Γενικά

Η Volkswagen εξελίσσει ρομπότ για φόρτιση EV (video)

Η Volkswagen εξελίσσει ένα κινητό ρομπότ που θα φορτίζει πλήρως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε οποιοδήποτε σημείο, ακόμα και σε υπόγεια.

Αν δεν μπορείς να πας εσύ στο τερματικό, θα έρθει αυτό σε σένα! Η Volkswagen παρουσίασε ένα νέο κόνσεπτ για τον ανεφοδιασμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Αυτόνομα ρομπότ φόρτισης. Συνεπώς, θα πηγαίνουν αυτά στο αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη να βρεις τον κατάλληλο σταθμό.

Η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη: Από το άνοιγμα στο πορτάκι της πρίζας μέχρι τη σύνδεση και στη συνέχεια την αποσύνδεση, δεν υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση. Η έναρξη της υπηρεσίας μπορεί να γίνει μέσω smartphone ή από το ίδιο το αυτοκίνητο.

vw

Το ρομπότ, γεμάτο με αισθητήρες και κάμερες, φέρνει ένα ρυμουλκούμενο με την κινητή συσκευή αποθήκευσης ενέργειας στο αυτοκίνητο και κάνει τη σύνδεση. Στη συνέχεια, αναχωρεί για να φροντίσει άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει μόλις ολοκληρωθεί η φόρτιση για να μαζέψει τον φορτιστή! Τα «βαγόνια- μπαταρίες» έχουν μέγιστη χωρητικότητα περίπου 25 kWh. Το σύστημα επιτρέπει ταχεία φόρτιση DC μέχρι 50 kW ανά όχημα.

vw

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι διευκολύνει τη φόρτιση σε υπόγειους χώρους στάθμευσης με πολλούς ορόφους. Ο Mark Moller, επικεφαλής εξέλιξης της Volkswagen Group Components, υπογραμμίζει: «Με αυτό το σύστημα, είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν σε φόρτιση EV σχεδόν όλοι οι χώροι στάθμευσης, χωρίς τη χρήση σύνθετων επιμέρους υποδομών».

Αυτή τη στιγμή το παραπάνω πρότζεκτ είναι ένα πρωτότυπο, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία λανσαρίσματος.

ΠΗΓH: https://www.drive.gr/

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button