Μπάσκετ

Ζεϊμπέκης: “Ο Καστρίτης ξεκλείδωσε την ομάδα – Εγώ θέλω να είμαι δίπλα στην ομάδα μου στα δύσκολα”

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, δημοτικός σύμβουλος και μέλος της «κιτρινόμαυρης» οικογένειας και του μπάσκετ, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό x-press” με τον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο.

Για τον φετινό μπασκετικό Άρη

Πιστεύω ότι ήταν θέμα ψυχολογίας. Με τον κ. Αγγέλου είχα συνυπάρξει. Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθη, μπορεί να κάνουν στραβά όμως κρίνονται με την πορεία τους. Ήμουν υπέρ του να έρθει ο κ.Καστρίτης, αποδείχτηκε σωστό. Το θέμα ήταν η ψυχολογία που άλλαξε στους παίκτες και δεύτερον ήταν πως λειτούργησαν περισσότερο οι άσσοι της ομάδας, κάτι που έλειπε από την αρχή της χρονιάς. Είδαμε ότι είχαμε αγωνιστική βελτίωση από τον Μποχωρίδη, τον Φλιώνη, τον Νταλό και τον Τολιόπουλο ο οποίος στο δεύτερο παιχνίδι του στον Άρη έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην καριέρα του.

Για την δυναμική και την πίεση των προπονητών που αναλαμβάνουν τον Άρη

Είναι αυτό στον Άρη που λέγεται* αν δεν το ζήσεις, δεν το ξέρεις ή αν δεν είσαι παίκτης ή παράγοντας, δεν μπορείς να το καταλάβεις. Αν δεν έχεις πάρει ευθύνη για την φανέλα του Άρη δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτή η φανέλα μπορεί να σε απογειώσει και να σε βγάλει σε αυτό το υπέροχο ταβάνι του Παλέ, αλλά μπορεί να σε βυθίσει και 20 μέτρα μέσα. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις μόνο αν πατήσεις μέσα στο σανίδι του Παλέ. Όπως σε «σηκώνει» ο κόσμος και σε απογειώνει και σε τρελαίνει και λες ότι μπορεί να μην είμαι εγώ αυτός που κάνω αυτά τα πράγματα ξαφνικά μπορεί να νιώσεις τέτοια ταπείνωση, τέτοιο βάρος της φανέλας το οποίο μπορεί να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις. Με τις ήττες, τις απαιτήσεις του κόσμου, τον τρόμο των τελευταίων θέσεων, τις προηγούμενες χρονιές και την έλλειψη υπομονής άρχισαν να πιέζονται προπονητές, παίκτες και παράγοντες.

Για τον Καστρίτη

Ξεκλείδωσε την ομάδα και φάνηκε αυτό από το σκορ.

Και πέρσι το ίδιο πράγμα έγινε με τον κ. Αγγέλου. Ήρθε, πήρε την ομάδα από τον κ. Γιαννάκη και άλλαξε ψυχολογία. Ίδια ομάδα είναι δεν κάναμε καμία προσθήκη από πέρσι. Ίδιοι ακριβώς, όχι από θέμα παικτών. Απλώς με το ξεκλείδωμα αυτό και με την καλύτερη πορεία του Άρη ενδεχομένως να «ανοιχτούν» και τα χέρια του κ. Γουλιέλμου για να δει καλύτερα το μπαντ και να κάνει έναν καλύτερο προγραμματισμό για την ομάδα, για τα έσοδα, για τα έξοδα και να λειτουργήσει με γνώμονα το αύριο όχι το σήμερα. Πάει η χρονιά η φετινή. Ο Άρης αυτό που είναι θα το κάνει και θα το τελειώσει.

Για τον Γουλιέλμο

Διευκολύνει  η τωρινή κατάσταση τον μεγαλομέτοχο να δει τα πράγματα πιο ήρεμα. Όταν τον βλέπω στον Παλέ μιλάμε. Όχι κάτι ιδιαίτερο, δεν θέλω να ενοχλώ. Ο κ. Γουλιέλμος ξέρει οτιδήποτε και οποτεδήποτε με χρειαστεί είμαι δίπλα στην ομάδα του το έχω πει, του το έχουν πει κι άλλοι. Είμαι στην διάθεση του άμα χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια. Για τα χρέη δεν ξέρει κανένας πέρα από τον κ. Γουλιέλμο. Υπάρχει το κενό διάστημα με τον κ. Λάσκαρη που χάσαμε την μπάλα.  Όποιος μιλήσει με νούμερα εκτός του κ. Γουλιέλμου θα πει ψέματα. Δεν είναι μόνο το ότι έχει πληρώσει έξοδα, η ομάδα πρέπει να πληρώνεται. Έχει τρέχοντα έξοδα. Και  πέρσι που ήμουν μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια αυτό που κοίταζα να κάνω είναι να πληρώσω οτιδήποτε μου ερχόταν μπροστά για να λειτουργήσει η ομάδα. Δεν είχα τον χρόνο να μπω στην διαδικασία του χρέους του Άρη για να έχω πλήρη εικόνα. Είχαμε επείγοντα θέματα, καθημερινότητας οπότε δεν είχαμε το περιθώριο να κοιτάξουμε πίσω. Πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και δεν πρέπει να το ζητάνε μόνο οι φίλαθλοι. Πρέπει να γίνονται και λόγω σωστής λειτουργίας ενός συλλόγου.

Για τα δημοσιεύματα περί Αρειανών επενδυτών

Συζητήσεις μπορεί να γίνονται πολλές. Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο. Αλλά πιστεύω ότι ο Άρης είναι γωνία μαγαζί και πάντα θα υπάρχει ενδιαφέρον απ’ όλους. Όσο πιο υγιής είναι τόσο περισσότερο ενδιαφέρον υπάρχει.  Αρκεί να είναι σωστά και προγραμματισμένα τα πράγματα. Οποιοσδήποτε σωστός επιχειρηματίας δεν θα έμπαινε για να χάσει τα λεφτά του. Μπορεί να τα δανείσει, να τα επενδύσει, να τα βάλει για κάποιο διάστημα αλλά θα κοιτάξει μακροπρόθεσμα, σιγά-σιγά να τα πάρει. Απλώς ο Άρης θέλει μια τριετία καλής συντήρησης και προγραμματισμού με ανθρώπους δίπλα του που τον αγαπούν και δεν θα του κάνουν ζημιά.

Για τις εκλογές

Έχουμε εκλογές τον Μάϊο. Εγώ θα κατέβω με τον κ. Ταχιάο, θα συνεχίσω δηλαδή την προσπάθεια. Είναι άνθρωπος εκτός πολιτικής και Αρειανός.

Εγώ από την πλευρά μου, λέω αυτά που κάνω και τις πράξεις μου τις κάνω πραγματικότητα. Τόσο μπορώ, τόσο βοηθάω αλλά όταν με χρειάζεται η ομάδα είμαι εκεί. Εύχομαι η ομάδα, σαν σύλλογος, να μην χρειαστεί κανέναν μας και να πηγαίνει μόνη της στα καλύτερα επίπεδα. Αλλά όταν χρειάζεται βοήθεια η ομάδα δεν μου αρέσει να ακούω λόγια, θεωρίες και όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή να φεύγουν όλοι και να μένουμε 5-10. Εγώ θέλω να δω εκείνη την στιγμή τον Αρειανό. Όταν πάει καλά η ομάδα όλοι είμαστε καλά και τότε θα είναι όλοι στην ομάδα. Εγώ δεν θέλω να είμαι εκείνη την ώρα δίπλα στην ομάδα, εγώ θέλω να είμαι στα δύσκολα. Το θέμα είναι πως τους επώνυμους π.χ. τους βουλευτές, τους υπουργούς τους χρειάζεσαι στα δύσκολα.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button