Ποδόσφαιρο

Ιτούρμπε πρόκρισης! 3-1 ο Άρης τον ΟΦΗ, με το ένα πόδι στους “8”

Ο Άρης κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-1, σε ένα ματς στο οποίο εκτέθηκε ο διαιτητής Φωτιάς και ο Χουάν Ιτούρμπε έβαλε την… σφραγίδα του στον αγώνα με φοβερό γκολ

Ο Άρης προηγήθηκε με 2-0 αλλά το τέρμα του Καστάνιος στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στην Κρήτη. Ωστόσο, στο φινάλε του αγώνα “μίλησε” ο Χουάν Ιτούρμπε! Με φοβερό γκολ έξω από την μεγάλη περιοχή, οι “κίτρινοι” επικράτησαν με 3-1 του ΟΦΗ, κάνοντας το πρώτο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Πάντως, ο Φωτιάς εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στο παιχνίδι καθώς δύο φορές χρειάστηκε την… βοήθεια του VAR για να αντιληφθεί πως έπρεπε να υποδείξει δύο πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ του Άρη. Να σημειωθεί πως ακυρώθηκε γκολ των “κιτρίνων” (χρεώθηκε σε θέση οφσάιντ ο Καμαρά, σε μια οριακή φάση) στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπροστά με δύο πεντακάθαρα πέναλτι, τα οποία ο Φωτιάς είδε… μέσω VAR

Στο 2′ ο Καμαρά έκανε την κεφαλιά αλλά ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα. Στο 10′ ο Άρης κέρδισε κόρνερ και στην πορεία της φάσης αιφνιδιάστηκε ο Μπράμπετς που θα μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα του ΟΦΗ ενώ στο 11′ ο Λάμπρου σούταρε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ντένις.

Μετέπειτα, ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Καμαρά έπεσε στο έδαφος μετά από τράβηγμα του Βούρου, ο Φωτιάς χρειάστηκε να δει το πέναλτι μέσω… VAR. παρ’ ότι η φάση ήταν πεντακάθαρη και έδειξε την άσπρη βούλα (και παράλληλα την κίτρινη κάρτα στον Βούρο). Ο Γκάμα ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι και διαμόρφωσε το 1-0 στο 16′.  Ο Άρης διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και στο 30′ ο Γκάνεα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπιασε με την μία το σουτ έπειτα από σέντρα ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 37΄ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ακολούθησε μια επικίνδυνη φάση για τον Άρη καθώς ο Τοράλ σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά η εκτέλεσή του δεν βρήκε στόχο. Στο 45′ ο Μεγιάδο ανέτρεψε τον Εντιαγέ μέσα στην περιοχή και ο Φωτιάς ξανά δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι (όπως έγινε και στο 1-0) και τον κάλεσαν να το δει -πάλι- στο VAR! Eκεί… κατάλαβε ότι ήταν πέναλτι, ο Καμαρά το εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 2-0 στις καθυστερήσεις.

Το γκολ του Καστιάνιος… έμπλεξε την κατάσταση αλλά ο Ιτούρμπε έδωσε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαντσίνι πήρε την θέση του Γκαρσία.
Στο 57′ ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1… Ο Καστάνιος πήρε πάσα από τον Τοράλ, βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και με σουτ “έγραψε” το 2-1. Στο 66′ ήρθε το τρίτο γκολ για τον Άρη αλλά μετά από λίγο το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Καμαρά γύρισε την μπάλα, ο Βάτερμαν απέκρουσε και η μπάλα αφότου χτύπησε στον Διαμαντή, κατέληξε στα δίχτυα.

Ωστόσο, μέσω VAR ακυρώθηκε το γκολ καθώς χρεώθηκε σε θέση οφσάιντ ο Καμαρά. Ο Μάντζιος έριξε στο ματς τους Λουμόρ (αντί του Γκάνεα), Ματίγια (αντί του Εντιαγέ) και Ιτούρμπε (αντί του Γκάμα) ενώ στο 77′ ο Λάμπρου πέρασε τον Μπράμπετς και το σουτ του από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έφυγε άουτ. Στο 86′ ο Φωτιάς θα μπορούσε να δείξει δεύτερη κίτρινη στον Βούρο αλλά δεν το έκανε ενώ μετέπειτα ο Μάνος πήρε την θέση του Σάσα. Στο 89′ ο Άρης κέρδισε κόρνερ και ο Ιτούρμπε πέτυχε πανέμορφο γκολ -με φοβερό σουτ- έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας, έτσι, το 3-1 υπέρ των “κιτρίνων”! Υπήρξαν διαμαρτυρίες από τον ΟΦΗ (για οφσάιντ) αλλά το τέρμα μέτρησε κανονικά, καθώς η φάση εξετάστηκε μέσω VAR.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (69′ Λούμορ), Σάσα (86′ Μάνος), Τζέγκο, Εντιαγέ (69′ Ματίγια), Καμαρά, Γκάμα (69′ Ιτούρμπε), Γκαρσία (46′ Μαντσίνι)

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γαγιέγος (32′ Μεγιάδο), Τοράλ (64′ Ναμπί), Ντε Γκούζμαν, Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83′ Γιάννου), Λάμπρου (83′ Γιαννούλης)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button