ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Η σύγκρουση με το κατεστημένο είναι αναπόφευκτη, τα όπλα του Άρη και η ανάγκη οργάνωσης

Βλέποντας, ακούγοντας και παρακολουθώντας την συντεταγμένη προσπάθεια, να φανεί για μια ακόμη φορά το θύμα (Άρης) ως θύτης, σε ένα περιβάλλον διαπλοκής και φουλ της εξυγίανσης, με τον κόσμο της κιτρινόμαυρης ομάδας να ζητάει την δικαίωση, οι σκέψεις μας είναι ξεκάθαρες.

Γράφει ο Γιώργος Τότσικας

Δεν μπορούν να τις θολώσουν ούτε οι έμμισθοι πρώην διαιτητές που κάνουν το άσπρο-μαύρο, οι ίδιοι που τσαλάκωσαν την ανθρωπιά και κάθε έννοια της, όταν όλη η οικογένεια του Άρη πενθούσε το χαμό ενός σπλάχνου της, όπως ήταν ο Άγγελος Τσιπούρας, για να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Δεν μπορούν να τις απομακρύνουν ούτε τα όσα καταγράφει με συνέπεια ένας καλολαδωμένος μηχανισμός παρουσίασης των γεγονότων κατά το δοκούν, ούτε οι φοβισμένοι διαιτητές τύπου Σκουλά ή Ευαγγέλου που χρησιμοποιούν το VAR, όπως βολεύει την δήθεν εξυγίανση. Και φυσικά δεν μπορούν να τις παραπλανήσουν, ούτε τα «ερωτικά ραβασάκια» τύπου Κούγια στον μεγαλοεπιχειρηματία, με εκδηλώσεις αγάπης που ζήλευαν στις εκπομπές τους, τηλεπερσόνες τύπου Βίκυς Χατζηβασιλείου ή Τατιάνας Στεφανίδου.

Όσο κι αν δικαιολογημένα ο κόσμος του Άρη ζητάει ενστάσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες στην ευάλωτη και τρωτή ΚΕΔ, για τις επαναλαμβανόμενες διαιτητικές αλλοιώσεις, η ουσία των σκέψεων μας λοιπόν, είναι μια και έχει να κάνει με την ανάγκη να γίνει ισχυρός ο σύλλογος.

Για να έρθει η σύγκρουση με το κατεστημένο (όλων των χρωμάτων) του… γκρουπ-4 της διαπλοκής και της «εξυγίανσης», ένας είναι ο δρόμος: ο Άρης να οργανωθεί, να στελεχωθεί, να συσπειρωθεί, να δυναμώσει, να σταματήσει την εσωστρέφεια, να γίνει εξωστρεφής και στο τέλος να παρουσιαστεί ισχυρός. Για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια το «θηρίο» – με τα χίλια πρόσωπα και επί της ουσίας τα κοινά συμφέροντα- και να το νικήσει.

Οι εκθέσεις ιδεών, η συνθηματολογία και κάποιες αράδες σε ένα χαρτί Α4 με την μορφή ανακοίνωσης ή μερικές δηλώσεις εν θερμώ, μπορεί να εκτονώνουν προσωρινά την κατάσταση, αλλά μακροπρόθεσμα, δεν θα πιάσουν ποτέ τόπο, εάν ο Άρης δεν γίνει δυνατός.

Ο κιτρινόμαυρος σύλλογος έχει και το brand name, τον κόσμο, το όνομα και την δυναμική. Του λείπει η γιγάντωση του, προκειμένου να προκαλέσει την πραγματική σύγκρουση. Και γι αυτό χρειάζονται δουλειά και πράξεις από όλους. Συλλογικά, συγκροτημένα, με σχέδιο. Από την διοίκηση και τον Καρυπίδη, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο ή συνεργάτη μέσα στην ομάδα.

Ας καθίσουν μια φορά όλοι μαζί στην οικογένεια του Άρη, όχι για να θρέψουν την εσωστρέφεια και το τι τους χωρίζει, αλλά για να βρουν όλες εκείνες τις συντεταγμένες που θα μεγαλώσουν τον σύλλογο.

Στα αγωνιστικά (και βγάζοντας από το κάδρο την ωμή αλλοίωση του αποτελέσματος από τη σφυρίχτρα και το VAR), ο Άρης έδειξε και στο ΟΑΚΑ πόσο αδίκησε τον εαυτό του φέτος. Διψήφιος ο αριθμός των βαθμών που πετάχθηκαν στα… σκουπίδια, με την γενική εντύπωση, ότι ο Άρης είναι στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και δικαιούταν να είναι πολύ πιο ψηλά βαθμολογικά.

Ο Μίχαελ Ένινγκ μέρα με την μέρα περνάει δικά του πράγματα από την φιλοσοφία του, σε μια ομάδα που την πήρε από “δεύτερο χέρι”, χωρίς να έχει την παραμικρή συμμετοχή το καλοκαίρι. Όχι άδικα δικαιώθηκε στην επιλογή του Σάσα ως δεξιού μπακ (η καλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για τον Άρη), για την εμπιστοσύνη στον Αμπου Μπα ή του Λάρσον ως φορ μετά την συζήτηση που είχε μαζί του. Ο πιτσιρικάς ο Τσιλιγγίρης έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος που του δίνει το δικαίωμα να κάνει όνειρα για μια λαμπρή καριέρα, αρκεί να συνεχίσει να δουλεύει και να μην φουσκώσει τα μυαλά του με αέρα.

Όλα αυτά θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία, με τον Άρη να έχει διδαχθεί από τα λάθη που του έκοψαν βαθμούς… Κάθε παιχνίδι θα είναι μια ευκαιρία για απόδειξη στο χορτάρι…

Πηγή: pressaris.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button