Ποδόσφαιρο

Η προσοχή στον άξονα…

Η… αποστολή του Άρη απέναντι στα “ατού” του ΠΑΟΚ

Ο Ατρόμητος, στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής, “γέμισε” την μεσαία γραμμή στο ματς με τον ΠΑΟΚ, προκαλώντας προβλήματα στον “Δικέφαλο”, τον οποίο κέρδισε με σκορ 2-0. Οι “ασπρόμαυροι” συνηθίζουν να στηρίζονται πολύ στον άξονα και αυτό είναι ένα κομμάτι που καλείται να προσέξει ο Άρης. Στην κατηγορία “Εvaluation Index” που μετράει την συνολική στατιστική των παικτών, αλλά και στην κατηγορία “Evaluation Points” που μετράει συνολικά τους θετικούς πόντους από κάθε παίκτη -αυτούς δηλαδή που προέρχονται από θετικές ενέργειες (πάσες, σουτ, γκολ), μείον τις αρνητικές (λάθη, φάουλ κατά κτλ)- η πρώτη πεντάδα παικτών του ΠΑΟΚ αποτελείται από τους ίδιους ποδοσφαιριστές.

Τους μέσους Κούρτιτς και Σβαμπ, τον επιτελικό μέσο Μπίσεσβαρ, τον Ζίβκοβιτς ο οποίος αρέσκεται πολύ συχνά να κλείνει προς τα μέσα και τον Αουγκούστο ο οποίος είναι τραυματίας. Δηλαδή, φαίνεται και από τους αριθμούς, ότι οι κορυφαίοι παίκτες (βάσει αριθμών) του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν, κινούνται στη μεσαία γραμμή (μεσοεπιθετικά και μεσοαμυντικά). Πέραν των παραπάνω παικτών, που ξεχωρίζουν στα στατιστικά, υπάρχει και ο Ελ Καντούρι που έχει… εκλάμψεις στην απόδοσή του και κάποιες φορές έχει φανερώσει πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα από τον άξονα με μπαλιές του.

Στην μεσαία γραμμή, αν μη τι άλλο, ο Άρης διαθέτει άκρως αξιόλογο “υλικό”, με τους παίκτες των “κιτρίνων” να καλούνται να “κόψουν” τις όποιες προσπάθειες επιχειρήσει ο ΠΑΟΚ από τον άξονα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως μόνο από εκεί είναι επικίνδυνος ο “Δικέφαλος”, αλλά σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Λουτσέσκου έχει δείξει σε ουκ ολίγα παιχνίδια πως χρησιμοποιεί ως “όπλο” το κέντρο της.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button