Μπάσκετ

Ηρακλής – Άρης 82-66: Κάκιστος αμυντικά, «φτωχός» επιθετικά

Οι «κίτρινοι» μετά από ένα κάκιστο παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά, φεύγουν από το Ιβανώφειο με μια «βαριά» και δίκαιη ήττα με 82-66. Μοναδικοί που ξεχώρισαν από τον Άρη οι Γκάγκιτς, Φλιώνης και Μόρις.

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Άρη καθώς είδε τον Ηρακλή να μπαίνει με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι και να είναι ιδιαίτερα εύστοχος.

Στη διάρκεια του πρώτο πενταλέπτου οι γηπεδούχοι έφτασαν το σκορ στο 14-6, οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν με τους πολύ καλούς Φλιώνη και Μόρις, όμως το σκορ της πρώτης περιόδου είχε ασφαλή διαφορά (22-15) για τους «κυανόλευκους».

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε ακόμα χειρότερα για τον Άρη, ο οποίος ήταν κάκιστος αμυντικά, δίνοντας χώρους στον Ηρακλή, έχανε αμυντικά ριμπάουντ και στην επίθεση ήταν επιρρεπής στα λάθη με πολλές πάσες που δεν κατέληγαν σε κάποιον συμπαίκτη.

Έτσι, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τα παραπάνω πέτυχαν σημαντικά καλάθια των Γκάρετ και Χάνλαν η διαφορά μεγάλωσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 37-25.

ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με επτά πόντους που πέτυχε ο Γκάγκιτς στην τρίτη περίοδο, ο Σέρβος ήταν μία «πηγή ελπίδας» για τον Άρη, αλλά ομαδικά οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παρουσιάζουν κακή εικόνα και ασυνεννοησία στην επιθετική λειτουργία.

Γκάρετ και Χάνλαν συνέχισαν να είναι δημιουργικοί και αποτελεσματικοί, ο Μανωλόπουλος έβαλε σημαντικά τρίποντα, διευρύνοντας τη διαφορά ακόμα περισσότερο για να λήξει η τρίτη περίοδος 64-47 για τον Ηρακλή.

Στα τελευταία δέκα λεπτά Γκάγκιτς και Μόρις προσπάθησαν τα «ροκανίσουν» τη διαφορά με καλάθια κάτω από τη ρακέτα αλλά δεν ήταν αρκετά για να αλλάξει η κατάσταση.

Η άμυνα του Άρη δεν μπορούσε να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων και άφησε τους «κυανόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button