Γενικά

«Κήπος» Σεμινάρια : Δωρεάν εκδήλωση «Προσωπική Στρατηγική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας»

Το κοινωνικό εργαστήρι «Κήπος» Σεμινάρια θέλει να σας προσκαλέσει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:00 στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση «Προσωπική Στρατηγική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας».

Εισηγήτρια του workshop η εκπαιδευτικός Μαρία Ιωαννίδου.

Είσοδος ελεύθερη.

Η επιλογή ενός επαγγέλματος είναι σημαντική απόφαση που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη σταδιοδρομία του ατόμου. Απαιτούνται γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες.
Περιλαμβάνει:
– Σωστό σχεδιασμό
– Προγραμματισμό
– Ρεαλιστική αξιολόγηση

Όταν επιλέγουμε ένα επάγγελμα, σημαίνει ότι διοχετεύουμε τις προσπάθειές μας προς μια ορισμένη κατεύθυνση, ότι ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδρομή, ότι δεχόμαστε να ζήσουμε με έναν τρόπο ζωής που να συμφωνεί με το επάγγελμά μας.
Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις επαγγελματικές μας αποφάσεις, τόσο ατομικοί όσο και εξωτερικοί.

Τους ατομικούς παράγοντες τους διακρίνουμε σε βιολογικούς (οι οποίοι μπορούν να διευκολύνουν ή να δυσχεράνουν την πορεία μας σε έναν επαγγελματικό χώρο) και σε λοιπούς προσωπικούς, όπως είναι οι επιθυμίες, τα ενδιαφέροντα, οι αξίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, με βάση τα οποία ένα επάγγελμα μας φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό.

Υπάρχουν όμως και εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή μας, μπορούν που να την κάνουν πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Κάποιοι από αυτούς είναι η οικογένειά μας, οι φίλοι μας, η κοινωνική ή πολιτισμική ομάδα στην οποία ανήκουμε, οι οικονομικές μας δυνατότητες ή ανάγκες και το «πνεύμα της εποχής» μας.

Ο «Κήπος» Σεμινάρια διοργανώνει την εκδήλωση :
Προσωπική Στρατηγική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:00
Εισηγήτρια: Μαρία Ιωαννίδου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button