Ποδόσφαιρο

Ιντζόγλου: “Ο Άρης έχει και την ψυχολογία για να πάρει την νίκη στο ντέρμπι-Άνθρωπος της ομάδας ο Τερζής”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του Άρη, Λευτέρης Ιντζόγλου.

Ο Λευτέρης Ιντζόγλου ήταν από τους παίκτες που αγωνίστηκε στο περσινό ντέρπι ΠΑΟΚ-Άρης, μίλησε για αυτό αλλά και τον κόσμο του Άρη, την νέα του ζωή στην Παναχαϊκή αλλά και για το πως βιώνει η ομάδα την φυγή ενός προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πως είναι η νέα σου ζωή στην Πάτρα και την Παναχαϊκή;

Είμαστε καλά. Είναι αρχή ακόμα βέβαια προσπαθούμε να προσαρμοστούμε, κάθε μετακόμιση είναι δύσκολη.

Ποιοι είναι οι στόχοι της νέας σου ομάδας;

Να πρωταγωνιστήσει. Έχει κρατήσει έναν καλό κορμό από νεαρούς παίκτες της περσινής χρονιάς που έκανε καλή πορεία. Και με σημαντικές προσθήκες φέτος αυτός είναι ο στόχος, να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Το νέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης. Πλέον είσαι θεωρείσαι “ουδέυτερος”..

Ουδέτερος δεν μπορώ να θεωρηθώ γιατί έχω παίξει σε μια ομάδα από τις δύο και έχω ζήσει τόσα πολλά. Ξέρουμε τι σημαίνει για τον κόσμο του Άρη αυτό το ντέρμπι και πιστεύω ότι όπως και πέρσι η ομάδα θα πάει για την νίκη.

Και στα δύο ματς (πρωτάθλημα-κύπελλο) ήταν ξεκάθαροι οι στόχοι της νίκης.

Εννοείται. Όπως θυμόμαστε και στα δύο παιχνίδια η ομάδα ήταν πολύ καλή και θα μπορούσε να πάρει και τις δύο νίκες.

Πιστεύεις πως ήρθε η στιγμή να πάρει την νίκη σε αυτό το παιχνίδι;

Σίγουρα. Η ομάδα είναι πολύ καλή, μπορεί να είχε κάποια άτυχα αποτελέσματα στην αρχή αλλά μετά την μεγάλη νίκη με τον Παναθηναϊκό πιστεύω ότι έχει και την ψυχολογία για να το καταφέρει.

Πως βλέπεις τον Άρη φέτος;

Προσπαθεί να βρει τα πατήματα της η ομάδα. Μετά την φυγή του κ.Παντελίδη, υπήρχε άλλη νοοτροπία και τώρα η ομάδα μέχρι να βρει καινούργιο προπονητή, προσαρμόζεται. Αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, είμαι αισιόδοξος.

Πιστεύεις θα πάει καλύτερα από πέρσι; Ειδικά στο Κύπελλο που ήταν πολύ πρόωρος ο αποκλεισμός..

Ναι, αν θα μπορούσα να βρω ένα αρνητικό από την περσινή σεζόν είναι σίγουρα αυτό, ο πρόωρος αποκλεισμός στο Κύπελλο. Φέτος θα είναι νομίζω το παραπάνω που θα κάνει η ομάδα.

Να φτάσει στην τελικό και να πάρει ίσως ένα Κύπελλο μετά από 50 χρόνια;

Εννοείται. Είναι πολλά χρόνια, ο κόσμος θέλει και ζητάει έναν τίτλο και γιατί όχι; Αλλά καλό είναι η ομάδα να πηγαίνει βήμα-βήμα.

Θα θέλαμε το δικό σου σχόλιο για τον Τόλη Τερζή αλλά και για το πως βιώνει η ομάδα την αλλαγή προπονητή.

Κάθε αλλαγή προπονητή μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική για την ομάδα. Ωστόσο, εφόσον δεν υπάρχει καινούργιος προπονητής, ο Τόλης είναι ένας ιδανικός άνθρωπος, το είχε αποδείξει και πέρσι όπου είχε κάτσει στον πάγκο της ομάδας για έναν αγώνα. Να βοηθήσει στο κομμάτι της ψυχολογίας όσο μπορεί αλλά και στο αγωνιστικό να βελτιώσει ό,τι μπορεί για να εμφανιστεί όπως πρέπει η ομάδα. Είναι άνθρωπος της ομάδας, δουλεύει πολύ και όπως είδαμε είναι ικανός για να τα καταφέρει.

Θεωρείς πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν άριστες σχέσεις μαζί του; Βοηθάει αυτό;

Ο Τόλης σαν βοηθός προπονητή που ήταν και πέρσι αλλά και φέτος στην αρχή της σεζόν, είχε άλλη σχέση με τους παίκτες, ήταν πιο κοντά. Οι παίκτες είναι δεμένοι μαζί του, δεν εννοώ ότι ακούν περισσότερο εκείνον από τον προπονητή, αλλά υπάρχει άλλου είδους δέσιμο και σχέση με τον Τόλη.

Τι πρέπει να προσέξει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι;

Σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια πολλά θα κριθούν από το πάθος. Η ομάδα πρέπει να μπει με πάθος, με ψυχή, να παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι το πως θα μπει στην αρχή, γιατί ο ΠΑΟΚ θα μπει δυναμικά, θα θελήσει να πατήσει καλύτερα. Εκεί ο Άρης θα πρέπει να βγάλει αντίδραση.

Άρα λες να διαχειριστεί σωστά ειδικά το ξεκίνημα;

Ακριβώς. Εκεί πρέπει να δείξει ψυχή και πάθος έτσι ώστε να πατήσει καλά στο γήπεδο και να βγει η αντίδραση.

Με τα παιδιά του Άρη μιλάς;

Μιλάω, μαθαίνω τα νέα, έχουμε επικοινωνία.

Ισχύει ότι μέσα στα αποδυτήρια οι Έλληνες παίκτες έχουν διαφορετικό ρόλο;

Σίγουρα! Οι Έλληνες παίκτες γνωρίζουν καλύτερα αυτά τα ντέρμπι, την ελληνική πραγματικότητα, την ψυχολογία του κόσμου και η θέση τους μέσα στα αποδυτήρια είναι πιο σημαντική για να πουν και στους ξένους παίκτες τι σημαίνουν για τον κόσμο τέτοια παιχνίδια.

Πως είδες τον Λούκας Σάσα;

Είναι ένας καλός παίκτης με ποιότητα. Έχει ήδη βοηθήσει την ομάδα και πιστεύω θα την βοηθήσει κι’άλλο.

Συναντήθηκες πρόσφατα σε φιλικό με τους παλιούς συμπαίκτες σου, τον Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και τον Μπάμπη Παυλίδη. Σας ενώνουν κοινοί αγώνες ανόδου..

Σωστά, αυτά δεν ξεχνιούνται. Είχαμε ζήσει πολλές και έντονες στιγμές!

Θα θέλαμε ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη.

Ο κόσμος του Άρη είναι δίπλα στην ομάδα αυτό είναι δεδομένο και κανείς δεν το αμφισβητεί. Να την στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί για να καταφέρει πολλά περισσότερα πράγματα απ’όσα καταφέραμε εμείς την περσινή σεζόν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button