Ερασιτέχνης

Η χαμένη ευκαιρία του Άρη, το πλιάτσικο και το πρόγραμμα!

Η χαμένη ευκαιρία, οι αθλήτριες και το πλιάτσικο στις παρακάτω κατηγορίες.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννάκης…

Η χαμένη ευκαιρία και τα “κακά σωματεία”

Περίεργες μέρες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, περίεργες και για τον κόσμο του βόλεϊ. Το τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων και σε ορισμένες ομάδες μας δόθηκε ο τίτλος του «κακού». Ένας τίτλος που ενορχήστρωσαν να δώσουν στις ομάδες που πρότειναν πως η λιγότερο λάθος απόφαση είναι η μη έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς σωστή απόφαση στην παρούσα φάση δυστυχώς δεν υπάρχει.
Για την ιστορία οι «κακές» αυτές ομάδες είναι οι ίδιες που πίεζαν με όλες τους τις δυνάμεις κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, όταν η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, δεν έκανε το παραμικρό για να πιέσει καταστάσεις. Είναι οι ίδιες ομάδες που είχαν στείλει την επιστολή (που δεν απαντήθηκε ποτέ) στον πρωθυπουργό. Τότε η ίδια ελληνική Ομοσπονδία έκανε ότι μπορούσε για να τονίσει την διαφωνία της στην συγκεκριμένη επιστολή. Οι ίδιοι «κακοί» άνθρωποι είναι αυτοί που επίσης δέχτηκαν να παίξουν, κάνοντας μοριακά τεστ και να αναλάβουν το κόστος, όταν η Ομοσπονδία μας τόνιζε πως δεν μπορεί να δώσει σεντς για να βοηθήσει την κατάσταση.

Ο καιρός πέρασε και τελικά το κράτος από τα τρία αιτήματα των ομάδων αποφάσισε να ανοίξει μόνο τις προπονήσεις. Ωραία ως εδώ… Καμία ομάδα δεν είπε πως δεν θα κάνει προπονήσεις και δεν θα γυμνάσει τις αθλήτριές της… Το αίτημα των ομάδων για να ορισθεί έναρξη του πρωταθλήματος είναι στον αέρα, όπως επίσης δεν υπάρχει καμία δέσμευση της πολιτείας πως θα πραγματοποιηθεί ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα. Μάλιστα από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, όταν τους ζητήθηκε από τα «κακά» σωματεία να υπάρξει δέσμευση για ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η απάντηση ήταν πως αν αυξηθούν τα κρούσματα αυτό που θα νοιάζει τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας θα είναι να είναι υγιείς, και όταν χάνονται ζωές δεν μπορούμε να μιλάμε για βόλεϊ.

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε στο τελευταίο, αλλά με την μοναδική διαφορά πως τα σωματεία θα έχουν πετάξει κάποιες χιλιάδες ευρώ για ακόμα μια φορά μέσα σε 10 μήνες και όσες αθλήτριες είχαν την ευκαιρία της διαφυγής στο εξωτερικό θα εγκλωβιστούν στην ελληνική υγρασία. Σε αντιθέση με την Ομοσπονδία που το μόνο που θα έχει πετάξει θα είναι χαρταετό. Γιατί χαρταετό; Γιατί αυτό έκανε από τις 11 Μαρτίου του 2020!!! Γιατί η Ομοσπονδία όλο το καλοκαίρι νοιαζόταν να κάνει αυτό το αστείο πρωτάθλημα με 14 ομάδες και τους δυο ομίλους, αντί να φτιάξει ένα σκληρό υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ενημέρωνε τα σωματεία και όσα μπορούσαν να το ακολουθήσουν.

Αυτό θα είχε ως συνέπεια να μην σταματήσει ποτέ το πρωτάθλημα. Η πρόληψη λένε σώζει ζωές… Σε αυτή τη περίπτωση θα έσωζε ένα πρωτάθλημα και όλα όσο συνεπάγονται σε αυτό. Σε ένα πρόεδρο είναι μεγαλύτερο προσόν η διορατικότητα από την χειραγώγηση… κατά την προσωπική μου άποψη.

Οι αθλήτριες

Είδαμε πως οι αθλήτριες που έκαναν τον μεγαλύτερο αγώνα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήταν τελικά αυτές που άνοιξαν την εξώ-πορτα και πήγαν σε άλλα πρωταθλήματα και σε άλλες χώρες. Γίνεται να μου πεις τον Νοέμβριο και αρχές Δεκέμβρη, να ζητάνε την έναρξη του πρωταθλήματος από την πολιτεία και μετά να φεύγουν; Όχι απλά γίνεται, αλλά επιβάλλεται. Είναι οι ίδιες αθλήτριες που συζητούσαν με υπουργούς, υφυπουργός και προέδρους Ομοσπονδιών να ανοίξει το πρωτάθλημα και προφανώς οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν τόσο σοβαρές, όσο και η άποψη του κυρίου Μαυρωτά στις 23 Δεκεμβρίου πως θα συζητηθεί η έναρξη των προπονήσεων βόλεϊ μετά τις 7 Ιανουαρίου και στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ η νέα ΚΥΑ ανακοίνωσε πως ανοίγουν τα γήπεδα για προπονήσεις και μόνο, σε συγκεκριμένα ομαδικά αθλήματα από την 1 Ιανουαρίου… Χάος. Δυστυχώς, κάποιες άλλες αθλήτριες που δεν τις άφησαν οι ομάδες τους(θεωρώ όχι από κακή πρόθεση τα σωματεία αλλά στην αγωνία τους μήπως στο τέλος παίξουν) ή στο τέλος επέλεξαν οι ίδιες να μείνουν στην Ελλάδα για δικούς τους λόγους, η ιστορία θα δείξει αν η απόφαση τους ήταν καταστροφικά λάθος ή σκέτο λάθος, γιατί σωστή δεν είναι σε καμία περίπτωση.
Πάμε τώρα στις προτάσεις που ακούγονται πως θα περάσει η Ομοσπονδία στην νέα της προκήρυξη που αν συμβούν τα παρακάτω θα μιλάμε για σκάνδαλο…
Να μην πέσει καμία ομάδα από το φετινό πρωτάθλημα της Α1 γυναικών… Αυτό σημαίνει πως όποια ομάδα το επιθυμεί, έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει χωρίς καμία επίπτωση. Τώρα αυτό θα μπορούσε να μας δώσει και την απάντηση στο πως ομάδες δέχτηκαν να παίξουν την τελευταία στιγμή… ενώ δήλωναν σε όλους τους τόνους, ότι δεν έχουν λεφτά για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Πιθανότατα, ο Άγιος Βασίλης θα τους υποσχέθηκε πως «πείτε εσείς ΝΑΙ να έχουμε πλειοψηφία και κάποιο ξωτικό θα κάνει μια τροποποίηση που και δεν θα παίξετε και θα μείνετε στην κατηγορία» και όλα αυτά με τις ευλογίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Πλιάτσικο στις παρακάτω κατηγορίες…

Αυτοί που θέλουν το καλό του βόλεϊ, έχουν «ομαδικό πνεύμα» και θέλουν να κοιτάνε τις αθλήτριες στα μάτια, είναι οι ίδιοι που στην νέα προκήρυξη θα δώσουν δικαίωμα σε κάθε ομάδα να κάνει δυο μεταγραφές και μια υποσχετική(Σύνολο 3). Ομάδες της pre league και την Α2 ετοιμαστείτε για το «πλιάτσικο» . Το μοναδικό που θα επιτευχθεί από την συγκεκριμένη απόφαση, είναι εκτός της Α1 που είναι ήδη καταστραμμένη να καταστραφούν και οι άλλες κατηγορίες. Οι άλλες κατηγορίες είναι πολύ πιο εφικτό να πραγματοποιηθούν βέβαια, καθώς έχουν δικαίωμα να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ως 30 Ιουνίου εν αντιθέσει με την Α1 γυναικών που πρέπει να ολοκληρωθεί στις 18 Απριλίου. Θα αναγκαστούν ομάδες και παράγοντες να μαλώσουν με τις αθλήτριες τους για ένα θεωρητικό πρωτάθλημα(αυτό της Α1) και όλα αυτά με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας.
Δικαίωμα μηδενισμού χωρίς επίπτωση
Πάμε σε απτά θέματα, θα μπορεί η κάθε ομάδα να διαλέγει παιχνίδια που θα αγωνιστεί. Παίζουμε δηλαδή ένα παιχνίδι εντός έδρας, αλλά το επόμενο παιχνίδι που είναι για παράδειγμα στην Αθήνα και έχει έξοδα, έχει η κάθε ομάδα δικαίωμα νόμιμα πλέον να μην ταξιδέψει και να καταχωρηθεί ο αγώνας υπέρ της γηπεδούχου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το ήδη κατεστραμμένο προϊόν να γίνει τσίρκο και αυτό με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας.
Αύξηση των ξένων…
Και όμως υπάρχουν σκέψεις για να αυξηθούν μέχρι και οι ξένες αθλήτριες στο φετινό πρωτάθλημα και οι ομάδες να μπορούν να έχουν μέχρι 4 ξένες στην διάθεση τους. Στη παραπάνω σκέψη δεν έχω να σχολιάσω κάτι, καθώς οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά…

Η χαμένη ευκαιρία…
Και όμως χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία στο γυναικείο βόλεϊ, καθώς αν μιλούσαν όλοι με την γλώσσα της αλήθειας και όχι με την λογική της ξεχρέωσης γραμμάτιών ή την ευκαιρία διεκδίκησης κάποιου τίτλου, θα μπορούσε όντως το γυναικείο βόλεϊ να βγει πιο δυνατό και ενωμένο, ώστε η επόμενη χρονιά να μπουν βάσεις για κάτι καλύτερο. Να δημιουργούταν επιτέλους η λίγκα της Α1 γυναικών και να μπούνε άλλες βάσεις και νέα δεδομένα. Αντ’ αυτού πλέον, η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους των ομάδων είναι μηδαμινή και υπάρχει εσωστρέφεια που είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Είναι σαν κάποιος να έβλεπε και να τρόμαζε με αυτό που θα ερχόταν και να ήθελε να το διαλύσει, να έριξε ζαριές για να βγουν ντόρτια και τελικά να ήρθαν εξάρες… Μπράβο

του τα κατάφερε…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button