Μπάσκετ

“Ευκαιρία για όλους ο Άρης, να την αρπάξουν από τα μαλλιά”

Ο προπονητής μπάσκετ, Στράτος Κουκουλεκίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για τους πυρόπληκτους:

Είμαστε κοντά τους σε αυτούς μου μείνανε και χάσανε τα πάντα αλλά και σε αυτούς που φύγανε τόσο άδικα, οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική. Η νέα γενιά που έρχεται ευελπιστώ να έχεις διαφορετικές παραστάσεις και όνειρα.

Για το ότι εργάστηκε σε τρεις διαφορετικές ηπείρους:

Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η επιτυχία που έγινε στην Κίνα πιστεύω ότι αντανακλά σε όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ. Δεν το παίρνω προσωπικά. Ήταν μία πολύ μεγάλη στιγμή, ένας μεγάλος σταθμός που ο προορισμός δεν έχει καθοριστεί. Μέχρι τον επόμενο και τα παιδιά που δουλεύουν στο εξωτερικό μπορούν να περιμένουν μεγάλες επιτυχίες. Οι τρις ήπειροι είναι η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική. Μπόρεσα και πήρα στοιχεία κουλτούρας από κάθε χώρα, κάθε ήπειρο. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να ασχολούμαι με κομμάτια που έχουν σχέση με τον πολιτισμό. Μιλούσα πάρα πολύ για την Ελλάδα στην Κίνα και την Αφρική αλλά και αυτοί μου μιλούσαν πολύ εμπεριστατωμένα για τον ελληνικό πολιτισμό.

Για τον μπασκετικό Άρη:

Η περσινή χρονιά ήταν μία τραγωδία όσον αφορά τα αποτελέσματα. Δεν θα μπω στα διοικητικά. Εγώ θα μιλήσω για το αγωνιστικό κομμάτι. Ήταν μια καταστροφική χρονιά για τον Άρη αλλά ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά. Στο τέλος του πρωταθλήματος πήρε κάποια αποτελέσματα τα οποία των κράτησαν στην κατηγορία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι στην φετινή χρονιά πάντα οι ομάδες πρέπει να προετοιμάζονται και να φτιάχνουν το ρόστερ πολύ νωρίς. Ήταν θετικό που ξεκίνησαν από τους Έλληνες. Κακά τα ψέματα οι ελληνικές ομάδες πρέπει μα έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στους Έλληνες παίκτες. Και μετά βάζεις ότι Αμερικανό καλό μπορείς να πάρεις.

Για τον ΜακΓκι:

Ο ΜακΓκι είναι δυνατός παίκτης αλλά είναι λίγο χαζογκόλης στο τέλος. Κάνει καταπληκτική δουλειά στην άμυνα και έχει τρομερό κορμί. Μάχεται στο ατομικό ριμπάουντ. Νομίζω δεν θες πολλά από έναν τέτοιο παίκτη.

Για τον Κάιζερ:

Ο Κάιζερ είναι στον αέρα, όλα τα ριμπάουντ΄, πολύ καλός παίκτης. Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι να υπάρχει χημεία και μπορέσεις να τους δέσεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις.

Για το αν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος του Άρη:

Ο κάθε χαρακτήρας το αντιλαμβάνεται τελείως διαφορετικά. Αυτά τα παιδιά δεν ξέρω τι προσωπικότητες είναι, απλά τους βλέπουμε να αγωνίζονται. Σίγουρα θα παίξει ρόλο κατά πόσο γρήγορα θα μάθουν την ιστορία της ομάδας και τι απαιτήσεις έχει  ο κόσμος από αυτούς. Νομίζω ότι αυτό θα είναι μία καλή ασπίδα για το αγωνιστικό κομμάτι. Εγώ πάντα έλεγα ότι θα έπαιρνα τερματοφύλακα από μία μικρο-μεσαία ομάδα αν ήμουν προπονητής ποδοσφαίρου. Τελείως διαφορετικές απαιτήσεις έχει μία μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας και να τα παιδιά μπορέσουν γιατί είναι μία ευκαιρία γι’αυτούς να παίζουν σε αυτή την ομάδα. Αν την αρπάξουν από τα μαλλιά ο Άρης θα μπορέσει να πάρει πολύ καλά αποτελέσματα και πολύ καλές αποδόσεις.

Πιστεύω η διετία του 2002-2004 πρέπει να είναι ένας σταθμός για την από εδώ και πέρα ιστορία του Άρη. Θεωρώ εκείνες τις χρονολογίες ο κορμός ήταν ο ίδιος με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Με τον Βαγγέλη τον Αλεξανδρή κατορθώσαμε και πήραμε το ευρωπαϊκό, συν την συμμετοχή μας με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε παίκτες που έμειναν και την επόμενη χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γι’αυτά γενέθλια. Αυτό που έκανα το αποδίδω στους γονείς μου γιατί την μέρα που με τιμούσε ο σύνδεσμος Ελλήνων προπονητών, η μητέρα μου άφηνε την τελευταία της πνοή. Είναι χαρά και λύπη και ίσως το κρατάω περισσότερο στο μυαλό μου λόγω κάποιων καταστάσεων.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button