Γενικά

Η «Έλλη» έφτασε Καλαμαριά – Πότε ενώνεται με τη βασική γραμμή

Με εντυπωσιακό όπως αναμενόταν από τις προηγούμενες φορές τρόπο έφτασε σήμερα στον σταθμό «Καλαμαριά» στην περιοχή του δημαρχείου του ομώνυμου δήμου η Έλλη, ο ένας από του δύο μετροπόντικες.

Όσον αφορά τον Φρίξο, τον δεύτερο μετροπόντικα αναμένεται να φτάσει στο ίδιο σημείο λίγο μετά τις γιορτές όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.
Την ίδια ώρα φαίνεται να επιταχύνεται η ένωση της γραμμής της Καλαμαριάς με τη βασική γραμμή και το σταθμό «25ης Μαρτίου», η οποία αναμένεται να γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι και όχι σε έναν χρόνο, δηλαδή το φθινόπωρο του 2018, όπως προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής χρονοδιάγραμμα, έχει διανοιχτεί το 55% της σήραγγας από πλευράς Έλλης με επόμενο σταθμό αυτή τη φορά αυτό της Νομαρχίας τον ερχόμενο Ιανουάριο .

Η επέκταση Καλαμαριάς έχει συνολικά πέντε σταθμούς, είναι μήκους 4,78 χιλιομέτρων και έχει υπολογιστεί ότι από τη λειτουργία της θα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 65.000 επιβάτες, ενώ το υπόγειο τρένο θα φτάνει από τη «Μίκρα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον χρόνο των 15 λεπτών.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Τετάρτη παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία για τα οχήματα, ύστερα από έξι χρόνια, το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών στην περιοχή της Ανάληψης και μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα. Στη συγκεκριμενη περιοχή λόγω της παραμονής των λαμαρινών του μετρό επί εξαετίας αντί ενός έτους όπως προβλεπόταν δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα με τις επιχειρήσεις της περιοχής που είχαν «γονατίσει» οικονομικά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button