ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια των Αρειανών πολιτικών ενώ φουντώνει ο πόλεμος

Ζούμε σε μια πόλη, όπου η λογική του «παιδομαζώματος», του ραγιαδισμού και της εξαγοράς των πάντων ξεχειλίζει με αδίστακτο, προκλητικό τρόπο και επιβάλλει να δημιουργούνται συνεχείς εστίες αντίστασης.

Λογικές που είτε προέρχονται από την πολιτική, είτε από την αθλητική σκηνή. Είναι το ίδιο έργο, αλλά σε αυτό το ίδιο έργο, εμείς δεν θα μείνουμε θεατές…

Το Yellow Radio δεν μπορεί να μείνει θεατής σε αυτά που γίνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση με αδίστακτο τρόπο, τόσο κυνικό. Δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του «χειροκροτητή», του αβανταδόρου, πολύ απλά γιατί το αντίθετο το επιτάσσει το DNA του, η φιλοσοφία του, ο χαρακτήρας του. Δεν μπορεί βάσει αυτών των… συστατικών να μείνει σε απαθή ρόλο, ειδικά όταν «καίει» η «πατάτα» των γεγονότων, όπως αυτά που βιώσαμε πρόσφατα.

Γι αυτά τα πολύ απλά για εμάς, αλλά εξόχως δύσκολα για κάποιους «δήθεν» και επιφανειακούς φαν των δεξιώσεων και των πάρτι, το Yellow Radio εκφράζει ξεκάθαρα και ανοιχτά την θέση του σε δυο καυτά θέματα:

  1. Το πολιτικό σύστημα, ο κρατικός μηχανισμός, οι υπηρεσίες που έχουν την ιερή αποστολή να προασπίζουν τα συμφέρονται και την ασφάλεια όλων, ΟΛΩΝ των πολιτών, ακροβατούν επικίνδυνα. Ειδικά σε αυτήν την πόλη που λέγεται Θεσσαλονίκη, μοιάζει να έχουν στρώσει το… κόκκινο χαλί στον χαλίφη των συμφερόντων, αγνοώντας στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ισονομίας, προστασίας των πολιτών. Γίνονται τεράστιες παραλείψεις, αβάντες, κάνουν… κέφια, ενώ απουσιάζει το κράτος δικαίου! Ταγοί του τόπου χορεύουν στο ντέφι των μεγαλοσυμφερόντων, με αποτέλεσμα να υπάρχει πια τεράστιος κίνδυνος να ζήσουμε όχι απλά ακραίες, αλλά και μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όσο είναι (;) νωρίς, προκειμένου να κοπεί ο ομφάλιος λώρος υποτέλειας κρατικού μηχανισμού και συγκεκριμένων συμφερόντων. Θα κλείσουν τα μάτια;
  2. Μπροστά σε αυτό το πολεμικό σκηνικό κι ενώ ανοιχτά έχει στοχοποιηθεί ένα τεράστιο κομμάτι του οπαδικού κινήματος του Άρη, όπως είναι οι οργανωμένοι, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ο σύλλογος, η οικογένεια του Άρη δεν χρειάζεται, δεν θέλει πολιτικούς (βουλευτές, δημάρχους, ευρωβουλευτές, δημοτικούς συμβούλους, πολιτικάντηδες όλου του τύπου), οι οποίοι θα δηλώνουν Αρειανοί, αλλά θα λειτουργούν ως «Πόντιοι Πιλάτοι» (μέρες πού είναι…) νίβοντας τα χέρια της αδιαφορίας και των δημοσίων σχέσεων.

Αρειανοί που ζητούν την ψήφο των φιλάθλων κι ενώ σπεύδουν με ταχύτητα… Γιουσέιν Μπολτ στις δεξιώσεις, στα πάρτι, στις… γκλαμουριές, εντούτοις απουσιάζουν από την πρώτη γραμμή της «μάχης», μένοντας στην θαλπωρή των μετόπισθεν και του θεαθήναι, στην νοοτροπία του «έλα μωρέ…»!

Όπως ο λαός βρίσκεται στα «χαρακώματα», αποτελεί επιβεβλημένη αποστολή των πολιτικών και πολιτικάντηδων να βγουν (τηρουμένων πάντα των αναλογιών) στην πρώτη γραμμή, να στηλιτεύσουν αυτά που συμβαίνουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Άλλωστε σε πρόσφατο σχόλιο μας, το είπαμε ανοιχτά: Η νοοτροπία «έχουμε κολλητιλίκια με την πολιτική», όπως και αυτούς που την προσκυνάνε κατά συνείδηση, «πουλώντας» συναίσθημα και Αρειανιλίκι, ως στάχτη στα μάτια δεν μας εκφράζουν. Είμαστε «απέναντι» από όλες εκείνες τις νοοτροπίες που καλλιεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και την έστειλαν να ζήσει τα χειρότερα χρόνια υποτέλειας. Συναλλαγή με τους καιροσκόπους, τους… σαλιάρηδες της εξουσίας μόνο για το «βόλεμα» και την συναλλαγή με το δημόσιο, είναι συμπεριφορές που μας φέρνουν… ναυτία.

Δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε λοιπόν…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button