Απόψεις

Η εξυγίανση, το χάδι και το Grexit

Τον περασμένο Αύγουστο ο Βαγγέλης Γραμμένος εκλέχθηκε πρόεδρος της ΕΠΟ, ευαγγελιζόμενος την εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχοντας συμπαραστάτες τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. 

Από τις πρώτες εξαγγελίες του νέου προέδρου, αμέσως μετά την εκλογή του, ήταν η δέσμευση για ισότητα αλλά και ισονομία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και η αλλαγή πορείας.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του είδαμε να βγαίνουν νύχτα αποφάσεις, να επιστρέφονται βαθμοί σε ομάδες αλλά και να ανοίγουν γήπεδα πριν από κρίσιμα παιχνίδια. Παράλληλα ακούσαμε μια εκκωφαντική σιωπή για ένοπλες εισόδους παραγόντων στους αθλητικούς χώρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΠΟ δεν καταδίκασε την ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά την ένοπλη είσοδο του πιστολέρο της Τούμπας, διέκοψαν το πρωτάθλημα, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία σε πολλές ΠΑΕ αλλά και πλήττοντας διεθνώς την εικόνα της χώρας.

Σχεδόν ένα μήνα αφότου διεκόπη το πρωτάθλημα, σήμερα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο ανακοίνωσε ότι κατοχυρώνει τον αγώνα με 0-3 στην ΑΕΚ, αφαιρεί 3 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ για το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο, 3 αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές ενώ ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα μπορεί να μπει στα γήπεδα για 3 χρόνια. Ποινή που από την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων χαρακτηρίζεται ως “χάδι” και έρχεται σε αντίθεση με τους διεθνείς κανονισμούς.

Συμπτωματικά η απόφαση ανακοινώθηκε αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον ΠΑΟΚ δημοσίως, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο εκπρόσωπος λοιπόν της FIFA, επηρεασμένος από τα γεγονότα στους αγώνες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, από τις συνεχείς διαμαρτυρίες κυρίως του Ολυμπιακού για τη διαιτησία, από την καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και βέβαια από την απόφαση του κ. Βασιλειάδη για τη διακοπή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου πρότεινε το GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το καράβι του ελληνικού ποδοσφαίρου βουλιάζει και θα πνιγούν όλοι είτε φταίνε είτε όχι. Τώρα, δεν χωράνε επιχειρήματα του στυλ “εσύ φταις, να πληρώσεις”. Η FIFA κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα, την γενικότερη κατάσταση και επιβάλει ποδοσφαιρική απομόνωση επ’ αόριστον. Επομένως, αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Επιτέλους, όλοι όσοι έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button