ΔιεθνήΜπάσκετ

Ιταλία: Σενάριο να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα στην ιταλική λίγκα εξετάζουν το σενάριο να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα μετά το τέλος της σεζόν 2020/21.

Η Lega Basket αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή (15/7), με την “La Gazzetta dello Sport” να αποκαλύπτει ότι μία από τις σκέψεις που εξετάζεται είναι να διεξαχθεί σεζόν με 18 ομάδες και να μην υποβιβαστεί καμία. Η 18η θέση (φέτος το πρωτάθλημα διεξήχθη με 17 ομάδες και δεν υποβιβάστηκε καμία λόγω κορονοϊού) θα καλυφθεί είτε από την Ρανένα (πρωτοπόρος του ανατολικού ομίλου της 2ης κατηγορίας όταν διεκόπη η σεζόν) είτε από την Τορίνο (πρωτοπόρος του δυτικού ομίλου της 2ης κατηγορίας όταν διεκόπη η σεζόν).

Αυτό που έχει ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι την ίδια στιγμή στην Ιταλία σκέφτονται να προβιβαστούν κανονικά ομάδες από την 2η κατηγορία την επόμενη σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι την σεζόν 2021/22 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 20 ομάδες. Μάλιστα υπάρχει η πρόταση η σεζόν 2021/22 να διεξαχθεί με τις ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους, όπως δηλαδή συμβαίνει στην 2η κατηγορία.

Όσο πάντως γίνονται αυτές οι σκέψεις – και ενώ όλα μένουν στον αέρα – στην Λίγκα εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν ένα μίνιμουμ μπάτζετ για τις ομάδες, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα είναι ανταγωνιστικές την επόμενη σεζόν και δεν θα εφησυχάσουν επειδή δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος του υποβιβασμού.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button