Γενικά

Η νέα BMW X2 (Video)

To έκτο κατά σειρά SUV της βαυαρικής φίρμας είναι πλέον γεγονός και στοχεύει στο νεανικό κοινό, περιλαμβάνοντας στην γκάμα και έκδοση xDrive με 231 PS.

H BMW αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του κόμπακτ SUV της, με έντονα χαρακτηριστικά όμως crossover, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να αναμένονται τον προσεχή Μάρτιο.

Η νέα Χ2, της οποίας το ντεμπούτο σε μέταλλο για το κοινό αναμένεται στο Los Angeles Auto Show 2017, στο τέλος του Νοεμβρίου, αύξησε την γκάμα των SUV της BMW στα έξι μοντέλα. Ένα έβδομο αναμένεται τον επόμενο χρόνο, στο πρόσωπο της επρχόμενης νέας X7 για την οποία πρόκριμα αποτελεί το Concept X7 που είδαμε στην ΙΑΑ 2017, στη Φρανκφούρτη.

 BMW X2
BMW X2

Όπως και η δεύτερη γενιά της Χ1, η νέα Χ2 πατά πάνω στην σπονδυλωτή πλατφόρμα UKL, την ίδια αρχιτεκτονική που υποστηρίζει τις 2 Series Active Tourer και Gran Tourer, καθώς και την υφιστάμενη γκάμα των MINI. Μια πλατφόρμα που θα βρεθεί επίσης κάτω από το αμάξωμα της τρίτης γενιάς της 1 Series.

Σχεδιασμένη για να γοητεύσει ένα νεανικό κοινό ή τέλος πάντων πιο νεαρό σε ηλικία από αυτό των υπαρχόντων SUV της φίρμας, η Χ2 ποζάρει με ξεχωριστό εξωτερικό ντιζάιν, κατά πλειονότητα απαράλλαχτο από αυτό που είχαμε δει στο Concept X2, στο Mondial de l’Automobile 2016, στο Παρίσι. Μεταξύ δε των χαρακτηριστικών στοιχείων του νέου μοντέλου είναι και η φρέσκια μάσκα, σήμα-κατατεθέν των καινούργιων BMW. Το αυτοκίνητο ενισχύει τη σπορ εικόνα του μέσω ενός κοντού καπό που επέτρεψε τη μετακίνηση της βάσης του παρμπρίζ προς τα εμπρός, με στόχο την αύξηση του εσωτερικού μήκους της καμπίνας.

Τη σπορ κοψιά έρχονται ακόμη να ενισχύσουν τα οικεία πια ανάγλυφα πλευρά με το φούσκωμα στη μέση και την ακμή χαμηλά, καθώς και το τετραγωνισμένο τόξο των θόλων. Στα αισθητικά χαρακτηριστικά της νέας Χ2 ξεχωρίζουμε ακόμη τον χαμηλό κλωβό επιβατών για τα μέτρα των SUV, το σήμα της BMW στην πίσω κολόνα, μια λεπτομέρεια που έρχεται από τα κουπέ της φίρμας και τη μεγάλη γωνία της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Οι ενδιαφερόμενοι νέοι και λιγότερο νέοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις που επηρεάζουν ανάλογα και το εξωτερικό στιλ: Basic, M Sport και M Sport X.

Με μήκος 4,36 m, πλάτος 1,82 και ύψος 1,53 m, η Χ2 διαθέτει μεν το ίδιο πλάτος με μια X1, αλλά είναι 4,9 πόντους πιο κοντή και 6,9 πόντους πιο χαμηλή. Και τα δύο αυτοκίνητα όμως μοιράζονται το ίδιο μεταξόνιο των 2,67 m και θα κατασκευάζονται δίπλα δίπλα, στο γερμανικό εργοστάσιο της BMW, στο Regensburg.

 BMW X2
BMW X2

Στην καμπίνα, δεν υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς η νέα X2 μοιράζεται πολλά στοιχεία με την X1. Στα στάνταρ από αυτά περιλαμβάνεται το καντράν και το τιμόνι με τις ενσωματωμένες λειτουργίες, αλλά για την περίπτωση οι αγοραστές θα χρειαστεί να πληρώσουν επιπλέον για το πάνελ αφής των 8,8” του iDrive και για το head-up display.

Με τα μοτέρ να τοποθετούνται εγκάρσια, η X2 δηλώνει η BMW ότι μπορεί να φιλοξενήσει στην καμπίνα της πέντε ενηλίκους, ενώ το πίσω κάθισμα διαιρείται σε διάταξη αναλογίας 40:20:40. Η βασική χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 470 lt, 35 λιγότερα από αυτή της X1 που έχει όμως και μακρύτερο πρόβολο.

Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, οι δίλιτροι 4κύλινδροι κινητήρες τούρμπο θα είναι διαθέσιμοι από το λανσάρισμα του μοντέλου: Η βενζινοκίνητη X2 sDrive20i με κίνηση στους εμπρός τροχούς αποδίδει 192 PS και καίει 5,5-5,9 lt/100 km (126-134 g CO2/km) και η ντίζελ τετρακίνητη X2 xDrive20d με απόδοση 190 PS και μέση τυποποιημένη κατανάλωση 4,6-4,8 lt/100 km (121-126 g CO2/km). Στην κορυφή της γκάμας για το πρώτο κύμα των μοντέλων της X2 τοποθετείται η τετρακίνητη X2 xDrive25d που με διαφορετική ρύθμιση στον δίλιτρο τουρμποντίζελ αποδίδει 231 άλογα και καίει κατά μέσο όρο 5,1-5,3 lt/100 km (133-139 g CO2/km). Όσον αφορά της επιδόσεις αυτής της τελευταίας, χρειάζεται 6,7” για το σπριντ των 0-100 km/h και πιάνει στην ευθεία μάξιμουμ τα 237 km/h.

H X2 sDrive20i συνδυάζεται στάνταρ με 7άρι αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη, η ίδια μονάδα που θα διατίθεται με διάφορες εκδόσεις του MINI από τον επόμενο χρόνο. Αντίστοιχα στα ντίζελ, το στάνταρ κιβώτιο είναι το κλασικό αυτόματο 8άρι.

Οι προσεχείς εκδόσεις που θα έρθουν να εμπλουτίσουν στον κοντινό μέλλον, νωρίς το 2108, την γκάμα της νέας BMW X2 θα είναι οι προσθιοκίνητες sDrive18i και sDrive18d, καθώς και οι τετρακίνητες xDrive20i και xDrive18d. Να σημειώσουμε ότι η βενζινοκίνητη sDrive18i θα είναι 3κύλινδρη 1.500άρα με 140 άλογα και στάνταρ σασμάν χειροκίνητο 6άρι.

(Πηγή: BMW)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button