Μπάσκετ

Ηλιάδης: «Έχω τον Άρη στην καρδιά μου, είχαμε μιλήσει με την ομάδα – Να γίνει το σωστό με ΕΠΟ και πολιτεία»

Ο Σάββας Ηλιάδης μίλησε στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «στο λεωφορείο μπαίνω» για όσα συμβαίνουν στον μπασκετικό Άρη αλλά και για τη θέση του τεχνικού διευθυντή ακαδημιών που έχει αναλάβει στον Αίαντα Ευόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε στον Πάρη Τρικαλιώτη…

Για το νέο του ρόλο στο μπάσκετ: «Πριν ένα μήνα δέχθηκα μια πρόταση από τον Νίκο Παπαθανασίου. Έχουμε μια σχέση που κρατάει από το 1997 όταν πρωτοέπαιξα στον Αίαντα Ευόσμου. Τα τελευταία 2-3 χρονιά είχα συζητήσεις με άλλες ομάδες για τις υποδομές. Είναι ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Η πρόταση του Αίαντα με κέρδισε, έπαιξε κάποιο ρόλο και το συναίσθημα γιατί έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από αυτή την ομάδα. Θέλουμε να φέρουμε όσα περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, να αγαπήσουν το μπάσκετ, να τους μεταφέρουμε κάποιες αρχές πάνω στο μπάσκετ. Οι προπονητές πρέπει πρώτα να είναι παιδαγωγοί και μετά έρχονται οι λεπτομέρειες του μπάσκετ.

Δίπλα μου είναι τέσσερις άνθρωποι που με βοηθάνε πολύ, είναι οι Δημήτρης Ρουστέμης, Γιάννης Πανταχός, Δημήτρης Καρυπίδης, Βασίλης Χατζηνικολάου. Τρέχουμε ότι χρειάζεται η ακαδημία και νομίζω έχουμε βάλει τις βάσεις αλλά έχουμε ακόμα δρόμο και δουλειά. Είναι ένα πλάνο, ένα όραμα που έχουμε θέσει για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να ετοιμάσουμε παίκτες που θα μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο και να τροφοδοτήσουμε τις ομάδες που παίζουν στην Α1.

Για το αν παίζει τώρα μπάσκετ: «Τώρα είμαστε για… τον πάγκο. Μακάρι όμως να μας επιτρέψουν να κατέβουμε με τους Βετεράνους του Άρη και να το σηκώσουμε ξανά, όπως κάναμε πριν δύο χρόνια.

Για το αν είχε κάποια πρόταση από τον Άρη: «Με τον Άρη σε επίσημο επίπεδο δεν υπήρξε κάποια πρόταση. Είχε γίνει μια συζήτηση μόνο πριν 4-5 χρόνια, η οποία όμως δεν προχώρησε. Είχαμε συζητήσει για τη θέση του μάνατζερ και του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας».

Για τις επιστροφές παλιών παικτών σε άλλα πόστα στον Άρη και τη… δική του επιστροφή: «Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, τώρα είμαι αφοσιωμένος στον Αίαιντα. Είναι θετικό που έχουν έρθει ο Μιχάλης Ρωμανίδης και ο Χρήστος Ταπούτος στην ομάδα, είναι Αρειανοί και θα βοηθήσουν πολύ με τις εμπειρίες τους».

Για τον Άρη του σήμερα: «Υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα του παρελθόντος, τα ban, η ΕΕΑ. Αλλά πιστεύω ότι ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Λευτέρης Αρβανίτης κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Αγωνιστικά ο Τζούιστον ξέρω ότι προέρχεται από το Όρεγκον, ένα κολλέγιο που βγάζει καλούς παίκτες.  Το γρήγορο μπάσκετ είναι πλέον το σύγχρονο και οι ξένοι που έχουν έρθει στον Άρη έχουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να το υποστηρίξουν».

Για όσα έζησε με τον Άρη: «Με τον Άρη έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Δεν είναι μόνο τα τρία χρόνια που έπαιξα. Ήταν η Ευρωλίγκα, ήταν όλα τα sold out ματς, η φανταστική ατμόσφαιρα, όλη η πόλη ζούσε για τα παιχνίδια. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό μου είναι πολύ μεγάλη και αμοιβαία. Δεν το κρύβω ότι είμαι Αρειανός. Όποτε μπορώ θα έρθω στο γήπεδο να δω κάποιο παιχνίδι και έχω τον Άρη στην καρδιά μου».

Για τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα: «Ήθελα να είμαι στην πορεία αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν στο γήπεδο μέχρι αργά. Είναι πολύ λυπηρό να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις εκτός αγωνιστικών χώρων που αδικούν την ομάδα. Ελπίζω να γίνει το σωστό με την πολιτεία και την ΕΠΟ και να αλλάξει αυτή η απόφαση γιατί είναι πολύ άδικη για την ομάδα μας».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button