Ποδόσφαιρο

Η Κράσνονταρ παρακολουθεί στενά τον Σουλεϊμάνοφ

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ φορά τη φανέλα του Άρη με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την Κράσνονταρ με την ουκρανική ομάδα να παρακολουθεί στενά τον παίκτη της.

Με αυτό ασχολείται και η ιστοσελίδα vedomosti, η οποία αναφέρει:

«Ο Σουλεϊμάνοφ είχε ένα λαμπρό ξεκίνημα στην καριέρα του στην Κρασνοντάρ. Γρήγορος, τεχνικός, αντισυμβατικός δεξιός εξτρέμ, έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 17 ετών. Αυτό συνέβη τον Ιούλιο του 2017 στον αγώνα RPL με τη Ρούμπιν. Στο επόμενο παιχνίδι ο Σουλεϊμάνοφ σκόραρε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, το νικητήριο γκολ εναντίον της Δανέζικης Λίνγκμπι στα προκριματικά του Europa League.

Τη σεζόν 2018/19, ο εξτρέμ της Κράσνονταρ ήταν στους 10 πρώτους σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος με οκτώ γκολ. Ο Σουλεϊμάνοφ ήταν σπουδαίος αναπληρωματικός και, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, σκόραρε κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 68 λεπτά. Και τον Αύγουστο του 2019, ο Σάπι βοήθησε με δύο τέρματα, για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Πόρτο. Χάρη στα γκολ του, η Κράσνονταρ κέρδισε εντυπωσιακά τους Πορτογάλους, επικρατώντας με σκορ 3-2. Εκείνη την εποχή, η μεταγραφική αξία του Σουλεϊμάνοφ εκτοξεύτηκε στο μέγιστο – η Transfermarkt τον αποτίμησε στα 12 εκατομμύρια ευρώ».

Και συνεχίζει:

«Ωστόσο, από το 2020, ο εξτρέμ σταμάτησε ξαφνικά να προοδεύει – άρχισε να παίζει λιγότερο και να εκτελεί λιγότερο αποτελεσματικές ενέργειες. Ο ίδιος ο Σουλεϊμάνοφ εξήγησε τι συνέβη: «Σίγουρα αποδίδω την πτώση μου στο παιχνίδι στον κορωνοϊό. Δεν αρρώστησα απλώς – ήμουν στο νοσοκομείο, είχα 32% βλάβη στους πνεύμονες. Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 40 βαθμούς και έμεινα τέσσερις ή πέντε μέρες. Με έβαζαν ενδοφλέβια κάθε δύο ώρες για να το κατεβάσω».

Η επιθυμία του Σουλεϊμάνοφ να πάρει περισσότερο χρόνο παιχνιδιού οδήγησε στο γεγονός ότι ο απόφοιτος του Κρασνοντάρ άρχισε να πηγαίνει δανεικός. Επαιξε τη σεζόν 2021/22 στην Τουρκία και μετά στο Ισραήλ. Τον Σεπτέμβριο του 2023 πήγε ξανά δανεικός στον Έλληνα ΑΡΗ: έχει ήδη παίξει τέσσερα ματς και έχει κάνει μία ασίστ».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button