Ποδόσφαιρο

Ζήνδρος: Η σχέση του με τον Κώστα Ισαακίδη, η επιστροφή του Άρη στο γήπεδο και η κατάκτηση του Κυπέλλου

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Ζήνδρος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε φυσικά για τον Κώστα Ισαακίδη και τον γιο του που σήμερα «έφυγε» από την ζωή σε νεαρή ηλικία βυθίζοντας σε πένθος την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στην… επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δράση, στον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής αλλά και στην επιθυμία όλων για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Άρη!

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Σήμερα είχαμε μια άσχημη είδηση για την οικογένεια του Άρη καθώς ο Κώστας Ισαακίδης έχασε τον γιο του.

Ακριβώς και δεν υπάρει κάτι χειρότερο για έναν γονέα από το να χάνει το παιδί του, να θάβεις το παιδί σου. Η τελική διάγνωση ήταν πως είχε περιτονίτιδα. Είχε ένα πρόβλημα υγείας που μάλλον δεν αντιμετωπίστηκε σωστά. Προσπάθησα να μιλήσω με τον κολλητό μου, τον Κώστα Ισαακίδη αλλά και εκείνος όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσε να μιλήσει, είναι τραγικά αυτά που συμβαίνουν. Γνωρίζω ότι δεν αντιμετωπίστηκε σωστά και όταν τελικά έγινε η επέμβαση, ήταν αργά.

Βρίσκεται στην Ελλάδα ο Κώστας Ισαακίδης;

Ναι, κανονικά ζει στην Βουλγαρία αλλά τώρα επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω του γιου του, ήταν εδώ στο Διαβαλκανικό στην Θεσσαλονίκη. Ό,τι και να πεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο. Δεν σχετίζεται ο θάνατος του με τον κορωνοϊό, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για ιατρικό λάθος.

Ήταν το μοναδικό παιδί του;

Όχι, έχει και μια κόρη!

Ένας από τους πιο «ντελικάτους» παίκτες ο Ισαακίδης, σωστά;

Ακριβώς, ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, απλώς είχε ατυχίες με τραυματισμούης κλτ και γι’αυτό νομίζω ότι δεν έδειξε ούτε το ελάχιστο των δυνατοτήτων που είχε. Θα μπροούσε να είναι ένας εκ των κορυφαίων που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γενικώς περάσαμε δύσκολα αυτές τις μέρες, τι πιστεύετε εσείς;

Σίγουρα, υπάρχει μια γενική αποδοχή ότι κινηθήκαμε γρήγορα και με πολύ λίγα θύματα σχετικά και αναλογικά, νομίζω ότι αντιμετωπίστηκε αρκετά καλά όλη η κατάσταση. Βέβαια μένει το υπόλοιπο κομμάτι, η επανεκκίνηση που λέμε που θα είναι αρκετά δύσκολη. Θέλει την ίδια προσοχή και προσήλωση.

Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να προσαρμοστεί η οικονομία;

Νομίζω ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν χρόνο για να μπορέσουμε να πούμε ότι φτάνουμε στα προ-κρίσης δεδομένα και αυτό θα δημιουργήσει βέβαια πολλά επακόλουθα, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν καν, άλλες θα «βουλιάξουν», θα χρειαστεί πολύ μεγάλη βοήθεια από το κράτος για να ορθοποδήσουν και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος τουλάχιστον για αυτή την χρονιά. Απαραίτητο φυσικά σε όλα αυτά είναι το να βρεθεί και το εμβόλιο, αν δεν βρεθεί, όλη αυτή η κατάσταση θα ανακυκλώνεται. Είναι σκληρή εμπειρία, όπως φαίνεται η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί του χρόνου.

Μοιραία υπάρχουν επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μια ομάδα όπως ο Άρης που βασίζεται στα εισιτήρια. Πρέπει να βρεθούν τρόποι για να αντέξει οικονομικά.

Δεν ξέρω αν θα είναι χωρίς κόσμο ή αν θα επιτραπεί κάποια στιγμή με μάσκες και με τις απαραίτητες αποστάσεις. Η μόνη λύση για εμάς τουλάχιστον που δεν έχουμε τον μεγαλομέτοχο, είναι λίγοι φίλαθλοι που να πληρώνουν ίσως ένα μεγαλύτερο αντίτιμο, να μπορέσουν έτσι να βοηθήσουν ομάδα.

Όσοι δηλαδή έχουν την δυνατότητα να δώσουν κάτι παραπάνω και ίσως να υπάρχει τρόπος ενίσχυσης της ομάδας.

Ακριβώς. Το επόμενο είναι πως αν τελικά επιτραπεί κόσμος στο γήπεδο, το αντίτιμο να είναι κάπως μεγαλύτερο ή σε κάποιες θύρες π.χ, για να μπορέσει να ενισχυθεί έτσι η ομάδα. Στα play off έτσι κι’αλλιώς ξέρουμε πως το γήπεδο θα γέμιζε, όλοι αυτό περιμέναμε και θα ήταν πολύ μεγάλη βοήθεια. Δυστυχώς, ήρθε την χειρότερη στιγμή.

Ο Άρης πρέπει να μπει στην διαδικασία να πουλήσει έναν ή δυο παίκτες;

Εγώ θα έλεγα να μην πουλήσουμε κανέναν και να πάρουμε δυο παίκτες ακόμη, αυτό θα ήταν το ιδανικό. Όμως, έτσι όπως είναι τώρα διαμορφωμένη η κατάσταση, αν έρθουν κάποιες καλές προσφορές θα δει και ο πρόεδρος ως αρμόδιος και οικονομικός πυλώνας της ΠΑΕ, το συμφέρον της ομάδας και από εκεί και πέρα αν οι προσφορές είναι ακλές δεν μπορείς να βάλεις «φρένο» στην εξέλιξη των παικτών και να μην πάρουν μεταγραφή. Στην τελική μετά από όλα αυτά, το ποδόσφαιρο παραμένει επαγγελματικό.

Άρα να πουλήσει αλλά όχι να… ξεπουλήσει σωστά; Να κοιτάξει πρώτα το συμφέρον του.

Ακριβώς και βεβαίως να αντικατασταθούν αυτοί οι παίκτες με άλλους ίσως πιο μικρούς οικονομικά. Έτσι και αλλιώς τα έχουμε ξαναδει αυτά στον Άρη πολλές φορές και καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, πως δεν υπάρχει αναντικατάστατος παίκτης, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά (γέλια). Το ποδόσφαιρο πλέον είναι τόσο ομαδικό που κάθε παίκτης έχει αντικαταστάτη.

Οι στόχοι του Άρης είναι ξεκάθαροι και στα play off και στο Κύπελλο!

Αυτό, το Κύπελλο! Νομίζω πως η Ευρώπη δεν μπορεί να μας «ξεφύγει» αλλά από εκεί και πέρα το θέμα είναι ο τίτλος, το Κύπελλο είναι ο βασικός μας στόχος ξεκινώντας φυσικά από το ματς με την ΑΕΚ. Δεν είναι καθόλου εύκολο, νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει στρώσει αλλά το θέμα είναι πώς θα επιστρέψουν οι παίκτες και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Όλα παίζουν ρόλο. Ας είμαστε και εμείς μια φορά λίγο τυχεροί, να πάμε σε έναν ακόμη τελικό και αυτή την φορά να το σηκώσουμε.

Αν είχε κόσμο η ρεβάνς στο Χαριλάου, ο Άρης θα ήταν το απόλυτο «φαβορί».

Εννοείται αυτό, είναι και το πιο μεγάλο μειονέκτημα. Ας ελπίσουμε όμως ότι και εμείς θα έχουμε για μια φορά την τύχη με το μέρος μας και να περάσουμε εμείς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button