Ποδόσφαιρο

Η αφομοίωση στο νέο σύστημα και ο εξτρά παίχτης στο χώρο του κέντρου

Τόσo στα φιλικά που έδωσε ο Άρης στην προετοιμασία του αλλά και στους επίσημους αγώνες που έρχονται, ο Μίχαελ Ένινγκ εμπιστεύτηκε και θα εμπιστευτεί το νέο σύστημα που δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του στην προετοιμασία.

Το 4-3-3 που δουλεύτηκε από τον Γερμανό τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προϋποθέτει ασφυχτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο, με τον Άρη να διαθέτει το κατάλληλο υλικό για να επιτευχθεί αυτό, ενώ όπως παραδέχθηκε ο Ένινγκ αυτό πραγματοποιείται στο γήπεδο, με την μέχρι στιγμής εικόνα.

Το πλεονέκτημα που δίνει το νέο σύστημα είναι ο επιπλέον παίχτης στο χώρο του κέντρου, που δεν θα αφήνει χώρο στους αντιπάλους να κάνουν το παιχνίδι τους και κενά σημεία στο γήπεδο.

Για να μπορέσει όμως ένα νέο σύστημα να αφομοιωθεί πλήρως από μια ομάδα, μπορεί να πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ απαιτεί σκληρή δουλεία. Ο προπονητής του Άρη, ανέφερε συγκεκριμένα για αυτό πως… «Υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι κάτι που πρέπει να ωριμάσει κι αυτό για να έχει διάρκεια στην απόδοση, μπορεί να χρειάζεται μέχρι και δυο χρόνια για να υπάρχουν αυτοματισμοί στην εντέλεια, ειδικά για εμάς που έχουμε νέους παίκτες και θα έρθουν κι άλλοι».

Στον επερχόμενο αγώνα με την Λαμία, ο Μίχαελ Ένινγκ θα εμπιστευτεί στον χώρο του κέντρου τους Ματίγια, Τζέγκο και Σάσα, με τον Ισπανό να κρατά την θέση του μπροστά από τους αμυντικούς, ώστε με την ικανότητα του στα πόδια να προωθήσει μπαλιές στην μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη, με το σύστημα φυσικά να παραμένει σε 4-3-3.

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button