ΔιεθνήΜπάσκετ

Ισπανία-Αυστραλία 95-88: Απίθανος ημιτελικός δύο παρατάσεων – Στον τελικό οι Ισπανοί από το 2006!

Ένα εξαιρετικό θέαμα πρόσφεραν Ισπανία και Αυστραλία στο Πεκίνο για τον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς και οι δύο ομάδες… αρνούνταν να χάσουν!

Σε ένα παιχνίδι που η Αυστραλία μπήκε πολύ πιο δυνατά, είχε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού το προβάδισμα αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο και ιδίως στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν δραματικό.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ο Μίλς αστόχησε στη δεύτερη βολή (71-71) βάζοντας σε κίνδυνο τα «καγκουρό» καθώς ο Ρούμπιο επιχείρησε να στείλει την ομάδα του στο τελικό με Buzzer beater από το κέντρο του γηπέδου. Η μπάλα χτύπησε δύο φορές στο σίδερο, τρομάζοντας τους Αυστραλούς, αλλά πέρασε έξω και έστειλε το ματς στην παράταση.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ένα τρίποντο του Γκασόλ στα 3:51 (76-71) δεν ήταν αρκετό για τους Αυστραλούς ώστε να τα παρατήσουν. Ο Ινγκλς στην αμέσως επόμενη φάση απάντησε με τρίποντο (76-74) και το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό.

Πολλές βολές, αρκετά λάθη (κυρίως των Αυστραλών) έκαναν το παιχνίδι ακόμα πιο «κλειστό». Με «κρύο ιδρώτα» τέσσερα δεύτερα πριν τη λήξη της, ο Γκασόλ ευστόχησε και στις δύο βολές για το 80-80 και έστειλε το ματς σε ακόμα μία παράταση, παρατείνοντας την αγωνία.

ΔΕΥΤΕΡΗ (ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ) ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο εξαιρετικός Γιουλ πέτυχε δύο σημαντικά τρίποντα στην αρχή της δεύτερης παράτασης και με μία πολύ καλή αμυντικά Ισπανία «χτίστηκε» διαφορά πέντε πόντων από τους Αυστραλούς 1:33 πριν τη λήξη (90-85).

Ο Μιλς προσπάθησε να δώσει ελπίδες στην Αυστραλία με ένα φοβερό τρίποντο στα 53 δεύτερα (93-88) αλλά ένα καλάθι του Γκασόλ στα τελευταία δεύτερα (95-88) ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, που έστειλε την ομάδα του Σκαριόλο στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button