ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Η Έβερτον πουλήθηκε στον ιδιοκτήτη της Ρόμα

Αλλαγή σελίδας στη ιδιοκτησία της Έβερτον αποκάλυψε το βράδυ της Παρασκευής (14/6) το Sky Sports, αναφέροντας πως ο μεγαλομέτοχος της αγγλικής ομάδας, Φαρχάντ Μοσίρι ήρθε σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Νταν Φρίντκιν, ιδιοκτήτη (και) της Ρόμα, για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των «εφοπλιστών».

Η περιουσία του Φρίντκιν που αγόρασε τη Ρόμα το 2020, έχει εκτιμώμενη αξία 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε καταθέσει πρόταση απ’ τα μέσα της περασμένης εβδομάδας η οποία έγινε αποδεκτή το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6).

Ο Μοσίρι «συνδέθηκε» για ένα μεγάλο διάστημα με τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο 777 Partners, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 31 Μαΐου και οι συζητήσεις «κατέρρευσαν».

Ο Μοσίρι, πρώην μέτοχος της Άρσεναλ, αγόρασε για πρώτη φορά μερίδιο 49,9% στην Έβερτον το 2016. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, είχε αυξήσει το μερίδιό του στο 94,1% με εισφορά κεφαλαίου 100 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, παρά την επένδυση σχεδόν 650 εκατομμυρίων λιρών σε μεταγραφές για την ανοικοδόμηση της ομάδας, η Έβερτον είχε σταθερά προβληματική πορεία τα τελευταία χρόνια, δίνοντας διαρκώς μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό απ’ την Premier League.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button