Ποδόσφαιρο

Ιγνατίδης για Ένινγκ: «Άψογος προπονητής και λάτρης της τακτικής – Με φώναζε Χαριστέα, τον αγαπούσε πάρα πολύ»

Ο Ηλίας Ιγνατίδης, ποδοσφαιριστής από τα σπλάχνα του Άρη, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 για τον Άρη και την πρώτη επιλογή του, Μίκαελ Ένινγκ

Όλα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο

Χιαστό έχω τώρα αλλά σε λίγο καιρό θα είμαι έτοιμος. Ο δρόμος είναι ένας: δουλειά και υπομονή για όλους τους τραυματισμούς όχι μόνο για τον χιαστό.

Για την συνεργασία του με τον Μίκαελ Ένινγκ

Καταρχήν είναι καλός άνθρωπος. Όταν με είχε, με στήριξε όσο μπορούσε. Είναι αυστηρός, πειθαρχικός αλλά δεν υπερβάλει, έχει καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Προσαρμόζεται καλά στις συνθήκες και του πρωταθλήματος και των παικτών που έχει. Κρατάει ισορροπίες.

Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος. Θα κάνει τα αστεία του, θα έρθει κοντά με τον ποδοσφαιριστή. Άψογος προπονητής και λάτρης της τακτικής.

Για την κοινή τους πορεία στην Βάσας

Στην Βάσας πήγαμε την ίδια μεταγραφική περίοδο. Εκεί που πέφταμε σωθήκαμε και την επόμενη χρονιά η ομάδα πήγε για προκριματικά Europe League.

Στο ουγγρικό πρωτάθλημα είναι κυρίως το τρέξιμο και η δύναμη, παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Εδώ θεωρώ ότι υπάρχει περισσότερο ταλέντο και φαντασία στο παιχνίδι.

Δεν είχε συγκεκριμένο σύστημα, του άρεζε να παίζει με 3-5-2 αλλά προσαρμοζόταν και ανάλογα τις συνθήκες. Θα δει, θα πράξει, θα έρθει διαβασμένος για την ομάδα που θα πάρει, άν την πάρει, θα είναι διαβασμένος για τους αντιπάλους που θα έχει να κάνει.

Η προπόνηση του μου άρεζε που ήταν απλή αλλά πάρα πολύ αποτελεσματική. Πήρε μια ομάδα που πραγματικά έπαιζε κακό ποδόσφαιρο και μέσα από την προπόνηση σωθήκαμε. Ήταν πολύ αφοσιωμένος και αγαπούσε αυτό που έκανε.

Τρελαινόταν ακόμα και στην προπόνηση όταν χάναμε γκολ και μας «τιμωρούσε». Αν σε μια προπόνηση η ομάδα δεν τραβούσε και δεν έβαζε γκολ, στην επόμενη δουλεύαμε μόνο σε αυτό.

Όσο ήμουν συνεργάτης με τον Ένινγκ με φώναζε και Χαριστέα. Τον αγαπούσε πάρα πολύ τον Χαριστέα, μου μιλούσε συνέχεια γι’ αυτόν.

Αν ταιριάζει με την φιλοσοφία του Άρη

Θεωρώ πως με τη πειθαρχία και τους αυτοματισμούς που θα φέρει θα στρώσει την ομάδα όπως πρέπει. Τον θεωρώ καλή επιλογή.

Για τα «κιτρινόμαυρα» συναισθήματα του

Άρης είμαι κι εγώ και θέλω να πάει καλά η ομάδα. Έχω παίξει σε αυτήν την ομάδα και στεναχωριέμαι όταν δεν πάει καλά. Από αυτόν τον σύλλογο ξεκίνησαν τα ποδοσφαιρικά μου χρόνια.

Είναι όνειρο ζωής να επιστρέψω με την φανέλα της μεγάλης ομάδας.

Για την φετινή ομάδα

Είναι ακόμα πολύ νωρίς, μπορεί να σώσει τα πράγματα απλώς πρέπει να ξεχαστούν για λίγο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και να γίνει μια καινούργια αρχή.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button