Ποδόσφαιρο

Η ποδοσφαιρική και προπονητική καριέρα του Ένινγκ

Ένα βήμα πιο κοντά στην συνεργασία του με τον Άρη είναι ο Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος θα αναλάβει ένα δύσκολο έργο

Ποιός είναι

Η ποδοσφαιρική καριέρα:

Γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου 1965, στο Κόσφελντ, ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από την ομάδα νέων της Άιντραχτν Κόσφελντ στην αδρική ομάδα της οποίας επίσης αγωνίστηκε.

Συνέχισε στην Πρόισεν Μύνστερ της Βεστφαλίας και ακολούθησε η Χάμερ επίσης της ίδιας περιοχής της Γερμανίας. Επόμενος σταθμός η Ντύλμεν για να ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Πλούφεντορφ. Γενικότερα η σταδιοδρομία του ως παίκτης δεν είχει «λάμψη».

Η καριέρα ως προπονητής:

Προπονητής ο Ένινγκ έγινε το 1999 σε ηλικία 34 ετών. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Württemberg Football Association (μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδίας) υπεύθυνης για τα επιλογές της Εθνικής Γερμανίας U18 και U20.

Εκεί παρέμεινε ως το 2004 καθώς στη συνέχεια προσλήφθηκε ως βοηθός του γνωστού Ολλανδού τεχνικού Ντικ Άντβοκαατ στη Γκλάντμπαχ. Το 2005 ήρθε ο νέος σταθμός στην Βόλφσμπουργκ και πάλι ως βοηθός, πρώτα του Χόλγκερ Φατς και εν συνεχεία του Κλάους Αουγκεντάλερ.

Μετά από δύο σεζόν, το 2007 ο Ένινγκ έπιασε δουλειά στη Μπόχουμ ω προπονητης της ομάδας Νέων του συλλόγου. Αρχικά ήταν υπεύθυνος για τις επιλογές της U19.

Ο Ένινγκ ξεκίνησε ως βοηθός προπονητή στην Γκλάντμπαχ τον Ιανουάριο του 2004 και συνέχισε έχοντας ίδια ιδιότητα στην Βόλφσμπουργκ. Το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε προπονητής στην U19 της Μπόχουμ και μετά πήγε στη Νυρεμβέργη αρχικά ως συνεργάτης του Τόμας Φον Χέσεν.\

Τον Ιούνιο του 2010 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στο Αμβούργο  στο πλευρό του Άρμιν Βεχ, ενώ στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής. Μετά από 15 ματς στον γερμανικό σύλλογο απομακρύνθηκε όμως για να σταματήσει την προπονητική του καριέρα επί μια πενταετία.

Επανήλθε στους πάγκους τον Ιανουάριο του 2016 αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ουγγρική Βάσας ως το 2018 την οποία και κοούτσαρε για 94 ματς. Πέρυσι βρέθηκε στον πάγκο του Μαγδεμβούργου στη 2η κατηγορία για 21 αγώνες.

Η καριέρα του σε αριθμούς:

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button