Διεθνή

Θρήνος στον χώρο της Formula 1, αφού έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Νίκι Λάουντα σε ηλικία 70 ετών

O Νίκι Λάουντα δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Σε ηλικία 70 ετών, ο θρυλικός οδηγός της Formula 1 πέθανε, με την οικογένειά του να ανακοινώνει τον θάνατό του με μία επιστολή.

Ο Λάουντα γεννήθηκε στην Βιέννη στις 22 Φεβρουαρίου 1949. Από μικρή ηλικία αποφάσισε να ασχοληθεί με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρά τις αντιρρήσεις της ευκατάστατης οικογένειάς του και βρέθηκε σταδιακά στον χώρο της Formula 1.

Ο Λάουντ υπήρξε ενεργός από το 1971 έως το 1979 και από το 1982 έως το 1985, υπό την “σκεπή” των εταιριών March, BRM, Ferrari, Brabham και McLaren, κατακτώντας τρία πρωταθλήματα (1975 και 1977 με Ferrari και 1984 με McLaren).

Ο λόγος ωστόσο που έμεινε στην ιστορία ήταν το γεγονός ότι το 1976 κόντεψε να χάσει την ζωή του όταν στο GP του Νίρμπουργκρινγκ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στις μπαριέρες με το αυτοκίνητό του να τυλίγεται στις φλόγες, με τον Λάουντ να σώζεται με την παρέμβαση άλλων οδηγών.

Το χειρότερο ωστόσο ήταν ότι ο ίδιος υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι, έχασε μέρος του δεξιού του αυτιού και των μαλλιών του από την δεξιά πλευρά και να εισπνεύσει χημικά που κατέστρεψαν τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να παλέψει 4 μέρες για να κρατηθεί στην ζωή. Όλα αυτά ωστόσο δεν τον εμπόδισαν να επιστρέψει έπειτα από 6 εβδομάδες (!) και να κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημά του το 1977.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σεζόν του 1976 που σημαδεύτηκε από την κόντρα του με τον Άγγλο οδηγό Τζέιμς Χαντ και το φρικιαστικό του ατύχημα, αποτέλεσε έμπνευση για να γυριστεί η ταινία “Rush” το 2013.

Ο Λάουντα έμεινε στον χώρο ως οδηγός μέχρι το 1985, πριν αφοσιωθεί στην αεροπορική εταιρεία που είχε δημιουργήσει. Το 1993 ανέλαβε συμβουλευτικό ρόλο στην Ferrari, ενώ έπειτα από ένα αποτυχημένο πέρασμα ως μέλος της Jaguar το 2001, ορίστηκε επίτιμος Πρόεδρος της Mercedes το 2012, παίρνοντας σημαντικό ρόλο στην υπογραφή του Λιούις Χάμιλτον από τη McLaren το 2012.

Το ατύχημα που κόντεψε να του στοιχίσει την ζωή ωστόσο του δημιούργησε προβλήματα μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του. Η υγεία του είχε κλονιστεί, με τον Λάουντα να υποβάλλεται σε δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού, ενώ πριν από 8 μήνες είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button