Μπάσκετ

Ζεϊμπέκης: «Η συνέλευση να εγκρίνει το πλάνο του Α.Σ – Έταξε πολλά ο Γουλιέλμος και δεν έκανε ούτε τα μισά»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Ζεϊμπέκης.

Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, πρώην μέλος του ΔΣ της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ και πλέον αντιδήμαρχος καθαριότητας στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μίλησε για την συνεισφορά του δήμου σε θέματα της πόλης αλλά και στις υποθέσεις του Άρη, τόνισε πως τα λάθη που έγιναν στον μπασκετικό Άρη στο παρελθόν δεν πρέπει να ξαναγίνουν ενώ στο τέλος έδωσε ελπίδες σωτηρίας αν φυσικά όλα γίνουν φανερά και ο καθένας αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Ήταν έντονο το πρόβλημα με τα σκουπίδια της πόλης..

Ισχύει, ο όγκος ήταν πολύς και πόσο μάλλον τώρα που ο κόσμος ήταν συνέχεια μέσα λόγω κορωνοϊού. Πιστεύω τα καταφέραμε καλά, κρατήσαμε την πόλη καθαρή, την πλύναμε δύο φορές αυτόν τον μήνα και πηγαίνουμε για την τρίτη, κάναμε οποιαδήποτε δράση προκειμένου να στηρίξουμε το υγειονομικό κομμάτι και με τις οδηγίες από το Υπουργείο, να πλύνουμε δηλαδή τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πάντα. Πιστεύω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα και λειτουργήσαμε καλά σε αυτό το κομμάτι.

Μπορεί να υπολογιστεί ο όγκος των σκουπιδιών στην πόλη;

Υπολογίστε πως οι τόνοι σκουπιδιών στην Θεσσαλονίκη είναι από 200 έως 400. Καταλαβαίνουμε γιατί υπήρξε αυτή η αύξηση, όταν και ο άλλος είναι κλεισμένος στο σπίτι του τόσο καιρό αλλά υπήρξαν σχετικές διακυμάνσεις, μια εβδομάδα ήταν καλύτερα την επόμενη λιγότερο καλά. Για παράδειγμα την Μεγάλη Εβδομάδα ήταν πιο «ήσυχα» τα πράγματα ενώ μετά Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα αυξήθηκαν. Ευτυχώς τόσο η υπηρεσία όσο και τα παιδιά που δουλεύουν σε αυτό, δεν σταμάτησαν καθόλου, δεν κάναμε περικοπές ούτε σε άδειες ούτε σε προγράμματα ούτε σε βάρδιες κτλ. Δουλέψαμε όπως δουλεύαμε κάθε μέρα και μπορέσαμε να ανταπεξήλθαμε.

Πως θα «καθαρίσει» ο ποδοσφαιρικός Άρης από τα ban και ο μπασκετικός από τα προβλήματα;

Υπάρχουν αρμόδιοι γι’ αυτό τόσο ο κύριος Καρυπίδης όσο και ο κύριος Αρβανίτης. Εμείς από την πλευρά μας ό, τι χρειαστεί και ό, τι μπορούμε θα το κάνουμε. Δεν είναι ούτε για να ρωτάτε ούτε για να απορείτε, φυσικά. Το θέμα από εκεί και πέρα είναι το αν μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε αλλά και τι να κάνουμε.

Πιστεύω ότι ο κύριος Καρυπίδης έχει και τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Και εγώ έχω περάσει από το διοικητικό του Άρη τρία χρόνια, ξέρω το πώς γίνεται. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνεργάτες. Όταν έχεις καλούς συνεργάτες, έχεις καλά «πόδια» και μπορείς να βασίζεσαι, μπορείς και λειτουργείς. Όταν δεν έχεις καλούς συνεργάτες, μπορεί να κάνεις και λάθη τα οποία βέβαια τα «χρεώνεται» ο επικεφαλής. Πάντα έτσι είναι η διοίκηση. Και σε εμένα πχ, αν ένας προϊστάμενος στην υπηρεσία κάνει λάθος, θα το χρεωθώ εγώ. Αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου.

Εδώ τίθεται το ζήτημα απόδοσης δικαιοσύνης και ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει και με την «φωνή» του αλλά και με τις επαφές του.

Αν ο κύριος Καρυπίδης νομίζει ότι μπορούμε εμείς σαν δήμος να βοηθήσουμε, να έρθει σε μια επαφή μαζί μου, τον δήμαρχο. Υπάρχουν κι’ άλλοι Αρειανοί και στον δήμο φυσικά, μπορούμε άμεσα να έρθουμε σε μια επαφή, να μας πει τι πρέπει ή τι θέλει να κάνουμε και θα το κάνουμε.

Θα υπάρξει συστράτευση;

Εννοείται!

«Στριμώχνετε» με την καλή έννοια πάντα τον δήμαρχο για θέματα του Άρη;

Δεν είδατε την δήλωση του; Είναι δήμαρχος όλης της πόλης και πιστεύω πως θα το δείξει, δε αμφιβάλλω για αυτό. Γι’ αυτό ξαναλέω, αν έρθει κοντά μας ο εκάστοτε πρόεδρος, μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ή της ΠΑΕ, δεν θα του αρνηθούμε κάτι. Απλώς και εμείς πρέπει να ξέρουμε πού μπορούμε και ποιοι να βοηθήσουμε για να κάνουμε και τις ανάλογες κινήσεις.

Ο Άρης πρέπει πρώτα να έχει σχέδιο και μετά να πάει στους υπόλοιπους.

Αυτό ακριβώς. Αν για παράδειγμα αύριο μεθαύριο αποφασιστεί πως κάτι θα γίνει με το γήπεδο, μια αλλαγή ή το οτιδήποτε, δεν πρέπει ο Άρης να μας πει πως ακριβώς θέλει να το φτιάξουμε; Ο δήμος θα το πει; Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Δεν γίνεται μόνο να ζητάς βοήθεια, κολύμπα και λίγο…

Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να διορθώσει τα λάθη του και να αποδώσει δικαιοσύνη στο θέμα του Άρη;

Ναι, αλλά πάντα μέσα από το σπίτι σου πρέπει να ξεκινάς. Αν δεν ενδιαφερθεί δηλαδή το ποδόσφαιρο της Ελλάδας, τι συζητάμε τώρα; Τζάμπα λειτουργούμε και είναι κρίμα. Πρέπει να γίνει ένα Restart σε όλη την διαδικασία του πρωταθλήματος του ποδοσφαίρου, να υπάρχει αξιοπιστία για οτιδήποτε γίνεται, από το καλό μέχρι το πιο κακό, από τιμωρία μέχρι έπαινος και να αποδίδονται κατηγορίες και εύσημα σε όλες τις ομάδες και σε κάθε παίκτη. Τώρα ό, τι και αν γίνεται με τα σωματεία, κάνουμε διάφορους συνειρμούς με το μυαλό μας και προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα πάντα.

Αυτά υποτίθεται θα καταγραφούν στο μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης με την FIFA που θα έχει δύο υπογραφές. Εκεί μπαίνει ο Άρης και ζητά να μπει το θέμα του με την παλιά και την νέα ΠΑΕ.

Φυσικά, Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τα ελέγχουμε όλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς και ο κόσμος αλλά και οι νομοθεσίες είναι έτσι που πρέπει να τα ελέγχουμε όλα!

Αυτό που μας «γεννά» ερωτηματικά είναι πως στο θέμα της δολοφονίας του Τόσκο, ο δήμαρχος κύριος Ζέρβας δεν πήρε θέση.

Ρωτήθηκε και δεν απάντησε; Και αν ρωτήθηκε και δεν απάντησε, ίσως είναι και η απάντηση αυτή. Είναι καταστάσεις πολύ άσχημες για την πόλη μας και επειδή είμαι και φίλαθλος της Premier League, κρίμα δεν είναι να πηγαίνεις σε ματς στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα να μην μπορείς να πας το παιδί σου όταν είναι 5 ή 8 χρονών; Είναι κρίμα, έχει κερκίδες που φοβάσαι να πας.

Κεφάλαιο μπάσκετ, τι πιστεύετε πως θα συμβεί; Βοηθά μια επιστολή τελικά ή είναι καλύτερη η άμεση επαφή;

Οι επιστολές σχετίζονται με το τυπικό κομμάτι, δηλαδή και εγώ το έκανα. Απλώς γνωστοποιείς στις υπηρεσίες το τι κάνεις και στον δήμο και σε όλες τις επιχειρήσεις, το γραπτό μένει. Έτσι πρέπει να λειτουργούν και τα σωματεία και οι πρόεδροι και πολύ καλά έκανε και ο Α.Σ και η ΚΑΕ και όλοι. Από την άλλη και ο κύριος Γουλιέλμος ό, τι και αν κάνει θα πρέπει να το στείλει και εγγράφως. Εφόσον είναι ένας άνθρωπος που τα γνωρίζει καλά, θα κάνει αυτό που πρέπει. Από εκεί και πέρα, θα θέλει εκ νέου μια καλή στελέχωση με νέους, πιστεύω θα είναι αυτό που θέλει ο κύριος Αρβανίτης και όλοι οι Αρειανοί, οπότε να μπορέσει να έρθει πάλι μια καλή διοίκηση.

Εσείς προτρέπετε δηλαδή να δώσει τις μετοχές άμεσα στον Ερασιτέχνη ο Γουλιέλμος σωστά;

Νομίζω πως δεν έχει κάποια καλύτερη λύση. Να σας πω κάτι, έχω να βγω σε ραδιόφωνο από πέρσι τον Αύγουστο. Ήμουν ο τελευταίος που διαμαρτυρόμουν για τον κύριο Γουλιέλμο, ήταν τότε που είχαμε δυσανασχετήσει με την όλη διαδικασία του, ήμουν εγώ που κατηγορήθηκα ότι πήγα να κάνω την «διοίκηση του βουνού». Κάναμε μαζί με τον Λευτέρη Αρβανίτη την γενική συνέλευση στο Παλέ, τελικά δεν ακουστήκαμε. Ένα προσωπικό μου παράπονο σας εκφράζω αυτή την στιγμή. Έλεγα μέχρι τέλους, ότι ο Γουλιέλμος κάνει λάθος διαχείριση, διαφωνούσα και από αρειανής πλευράς μάλιστα. Από εκείνη την στιγμή και μετά ούτε ασχολήθηκα ούτε ξανά ρωτήθηκα για κάτι, δυστυχώς βλέπω ότι δικαιώνομαι και δεν ήταν αυτό το ζήτημα. Μπορούμε να τα διορθώσουμε; Θα τα διορθώσουμε, ο Λευτέρης (Αρβανίτης) είναι ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ας πάρει τους ανθρώπους που θα τον βοηθήσουν και ο καθένας να κάνει την δουλειά που ξέρει και πρέπει να κάνει.

Πως τα προσεγγίζατε εσείς τα εξής δεδομένα: Ερασιτέχνης από την μια που λέει «δώσε μας τις μετοχές, έχουμε πλάνο που θα το πούμε στην γενική συνέλευση» και Γουλιέλμος «θέλω να δω πρώτα το πλάνο»;

Δεν θεωρώ πως είναι κακό αν του πει κάτι τέτοιο ο κύριος Αρβανίτης. Εφόσον έχει σχέδιο μπορεί να το πει έστω και προφορικά για αρχή αφού θα τεθεί και επισήμως στην γενική συνέλευση. Μπορεί ακόμη και με την τωρινή κατάσταση να πραγματοποιηθεί η συνέλευση, θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις και όσοι μπουν μέσα, θα βάλουν μάσκα.

Αν λέμε για παράδειγμα γίνει σε μια εβδομάδα η γενική συνέλευση, εκεί ο κύριος Αρβανίτης θα πρέπει να καταθέσει επισήμως την θέση του. Οπότε εκεί ο κύριος Γουλιέλμος δεν θα μπορεί να πει «εμένα δεν μου το ανέφερε». Θα έχει δημοσιοποιηθεί. Αφού μάλιστα ζητάει το πλάνο, οφείλουμε να το δώσουμε και εφόσον υπάρχει, το κάνεις και επίσημα, το καταθέτεις στην γενική συνέλευση και εκεί πλέον ο μόνος που θα λογοδοτήσει είναι ο κύριος Γουλιέλμος προς τον κόσμο.

Πρέπει να δοθεί άμεση λύση και πράξη!

Εμείς ήμασταν από τους πρώτος που αντιδράσαμε και προσπαθήσαμε να κάνουμε την αλλαγή, αλλά στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Ας μην γίνει πάλι το ίδιο όμως. Παρουσιάστηκε σαφές σχέδιο, ήμουν αντίθετος στο θέμα του Ban. To Ban θέλει χρόνο και λεφτά που δεν υπάρχουν. Επειδή ήμουν στην διοίκηση και τα γνώριζα αυτά, θέλαμε 150.000 ευρώ κάθε μήνα συν τα πάγια έξοδα της ομάδας. Έλεγα ότι μέχρι τον Δεκέμβριο, μετά δεν θα αντέξουμε. Οπότε ξεκινάς έναν προγραμματισμό διετίας για να κλείσεις τα Ban, κάνεις την ομάδα όπως έλεγε ο προπονητής που έφυγε, μια ομάδα ελληνική ή με το Ban, να είσαι σίγουρος αγωνιστικά πως η ομάδα θα κατέβει και θα είσαι αξιοπρεπής χωρίς να φοβάσαι αν θα πέσεις ή όχι, όπως τώρα.

Παγιδεύτηκε η οικογένεια του Άρη σε μια «πρεμούρα» και λόγια του κόσμου όπως «μας υποσχέθηκες τα Ban, λύσε τα Ban».

Εγώ το έλεγα όμως από πριν, πρέπει να το δούμε επιχειρηματικά. Βλέπω την κατάσταση ως έχει και σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω; Ή έχω τα 500 χιλιάρικα και λέω πως τα πληρώνω «χθες» και κάνω τους διακανονισμούς και λύνω το θέμα; Αφού δεν έχω αυτά τα χρήματα, ξεκινάω σιγά σιγά και σταδιακά τα σβήνω, κάνω έναν προγραμματισμό διετίας, σε 2-3 χρόνια έχω καθαρίσει την ομάδα, μπαίνω σε άλλη διαδικασία, ενημερώνω τον κόσμο για όσα θα κάνω, έχω μια αξιοπρεπή ομάδα, δίνω βάση και στα «παιδιά» μου τα ελληνόπουλα. Ο Γιάννης Καστρίτης είχε δίκιο από τότε, ήμουν υπέρ του και είχε δίκιο όταν έλεγε ότι μπορεί να μείνει στον Άρη και να κάνει ομάδα με ban. Και από την άλλη στον Σούλη Μαρκόπουλο έταξαν πολλά.

Ποια είναι η δική σας άποψη; Μπορεί να σωθεί ο Άρης;

Μην ξεχνάμε είναι και το θέμα του Παλέ που ο κύριος Γουλιέλμος είχε δηλώσει πως επί Σύριζα θα το τελειώσει και το άφησε τελικά μισό. Ας κοιτάξουμε μπροστά, η ομάδα σώζεται, έχει κόσμο που την αγαπά ακόμη και σήμερα δέχομαι μηνύματα. Μπορεί να σωθεί απλώς επειδή δεν μπορώ να έχω ούτε στον εαυτό μου πχ εμπιστοσύνη, πρέπει τα πράγματα να γίνονται όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται και πιο γρήγορα. Πρέπει να μπει τέλος στην κωλυσιεργία και στο «κρυφτό», όλα φανερά πλέον.

Όταν έγινε και η συζήτηση στην γενική συνέλευση, μέσω ενός συναδέλφου σας προέκυψε τελικά ένα ραντεβού μεταξύ εμού και του κυρίου Γουλιέλμου επειδή είχαμε έρθει σε αντιπαράθεση. Ακόμη περιμένουμε τηλέφωνο, ακόμη περιμένουμε εκείνο το ραντεβού. Ο κύριος Γουλιέλμος δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Πρέπει να αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του.

Αυτό ακριβώς. Φτάνει πια με το να παίζουν όλοι στην πλάτη του Άρη. Υπάρχει κόσμος που υποφέρει, κόσμος που πονάει, που στεναχωριέται και υπάρχει και κόσμος που αγαπάει και το κάνει με την ψυχή του και την καρδιά του. Δεν δικαιούται κανένας να παίζει στην πλάτη του κόσμου γιατί σας είπα, μπορεί να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή σου, ομάδα δεν αλλάζεις ποτέ!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button