ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η Ουρουγουάη πήρε τον μικρό τελικό! Νίκησε τον Καναδά στα πέναλτι

Τη διαδικασία των πέναλτι χρειάστηκε η Ουρουγουάη για να κάμψει την αντίσταση του Καναδά στον μικρό τελικό του Copa America. Η ομάδα του Λουίς Σουάρες επικράτησε με 4-3 στα πέναλτι με την κανονική διάρκεια και την παράταση να ολοκληρώνεται στο 2-2.

Οι Ουρουγουανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ροντρίγκο Μπετανκούρ, ενώ οι Καναδοί βρήκαν την απάντηση με τον Ισμαΐλ Κονέ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ουρουγουάη έβγαλε αντίδραση και λίγα λεπτά αργότερα ο Φακούντο Πελίστρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Αραούχο που έβγαλε την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ, με το 1-1 να μένει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις, αφού ο Καναδάς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Ουρουγουάη, με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ στο 80ο λεπτό να σημειώνει το 2-1 για τους Καναδούς.

Οι Ουρουγουανοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο όμως έβγαλαν αντίδραση και με τον παίκτη-θρύλο του ουρουγουανικού ποδοσφαίρου, Λουίς Σουάρες βρήκαν την απάντηση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων στέλνοντας το ματς στα πέναλτι.

Στην «ρώσικη ρουλέτα», οι παίκτες της Ουρουγουάης έδειξαν τεράστια ψυχραιμία ευστοχώντας σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν, με τον Αλφόνσο Ντέιβις να είναι ο μοιραίος του Καναδά, αφού η εκτέλεση αλά Πανένκα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Ντέιβιντ 1-0
Βαλβέρδε 1-1
Μπομπίτο 2-1
Μπετανκούρ 2-2
Κονέ, απόκρουση Ροσέτ!
Ντε Αρασκαέτα 2-3
Τζόινερ 3-3
Σουάρες 3-4
Ντέιβις, δοκάρι!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button