ. Αν ανεβούμε όπως ανέβηκαν άλλες ομάδες και κάθε εβδομάδα είναι στο «ξύλο», εμείς δεν είμαστε άσπρα χώματα είμαστε Άρης και όταν ανεβούμε θα πρέπει να πάρουμε δύο ξένους οι οποίοι είναι αντίστοιχοι της κατηγορίας και θα πρέπει να ανεβούμε για να μείνουμε όχι για να πέσουμε.

Έχω ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο για την εύρεση χορηγού για του χρόνου γιατί σε περίπτωση που ανέβουμε δεν θα ψάξω τον Ιούλιο να βρω χορηγό για τον Αύγουστο γιατί μέσα σε ένα μήνα θα κληθεί το τμήμα να δώσει 30-50.000 ευρώ προκαταβολή και κλεισίματα παικτών. Της Α2 τα καλύπτω εγώ αλλά για την Α1 πρέπει να βρεθεί ένα συμπαίκτης ένας μεγάλος χορηγός ή να τα καλύψει ο σύλλογος. Το λέω αυτό για τον σύλλογο γιατί δυστυχώς μέχρι τώρα κουβαλάμε ένα τεράστιο όνομα ένα τεράστιο βάρος μόνοι μας όπως πολλά τμήματα του ερασιτέχνη.

Για τον κόσμο

Όχι μόνο να έρθει ο κόσμος αυτήν την Κυριακή που δεν έχει ποδόσφαιρο, που δεν έχει μπάσκετ. Θέλουμε να έρχεται κάθε Κυριακή. Είναι ελεύθερη η είσοδος. Είναι το μεγάλο μας παράπονο. Είναι για εμάς που είμαστε βγαλμένοι από αυτόν τον σύλλογο και τον υπηρετούμε με αυταπάρνηση. Για εμάς είναι μια βοήθεια στην όλη μας προσπάθεια. Το θέλουμε γιατί κάθε φορά που παίζουμε εκτός έδρας οι κερκίδες είναι γεμάτες και παίζουμε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και έρχονται μέσα στο ποσειδώνιο και παίζουνε σαν να είναι σε προπόνηση γιατί έχουμε 50-70 άτομα τα οποία είναι παιδιά της ακαδημίας μας που έρχονται στην κερκίδα, λίγοι παλαίμαχοι πολίστες, οι γονείς. Θέλουμε τον κόσμο μας όμως. Θέλουμε να ακούσουμε ΑΡΗΣ. Θέλουμε να ακούσουμε ένα τύμπανο.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button