Ποδόσφαιρο

Η UEFA αντεπιτίθεται σε Super League και κλείνει deal 7 δισ. ευρώ με αγγλικό fund!

Η UEFA ετοιμάζει οικονομική απάντηση στη συνεργασία Super League – JP Morgan , με το «Bloomberg» να μεταδίδει πως είναι κοντά σε συμφωνία με αγγλικό fund για χρηματοδότηση ύψους 4,5 ως 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έχει περάσει στην αντεπίθεση η UEFA κι όχι μόνο στο κομμάτι των απειλών και των κυρώσεων, αλλά αυτή τη φορά βγαίνει στο φως η οικονομική απάντηση που καταστρώνει απέναντι στη συμφωνία της European Super League με τη JP Morgan, που στα ιδρυτικά μέλη θα αποφέρει μοιρασμένα έσοδα συνολικού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Φέρεται να έχει βρει τον δικό της «σύμμαχο» η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για μια ακόμη υψηλότερης κλίμακας χρηματοδότηση στο νέο Champions League. Όπως αναφέρει το «Bloomberg» και επιβεβαιώνουν τα γαλλικά media, η πλευρά της βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με βρετανικό fund με έδρα στο Λονδίνο. Το αρχικό μπάτζετ θα είναι 4,5 δισ. το οποίο μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι και τα 7 δισ. ευρώ!
Με αυτό το πλάνο, οι 36 ομάδες από το 2024 κι έπειτα που το νέο φορμάτ θα ενεργοποιηθεί, θα εισπράττουν σημαντικά υψηλότερα έσοδα απ’ ότι συνέβαινε ως τώρα. Η UEFA προς το παρόν έχει επικοινωνήσει και επεξεργάζεται το πλάνο με τη Μπάγερν, την Παρί Σεν Ζερμέν και τις ομάδες που απορρίπτουν την ESL, αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάντως δεν αποκλείεται να μπουν στο κόλπο και ορισμένα από τα 12 κλαμπ, που σκέφτονται να κάνουν πίσω και να επιστρέψουν στην UEFA!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button