Ποδόσφαιρο

Η μπάλα στην κερκίδα: Τι αθλητικό βιβλίο να διαβάσω αυτές τις ημέρες

Οι ημέρες που πρέπει να καθίσουμε στο σπίτι κατά γενική ομολογία είναι δύσκολες και αρκετές, όμως σίγουρα είναι απαραίτητες για το σύνολο της κοινωνίας στις κρίσιμες ημέρες της πανδημίας του κορωνοιού.

Σημαντικό όμως είναι αυτό τον καιρό της ιδιότυπης… καραντίνας, να περνάμε τον χρόνο μας ευχάριστα και δημιουργικά και όχι απλά… σκρολάροντας στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Έτσι, ένας όμορφος τρόπος δημιουργίας, είναι να ξεκινήσουμε να διαβάζουμε κάποιο βιβλίο, γεγονός που θα ακονίσει την κριτική μας σκέψη και θα… ταξιδέψει το νου μας.

Όντας όμως ποδοσφαιρόφιλοι και ποδοσφαιρόφιλες οι περισσότεροι αναγνώστες και αναγνώστριες του yellowradio.gr, θα σας προτείνω κάθε μέρα κάποιο από τα βιβλία που με εντυπωσίασαν και αφορούν το δημοφιλέστερο σπορ του λαού, το ποδόσφαιρο.

Από τον Γκαλεάνο και βιογραφίες ποδοσφαιριστών, μέχρι νέους συγγραφείς, όπως τον Θάνο Σαρρή και το βιβλίο του “Μπάλα στην Κερκίδα” που θα σας προτείνω σήμερα.

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε έρευνα, με διαλόγους και πρωταγωνιστές που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί και πραγματεύεται και επικεντρώνεται στους οπαδούς, όπως θα μπορούσε ο καθένας να ζει την ομάδα του.

Ένας από τους λόγους που αυτό το βιβλίο έκανε “γκελ” στο… μυαλό μου πριν το διαβάσω, είναι η σύνδεση που μπορούμε να βρούμε με την Λέσχη Φίλων Άρη που… υποσχέθηκε πολλά σαν ιδέα, όμως δεν κατάφερε ουσιαστικά τίποτα.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, μπορείς να διαβάσει ο αναγνώστης την ιστορία κάποιον οπαδών που ο μεγαλοεπενδυτής της ομάδας τους κορόιδεψε και αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το πως και με ποιους τρόπους αναζητούν πλέον μόνοι τους χρηματοδότηση για το σωματείο, τα προβλήματα και οι κόντρες με το σύστημα, ενώ περιέχονται μέσα και παραδείγματα από πραγματικά γεγονότα και οπαδούς με παρόμοιες εμπειρίες.

Ειλικρινά, αν και στην αρχή δύσπιστος ως προς το εγχείρημα που περιγράφει ο Θάνος Σαρρής μέσω των “μοβ” στο βιβλίο του, με συνεπήρε και πείστηκα και εγώ πως, έστω και ιδεαλιστικά… το μέλλον το έχουν οι οπαδοί, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

Εάν βάλουμε και στην εξίσωση του βιβλίου, πως στην παρουσίαση του στην Θεσσαλονίκη μίλησαν… ποδοσφαιράνθρωποι σαν τον Γιώργο Μπαντή, Σάββα Κωφίδη κ.α, δίνει ένα μεγαλύτερο κίνητρο στην ανάγνωση του.

Αξίζει!

Στοιχεία έκδοσης

ISBN: 978-960-436-586-9

Συγγραφέας: Θάνος Σαρρής

Αριθμός σελίδων: 200

Διαστάσεις: 14 (πλάτος) x 21 εκ. (ύψος)

Τιμή: 12,70€

Χρονολογία έκδοσης: 2018

Επιμέλεια έκδοσης: Οξύ

Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button