Ποδόσφαιρο

Ιωσηφίδης: «Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Άκη Μάντζιο, είναι πολύ καλός προπονητής»

Ο Δημήτρης Ιωσηφίδης, παλαίμαχος κιτρινόμαυρος ποδοσφαιριστής, βρέθηκε στο Yellow Radio 101,7, όπου μίλησε για την πορεία του ποδοσφαιρικού Άρη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ενασχόληση με τον χώρο του μπάσκετ: Στο μπάσκετ, όταν έπαιζα στον Άρη ήταν οι μεγάλες εποχές του Αυτοκράτορα, επί Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς κλπ. Ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές, μιλάμε για δεκαετία του ’80, που ο Άρης κυριαρχούσε σε Ελλάδα, Ευρώπη και έπαιρνε το ένα Κύπελλο και Πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Κάθε Πέμπτη ήμασταν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Άρη στο Παλέ ντε σπορ, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Για την αρνητική αρχή του ποδοσφαιρικού Άρη την φετινή σεζόν: Όλες οι ομάδες έχουν κάνει τα «λάθη» τους, γιατί το ποδόσφαιρο ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι λαθών. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη, προφανώς κερδίζει και τα αποτελέσματα. Βλέπω ότι όλες οι ομάδες κι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Άρης, οι μεγάλες ομάδες, έχουν στραβοπατήματα. Δύο ομάδες ξεχώρισαν μόνο από τα χαμηλά, όπως ο Βόλος, τα Γιάννενα, πολύ καλές ομάδες, όπως γίνεται σε κάθε αγωνιστική. Σε κάθε λίγκα, οι υποτιθέμενα μικρές ομάδες ξεκινούσαν πολύ καλά στην αρχή και στην συνέχεια έρχεται η βαθμολογία και καταλαβαίνουμε προς το τέλος του πρώτου γύρου ποιες ομάδες είναι μπροστά.

Για το θέμα του Άρη, έχουν έρθει παίκτες από πολλές χώρες. Ο Καρυπίδης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, μία «επανάσταση» για εμένα, σε αυτό το κομμάτι, γνωρίζοντας που βρισκόταν ο Άρης πριν μερικά χρόνια. Αυτή την στιγμή, υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους. Πρέπει να τους δώσουν στους αθλητές τον χρόνο τους, να βρουν τα πατήματα τους, γιατί είναι παίκτες που αγωνίζονται στον άξονα του συλλόγου, πολύ καλά ονόματα, με αξιόλογα βιογραφικά. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να βρουν τα πατήματα τους και να σταματήσουν τα λάθη που γίνονται στην ομάδα.

Θεωρείται έλλειμμα ότι οι παίκτες δεν γνωρίζονται καλά μεταξύ τους; Πιστεύω πως εκεί είναι το θέμα, δεν έχει ο Άρης κάποιο άλλο πρόβλημα. Έχει πολύ καλό ρόστερ και πάγκο, μπορούν σε κάποιον τραυματισμό ή σε κάποια κάρτα να αναπληρώσουν τον οποιονδήποτε παίκτη στον οποίο έχει συμβεί κάτι. Πιστεύω σε λίγο να έχουμε και τα αποτελέσματα, εκείνα που πρέπει. Κάναμε κάποια στραβοπατήματα με τις «μικρές» ομάδες και θεωρώ πως αυτά θα διορθωθούν.

Για την αρχή των παλιών παικτών στο τρέχον πρωτάθλημα: Ο Σάσα και ο Μπερτόγλιο είναι δύο παίκτες-«βαρόμετρο» για την ομάδα και θα πρέπει να βρουν κι εκείνοι τα πατήματα τους στο σύνολο, να δέσουν με τους νέους παίκτες γιατί και οι δύο είναι πάρα πολύ καλοί χωρίς αμφιβολία, ενώ και αυτοί που ήρθαν τώρα, όπως ο Φαμπιάνο, ο Καμαρά, ο Εντιαγέ, ο Ιτούρμπε, είναι παίκτες αξίας, διεθνούς κλάσης. Έχουν διευρυμένες εικόνες και από τις εθνικές τους, έχουν ταξιδέψει, έχουν παίξει σε μεγάλα παιχνίδια. Είναι «φτασμένοι», όχι μικροί σε αξία. Θέλει πολύ καλούς παίκτες ο Θοδωρής Καρυπίδης, μένει να δέσουν.

Είναι θέμα χρόνου ο Άρης να ανέβει στην θέση που του αξίζει, αυτή την στιγμή είμαστε λίγο χαμηλά στην βαθμολογία, πιστεύω και θα δικαιωθούμε και θα βρεθούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το θέμα είναι να είμαστε όπως την προηγούμενη χρονιά, που ήμασταν πάρα πολύ καλοί, όλος ο κόσμος το είδε αυτό. Ο Άρης πέρυσι τους αιφνιδίασε, αλλιώς υπολόγιζαν οι αντίπαλοι, αλλά έδειξε καλό ποδόσφαιρο η ομάδα. Δεν είναι μόνο ότι βρέθηκε πολύ ψηλά στην βαθμολογία, ήταν ότι έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ίσως ήταν το καλύτερο στην Ελλάδα. Η πικρία είναι ότι δεν έφτασε στον τίτλο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να το βλέπουμε κατά αυτόν τον τρόπο, όχι εγωιστικά. Ο τίτλος κάποια στιγμή θα έρθει, αλλά θα έρθει μόνος του, δεν θα έρθει κάτω από πίεση, όσο και να το θέλει ο κόσμος. Όπως πέρυσι μπορούσε να συμβεί, έτσι μπορεί και φέτος και του χρόνου. Πολλές φορές το άγχος και η πίεση που δέχονται οι αθλητές, μπορεί να τους επηρεάσουν πολύ αρνητικά, θα έχουν το βάρος επάνω τους. Θα τους δημιουργεί άγχος, που σημαίνει ότι θα κάνουν πιο εύκολα το λάθος.

Τέλος, σχετικά με την παραμονή του Άκη Μάντζιου στην θέση του προπονητή: Το γνωρίζεις πολύ καλά, ότι η καρέκλα του προπονητή στην Ελλάδα, είναι πολύ λεπτή, ειδικά εδώ. Για εμένα, πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον κάθε προπονητή, να αξιολογούμε τον έλεγχο, φυσικά μέσω των αποτελεσμάτων. Δεν γίνεται να κάνεις μόνο καλή δουλειά, να παίζεις ωραίο ποδόσφαιρο και να μην φέρνεις τα αποτελέσματα όπου χρειάζεται. Για εμένα, πρέπει να στηρίξουμε τον Άκη Μάντζιο 100%, έχει νοοτροπία νικητή, είναι πολύ δυναμικός. Λάθη όλοι κάνουν, δεν είναι όλοι οι προπονητές αλάνθατοι, όπως κι εμείς στην ζωή μας, σε όλες τις πτυχές της. Για εμένα ο κύριος Μάντζιος είναι πάρα πολύ καλός προπονητής και νομίζω ότι πρέπει να του δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Υπάρχει πολλά χρόνια τώρα αρκετή γκρίνια στην ομάδα, πρέπει να υπάρχει το άγχος στην ζωή μας γιατί χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα, αλλά πρέπει να είναι δημιουργικό.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button