Ποδόσφαιρο

Καντιμοίρης: “Όλοι οι παίκτες θέλουν το καλό του Άρη-Ο Τερζής δεν έχει να φοβηθεί τίποτα”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Γιώργος Καντιμοίρης.

Ο πρώην τερματοφύλακας των κιτρίνων μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, για τους Κουέστα και Έμαν, για τον παλιό του γνώριμο Τόλη Τερζή αλλά επίσης αποκάλυψε πως σε κάθε αγώνα του Άρη στο Βικελίδης, είναι εκεί μαζί με τα παιδιά του!

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Συνεχίζεις με το ποδόσφαιρο;

Δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής κάποια σημαντική ομάδα για να συνεχίσω, ωστόσο κάνω κανονικά προπονήσεις και θα δούμε από την νέα μεταγραφική περίοδο.

Έχεις δει τον Άρη την φετινή χρονιά;

Ναι έχω έρθει σε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας αλλά και τα εκτός έχω δει μέσω τηλεόρασης. Στα εντός έχω έρθει με τα παιδιά μου, μου αρέσει πάρα πολύ.

Καταλαβαίνουν τα μικρά;

Ναι ειδικά ο μεγάλος που είναι 8 χρονών ερχόταν και στην β’εθνική μαζί μου στο γήπεδο, ήταν μέσα στην ομάδα και έχει νιώσει πολύ καλά το συναίσθημα αυτό. Πάντα τους είχα μαζί μου και στο παιχνίδι με την Μπόκα ήταν μέσα.

Άρα “έκλεισαν” τα παιδιά, δεν μπορούν να υποστηρίξουν άλλη ομάδα (γέλια)

Όχι, έχουν “κλειδώσει” πια! (γέλια) Είναι πολύ ενεργοί φίλαθλοι. Και εγώ όταν έρχομαι δεν θέλω να δίνω στόχο, έρχομαι να βοηθήσω την ομάδα, έχω πολύ καλές σχέσεις με όλα τα παιδιά και τον κόσμο. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις φίλους και άτομα που έχεις αγαπήσει και σε έχουν αγαπήσει και εκείνοι.

Πως εισπράττεις αυτό το κλίμα;

Ο στόχος της ομάδας από την πρώτη μέρα που είχα κάνει την συζήτηση με τον πρόεδρο, ήταν η ομάδα να επανέλθει εκεί που αξίζει, στην φυσική της θέση και αυτό είναι η Ευρώπη όχι μόνο η Super League. Ήμουν πολύ χαρούμενος και οι θυσίες που κάναμε εκείνα τα δύο χρόνια έφεραν αποτελέσματα. Ήταν πολύ όμορφο αυτό που καταφέραμε.

Πως βλέπεις την ομάδα φέτος;

Είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σίγουρα δεν έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα, μπήκε και πολύ νωρίς στην διαδικασία της προετοιμασίας, επηρεάστηκε σίγουρα από τα παιχνίδια του Europa League. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κοιτάμε την συνέχεια, η ομάδα βελτιώνεται, έχει πολλές δυνατότητες, ξέρω και τους παίκτες μιλάω και με τους καινούργιους. Είναι όλοι τους επαγγελματίες και θέλουν το καλό της ομάδας.

Τι σου λένε; Είναι αισιόδοξοι;

Αυτό εννοείται, αν δεν το πίστευαν δεν θα ήταν κανένας από αυτούς στην ομάδα. Στόχος τους είναι να κάνουν το κάτι παραπάνω και μέσα από την ομάδα αναδεικνύονται και οι ίδιοι ασχέτως αν έχει ο καθένας την δική του πορεία.

Εσύ τι πιστεύεις; Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης;

Σίγουρα ο στόχος του Κυπέλλου είναι μέσα στα πλάνα της ομάδας. Πέρσι η ομάδα δεν τα κατάφερε, έμεινε νωρίς εκτός. Ένας τίτλος είναι ό,τι καλύτερο γιατί δίνει και το prestige αλλά φυσικά είναι και κάτι που θέλει πάρα πολύ ο κόσμος, την αγαπάει, είναι πάντα δίπλα της. Πιστεύω ότι φέτος είναι ακόμη πιο δυνατή ομάδα για να κάνει και ακόμα καλύτερη πορεία. Είναι πλήρης.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τόλη Τερζή;

Του δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σίγουρα. Ο Τόλης επειδή τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια και πριν από τον Άρη είναι ένας άνθρωπος που έχει δεθεί με την ομάδα, ήταν στα αποδυτήρια, διαβάζει πολύ καλά τα παιχνίδια και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει μια πλήρης προετοιμασία πριν από αυτά, θέλει διάβασμα πριν το ματς. Πρέπει να παρακολουθείς και τον αντίπαλο, να βλέπεις τις αδυναμίες του και τα δικά σου προτερήματα.

Εμείς βλέπουμε ότι δουλεύει συνεχώς, είναι ακούραστος.

Έχει πάρα πολλή ενέργεια σαν άνθρωπος, μπορεί εμείς να τον βλέπουμε ήρεμο αλλά πίσω από όλα υπάρχει δουλειά. Μέρα νύχτα πρέπει να διαβάζεις τα πάντα για την ομάδα. Αλλά έδειξε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και στα δύο παιχνίδια τα στοιχεία ήταν πολύ καλά.

Έπεισε τους παίκτες ότι μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα;

Σίγουρα. Υπήρχαν βέβαια και από τον προηγούμενο προπονητή κάποια πράγματα αλλά όσο είσαι στην ομάδα, προσπαθείς όλο και πιο γρήγορα να περάσεις τα δικά σου “θέλω” και πως θα προετοιμάσεις τους παίκτες σου ψυχολογικά και αγωνιστικά, να είναι διαβασμένοι, μην φοβηθούν κάτι. Αυτό είναι έργο του προπονητή, του Τόλη!

Πως είδες το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης;

Ήταν πολύ μεγάλη η ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι. Λίγο ήθελε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη. Κρατάω το γεγονός ότι η ομάδα ήταν πανέτοιμη, δεν φοβήθηκε τίποτα γιατί όταν έχεις δυνατότητες πηγαίνεις σε ένα ματς έτοιμος. Φαίνεται ότι η ομάδα είναι πολύ καλή φέτος.

Ο Έμαν μπήκε αναγκαστική αλλαγή στο 45′. Τι σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή;

Πρώτα απ’όλα θέλω να ευχηθώ καλή ανάρρωση στον Χούλιαν. Να γυρίσει όπως πρέπει δυνατός. Είναι δύσκολο όταν μπαίνεις “κρύος” αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι και μάλιστα όταν παίζεις σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης, πρέπει να είσαι έτοιμος. Έτσι είναι, ειδικά η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, έτσι μεγαλώνεις και ζεις. Το παιδί μπήκε ζεστό με δυο τρεις καλές αποκρούσεις, όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Τον πιστεύεις δηλαδή;

Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής επειδή δεν τον γνωρίζω προσωπικά, είναι πως με τον χρόνο είναι στο χέρι του να γίνει ακόμα καλύτερος.

Πως μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση μετά από έναν τραυματισμό όπως του Κουέστα;

Πάντα υπάρχει στο μυαλό σου το ενδεχόμενο ότι κάτι μπορεί να συμβεί. Επειδή εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε και λίγο σκληραγωγημένοι γενικά δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα. Θα προσπαθήσει να το ξεπεράσει, δεν ξέρω και τι θα κάνει τελικά είτε το χειρουργείο είτε την συντηριτική θεραπεία. Μακάρι να είναι γερός γιατί πάνω απ’όλα είναι η υγεία μας και να επιστρέψει σύντομα στην ομάδα.

Υπήρχαν πολλά παράπονα φέτος για την συγκεκριμένη θέση. Θεωρείς ήταν δικαιολογημένο ή κάπως υπερβολικό;

Με βάση το πέρσι, είχε κάνει μια πολύ καλή χρόνια. Σίγουρα ένας τερματοφύλακας έχει σκαμπανεβάσματα όπως όλοι οι παίκτες απλώς είναι και δύσκολη η αλλαγή του σε μια ομάδα. Υπήρχαν και τα παιχνίδια της Ευρώπης είχε επηρεαστεί και από αυτό. Αλλά έτσι η θέση του τερματοφύλακα έχει πολλή πίεση. Είναι καθ’ολη την διάρκεια του πρωταθλήματος αυτό όχι μόνο τώρα, πρέπει να είσαι έτοιμος.

Να σε περιμένουμε στον αγώνα με την Λάρισα; Θα κερδίσει ο Άρης;

Όπως σας είπα έρχομαι σε όλα τα εντός οπότε ναι δεν θα το χάσω. Εννοείται. Είναι πολύ έτοιμη ομάδα ο Άρης.

Ξεχωρίζεις κάποιον από τους παίκτες;

Δεν θα ήθελα να μιλήσω για κάποιον συγκεκριμένα αλλά φαίνεται πως όλοι δουλεύουν για την ομάδα, είναι δεμένοι μεταξύ τους.

Υπάρχει περίπτωση σε κάποια χρόνια να επιστρέψεις στον Άρη ίσως σε κάποιο άλλο πόστο;

Σίγουρα υπάρχει στο μυαλό μου αυτό το ενδεχόμενο, όταν περνάς από μια ομάδα και ειδικά από τον Άρη ναι. Υπάρχουν καλές σχέσεις, δεν ξέρει κανείς τον μέλλον αλλά υπάρχει στο μυαλό μου ναι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button