Μπάσκετ

Η σύγκριση δύο killer και το δίλημμα «Γκάλης ή Λάρκιν;»

Ένας Ισπανός προπονητής έθεσε επί τάπητος τη σύγκριση δύο εκ των πιο επιδραστικών σκόρερ στα ευρωπαϊκά παρκέ, του Νίκου Γκάλη και του Σέιν Λάρκιν, βάζοντας στην κουβέντα ομοιότητες και διαφορές.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, στην Euroleague. Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε εμφανίσεις που διέλυσαν κάθε ρεκόρ, αποδεικνύοντας πως η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Σε πολλούς μάλιστα οι επιδόσεις του εκρηκτικού γκαρντ της Αναντολού Εφές έφεραν στο μυαλό τις εποχές που μεσουρανούσε στα ευρωπαϊκά παρκέ ο Νίκος Γκάλης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ισπανός προπονητής, Πίτι Ουρτάδο, προχώρησε σε μια σύγκριση των δύο παικτών, μέσα από την ιστοσελίδα kiaenzona.com. Ο Ουρτάδο παρουσίασε τρία στοιχεία στα οποία οι δύο παίκτες μοιάζουν. Το πρώτο σχετίζεται με την επιρροή τους στην επίθεση των ομάδων τους. Κι αυτό γιατί το 90% των προσπαθειών περνάει από τα χέρια τους, όπως εξηγεί, ενώ οι περισσότερες άμυνες είναι ένας εναντίον ενός.

Επιπλέον, αναφέρεται η ικανότητά τους στο σκοράρισμα, καθώς και οι δύο έχουν τεράστια επιθετική έφεση, αλλά και μεγάλη γκάμα στο σκοράρισμα. Παράλληλα, εξηγεί πως και οι δύο παίκτες έχουν ομοιότητες στη σωματική διάπλασή τους, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού, ενώ μέσα στο παρκέ είναι οι ηγέτες των ομάδων τους.

Την ίδια στιγμή, όμως, επισημαίνεται και μια σημαντική διαφορά στο παιχνίδι των δύο παικτών. Από τη μία εξηγεί πως ο Λάρκιν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει χάρη στο πολύ καλό και αξιόπιστο σουτ τριών πόντων που διαθέτει. Από την άλλη τονίζει πως το σουτ τριών πόντων ήταν πάντα τελευταία επιλογή στο παιχνίδι του Γκάλη, ο οποίος φρόντιζε να… τρυπάει τις άμυνες με διεισδύσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ουρτάδο στην αναφορά του στον Γκάλη, στα χρόνια που αγωνιζόταν στον Άρη, παρέθεσε τους αριθμούς του στην επίθεση, εξηγώντας πως ουδέποτε έπεσε κάτω από τους 30 πόντους κατά μέσο όρο. Και αυτό χάρη στο πολύ καλό supporting cast που είχε στους «κίτρινους» το οποίο τον βοήθησε να φτάσει στα νούμερα αυτά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button