ΔιεθνήΕρασιτέχνης

Θώμογλου: «Όταν γύρισα σπίτι ο πατέρας μου έκλαιγε. Ήταν πολύ χαρούμενοι.»

Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης Νέων, Σάββας Θώμογλου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «ο ερασιτέχνης έχει φωνή» με την Ελένη Γρηγοράκη και τον Πάνο Τσίκαλα.

 Πρώτη του φορά σε Ολυμπιάδα

Σε Ολυμπιάδα Νέων πρώτη φορά πήγα. Στο παρελθόν είχα πάρει μέρος στις ολυμπιακές μέρες που αφορούσε την Ευρώπη αλλά ήταν σαν Ολυμπιάδα. Είμασταν σε ολυμπιακό χωριό με όλα τα αθλήματα.

Εικόνα κατά την διάρκεια του τελικού και του τερματισμού

Προκρίθηκα στον τελικό με χρόνο 2.14,94 που ήταν για ένα εκατοστό δευτερολέπτου ατομικό μου ρεκόρ. Την ώρα που βούτηξα στο τελικό είπα πως θα τα δώσω όλα, δεν ήμουν σχεδόν καθόλου αγχωμένος. Μπήκα μέσα, δεν πολύ κοιτούσα αριστερά- δεξιά. Μόνο κάποια στιγμή είδα τον Ολλανδό που ήταν δίπλα μου και ήταν μπροστά τότε άρχισα να δίνω ακόμα περισσότερο. Ευτυχώς είχα πολύ γρήγορους διπλανούς.

Μπήκα με 2ο χρόνο. Στο 4 μπαίνει ο καλύτερος, στο 5 μπαίνει ο 2ος, , στο 3 μπαίνει ο 3ος , στο 6 μπαίνει ο 4ος , στο 2 μπαίνει ο 5ος . Εμείς είχαμε 8 διαδρομές.

Όταν τερμάτισα ήμουν τέρμα χαρούμενος δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ήταν φοβερό συναίσθημα. «Γελούσαν» μέχρι και τα αυτιά μου, ήμουν πολύ χαρούμενος.

Συναισθήματα που έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα

Είναι πολύ μεγάλη στιγμή γιατί έχουμε και δύσκολες ώρες τελευταία στην χώρα γι’ αυτό που έγινε με την Μακεδονία και όλα αυτά και νομίζω πως το να κάνεις χαρούμενη την Ελλάδα με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ σημαντικό.

Πρότυπο αθλητή

Σαν πρότυπο έχω τον Ρώσο κολυμβητή, Κολέσνικοφ, ο οποίος είναι 18 χρονών ένα χρόνο μεγαλύτερος μου και έσπασε στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες το παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι ακόμα έφηβος και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων και ανδρών.

Ο επόμενος Γρηγοριάδης

Ναι ακούγεται το όνομα μου ότι είμαι ο αμέσως επόμενος Γρηγοριάδης. Είχα ακούσει κάτι και μια άλλη φορά που μου είχαν πάρει συνέντευξη, μου είχαν μιλήσει γι’ αυτό. Ο Άρης πέτυχε φοβερά πράγματα δεν ξέρω αν θα πετύχω και εγώ τόσα, θα δούμε. Μακάρι να φτάσω κι εγώ τόσο ψηλά.

 Υποδομές Ελλάδας

Δεν είναι σαν τις υποδομές που είδα εκεί πέρα. Έχω πάει σε αρκετές χώρες, τουλάχιστον φέτος. Έχω πάει και άλλες χρονιές. Οι υποδομές μας δεν έχουν καμία σχέση με ότι έχω δει εκεί έξω.

Μετάλλιο και αφιέρωση

Στο μετάλλιο ήμουν πιο συγκινημένος. Εκεί μπορώ να πω πως έτρεμαν τα πόδια μου, νόμιζα πως θα πέσω κάτω.

Η αφιέρωση είναι προφανής. Το αφιέρωσα στην οικογένεια μου και στον προπονητή μου, που με στηρίζουν πάρα πάρα πολύ. Οι γονείς μου με το να με πηγαινοφέρνουν κάθε μέρα Βέροια- Θεσσαλονίκη, όπου εντάξει δεν το κάνει ο καθένας. Με τον προπονητή μου δουλεύουμε και κοπιάζουμε μαζί.

Θέλει βοήθεια και από τις δύο πλευρές. Και ο αθλητής να βοηθάει τον προπονητή και να κάνει αυτά που του λέει και ο προπονητής να τον στηρίζει, να τον βοηθάει σε όλα, όχι μόνο στο κολύμπι.

Όταν γύρισα σπίτι ο πατέρας μου έκλαιγε όπως πάντα. Ήταν πολύ χαρούμενοι. Δεν το περίμεναν, τουλάχιστον δεν μου είχαν πει κάτι.

Σχολείο και κολύμβηση

Κάνω προπονήσεις και όταν γυρίσω διαβάζω, κάνω ασκήσεις και ότι άλλο έχω. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος στο πρόγραμμα μου ούτε δευτερόλεπτο.

Πρωινές προπονήσεις ακόμα δεν κάνω, ούτε πέρυσι έκανα, γιατί αυτό το Βέροια-Θεσσαλονίκη είναι λίγο δύσκολο να πηγαίνω δύο φορές την μέρα. Κάνω το απόγευμα και κάποιες φορές διπλές το Σάββατο που μπορώ να είμαι εκεί πέρα πρωί και βράδυ. Και τώρα ξεκίνησα να κάνω γυμναστήριο 2-3 φορές την εβδομάδα για ενδυνάμωση. Προσπαθώ να είμαι και στα δύο καλός.

Το μελλοντικό πρόγραμμα και οι στόχοι

Από την επόμενη μέρα που τελείωσα τους αγώνες ξεκίνησα προπονήσεις και την προετοιμασία μου. Έκανα λίγες εκεί πέρα και συνέχισα εδώ ακόμα πιο δυνατά. Το πρόγραμμα έχει πάρα πολύ προπόνηση.

Κάποιους αγώνες εντός. Ο κύριος στόχος τώρα είναι το παγκόσμιο που θα γίνει τέλη Αυγούστου στην Βουδαπέστη και το πανευρωπαϊκό στο Καζάν Ρωσίας αρχές Ιουλίου. Εκεί σίγουρα θα συμμετέχει ο Παπαστάμος, λογικά ο Σουαλλής και διάφοροι άλλοι Έλληνες που θα πιάσουν τα όρια. Γενικά είναι χαμηλά τα όρια και εδώ και για την Ολυμπιάδα στο Τόκιο. Έχουν πέσει τρομακτικά τα όρια. Θα κάνω την προετοιμασία που πρέπει και θα πάρω ότι καλύτερο μπορώ.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button